Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretném megváltoztatni a...

Szeretném megváltoztatni a keresztnevem,21 éves lány vagyok. Tapasztalatok? Főleg érzelmi alapon érdekel.

Figyelt kérdés
Még nem tudom milyen keresztnevet szeretnék, csak annyiban vagyok egyre biztosabb, hogy szeretném magam mögött hagyni a régi nevemmel együtt azt az embert is, aki sokáig nem tudott talpra állni. 11-2 éves korom óta küzdök pszichés problémákkal, önbizalomhiány, depresszió, és nagyrészt orvosok nélkül önerőből harcoltam idáig, most ennyi idősen végre érzem hogy kezdek kimozdulni, megváltozni. A nevemet soha nem éreztem a magaménak, és most, hogy úgy érzem szinte más emberré válok, egyenesen idegennek tűnik. De igazából egész kicsi korom óta kényelmetlenül érzem magam és ha megszólítottak is, mindig idegenkedtem tőle. Nem akarom hogy így hívjanak az emberek, ezért felötlött hogy megváltoztatom. 18 éves korom után már lehetett volna, de sokáig hezitáltam, leginkább féltem hogy megbántanám a szüleimet. A dolgok nagy részének utánaolvastam, de annyit szeretnék kérdezni, hogy aki átesett már ezen, mennyire volt furcsa érzés? Nagyon elszánt vagyok, biztos vagyok benne hogy ez a név nem én vagyok, viszont még nem sikerült megtalálnom mi legyen helyette, erősen érzelmi alapú a döntés, lehet ez később hátrány? A másik dolog ami miatt aggódok, ilyen háttérrel körülbelül mit írhatnék majd indoklásnak, amit el is fogadnak? Nem külföldi nevet szeretnék, iylen téren semmi extra, az anyakönyveztethető magyar női nevek közül fogok választani egy olyat amit teljes egészében a sajátomnak érzek. Csak félek hogy így, hogy nincs különösebb családi konfliktus vagy hasonló a háttérben, elutasítják esetleg. Mire készüljek fel? Az utolsó kérdés pedig, már leérettségiztem, most egyetemre járok. Hogy fog ez zajlani, a suliban nagyon sok macera lesz belőle? Meg gondolom a már meglévő érettségimet nem fogják emiatt érvénytelennek számítani? Bocsánat ha hülyeségeket kérdezek esetleg, csak szeretném ha majd gördülékenyen zajlana.
2013. nov. 28. 19:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Utolsó! Mi volt a neved? És mi lett?
2013. nov. 28. 20:36
 12/22 anonim ***** válasza:
34%
Az eljárás részét többször leírtuk itt is, keress rá, találsz infókat.
2013. nov. 28. 21:36
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Elég, ha annyit írsz, hogy idegenkedsz a nevedtől, nem tudsz vele azonosulni, ezt elfogadják.

A helyedben megkérdeznék néhány véletlenszerű idegent, hogy ki minek tippeli a nevem. Így olyat mondanak, ami illik az arcodhoz - hátha így kiszúrod azt, ami illik is meg tetszik is. A Mercédesz-kaliber egy kicsit durva lenne.

2013. nov. 28. 23:23
 14/22 anonim ***** válasza:
6%

Nem a keresztneveddel van neked bajod, kicsi lány, hanem önmagaddal. Ha a belső problémákon nem változtatsz, teljesen mindegy, hogy milyen nevet akasztasz magadra a régi helyett. Semmi sem fog megváltozni, csak még mélyebbre kerülsz az identitás-problémákban (=ki vagyok én).

Ha 21 évesen komoly pszichés problémáid vannak, akkor tessék elmenni ifjúsági pszichiáterhez! Ő segíthet rajtad. Ha egyetemre jársz, akkor elvileg van annyi eszed, hogy erre már magadnak is rá kellett volna jönnöd. Más névvel nem leszel más ember, csak a személyiséged lesz zavarosabb, mint eddig volt.

2013. nov. 29. 08:49
 15/22 A kérdező kommentje:
Nem zavaros a személyiségem, normális ember vagyok, csak kissé érzékeny típus és nehezen kezelem a csalódásokat. Ha figyelmesebben olvastál volna, látod, hogy írtam hogy már rengeteg dolog változott, pozitív irányba és a nevemet SOHA nem bírtam elviselni akkor sem amikor még nem voltak "pszichés problémáim". Örülök hogy ilyen hamar le tudtál írni személyiségzavarosnak csak mert nem tetszik a keresztnevem és szeretnék minél több olyan dolgot az életembe, amivel elégetedd lehetek. Miért baj az, ha szeretnék kicsit megújulni, új ember lenni, és ezt úgy érzem nem tehetem meg amíg így hívnak? Ha valami tucatnevem lenne még talán talán de az én nevemmel a szülővárosomban évek múlva is tudni fogják a múltam résztvevői, hogy kiről van szó. Ehhez pedig semmi kedvem, szeretnék eltűnni, és mindent hátrahagyni ami a tinikorom része volt. Ja, és nem vagyok kicsi lány, szívesen venném ha mellőzné az ilyen bájos köntösbe bújtatott lekezelést.
2013. nov. 29. 09:01
 16/22 A kérdező kommentje:
Az meg már kicsit unalmas hogy ha gondjai vannak/voltak az embernek, mindenki pszichiáterért kiált. Mert aztán van is pénzem, időm meg energiám hogy egy idegennek panaszkodjak az életemről, mikor én magam is tehetnék érte hogy jobb legyen. Nem hiszek ebben és ezt úgy mondom hogy voltam már, többször. Mi vagyok én, valami selejt hogy rászorulok? De megsúgom még ha el is látogatnék egy orvoshoz, nem tudna lebeszélni róla hogy nevet változtassak.
2013. nov. 29. 09:03
 17/22 A kérdező kommentje:
Egyébként meg mondj már egy olyan embert, aki teljesen, elejétől a végéig meg tudja mondani hogy kicsoda ő? Azt sem tudjuk miért vagyunk a világon, élünk, persze, de ha valaki ezt megkérdezi ki az aki úgy tényleg tudna is rá válaszolni? Most én vagyok a debil mert nem tudnám szépen összefoglalni ki is vagyok valójában? Hogy is tudnám ha alig éltem még és az iskolába járáson kívül nem sok minden történt az életemben? Bocsánat ha kissé agresszív a reakcióm de kifejezetten sértőnek találom amikor betegnek titulálnak. Az anyám csinálta ezt 10 éves korom óta, meg is lett az eredménye = teljes önbizalomhiány, és ez pl egy tény amivel tisztában vagyok és az orvos is megállapította anno. Örülök hogy olyan kedves emberek mint ön, továbbra is az orrom alá dörgölik a véleményüket ezzel kapcsolatban. Na ezért nehéz az embernek meggyógyulni és felépíteni az önbecsülését, mindig tele van a világ olyanokkal akiknek hobbija hogy lehúzzák.
2013. nov. 29. 09:08
 18/22 anonim ***** válasza:
10, ez a bizonyítványos sztori zseniális. :D Kérdező, neked írtam privit, de beírok ide is, hogy lássam a válaszokat.
2013. nov. 29. 09:59
 19/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó, mindjárt olvasom! :)
2013. nov. 29. 14:37
 20/22 anonim ***** válasza:

De milyen nevet szeretnél?

Átlagosabbat?(pl. Katalin)?

2013. nov. 29. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!