Szeretném megváltoztatni a keresztnevem,21 éves lány vagyok. Tapasztalatok? Főleg érzelmi alapon érdekel.
Bár nekem magas hogy valaki nem érzi magának a nevét, hisz születése óta azt viseli..Azt még elfogadom, hogy valakinek nem tetszik és divat szerint megváltoztatja. Bár nem az én gondom..De tudok mesélni hogy milyen lesz névváltozás után. Unokahúgom akit Krisztinának kereszteltek, 20 évesen úgy döntött hogy ő mindig is utálta a nevét ezért megváltoztatja. Elmondása szerint nem nagy dolog, végül is ha van pénzed, ki fizeted a vele járó költségeket akkor felvehetsz másik nevet.
Kriszti a Mercédesz nevet választotta..csupán mert ez tetszett neki. Kifizette a költségeket, átíratta a papírokat és ma hivatalosan is Mercédesz lett.. Lassan 3 éve de a család a barátok a kollégák mind a mai napig Krisztinek hívják (én is) mert egyszerűen képtelenség kitörölni az emberekből hogy 20 évig Krisztinek szólítottad hívtad, most Merci.. Már nem is mondogatja, hogy
" hééé Merci vagyok, nem Kriszti" mert akik régebbről ismerik azoknak Kriszti..
Idegeneknek Merciként mutatkozik be, de ennyi..
A végére hagytam, hogy egyre jobban bánja, főleg hogy rájött semmit nem változott a helyzete a névváltoztatás óta.
Rájött, hogy nem egy másik névtől lesz jobb..
Nálad sem értem, hogy miből gondolod hogy ha új neved lesz az jobb lesz??? Arra nem árt felkészülnöd hogy akik eddig ismertek azoknak mindig az a nevű leszel aki most is vagy..
Szia!
Én anno 16 évesen változtattam meg a keresztnevemet (mivel nem voltam 18 kellett szülői beleegyezés).
Elfogadják, nekem is annyi volt az indok, hogy nem szeretem és kész.
Én úgy választottam, hogy végig olvastam a naptárba a neveket.
Bizonyítványokkal nincs gond. Egyszer poénból azt mondtam a zsibin vettem és csak más keresztnévvel volt z én vezetéknevemnek megfelelő, szép volt az ofő feje :D
Különben 10 ezer az okmánybélyeg, és kb 2 hónap alatt jön ki az új nevedre az engedély, és utána minden iratot meg kell csináltatni.
Én egy ideig közösségi oldalakon még nem írtam ki az újat, de hamar megszoktam. Most én is 21 vagyok, szóval egy bővebb 5 éve történt ez a változtatás.
Én is féltem hogy megbántom a szüleimet, de szerencsére nem, hiszen támogattak is benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!