Van valaki közületek, aki hasonló életet élt? Milyen
viselkedés várható tőle?
Figyelt kérdés
A történet a következő. 4 éve vagyok együtt a párommal, húszas éveink második felében járunk. Amikor megismertem, nagyon zűrös volt, alkoholista szülők, rossz gyerekkor (verések, szegénység), zűrős haverok, drogok, pia. Kérlek ne ítélkezzetek, mert a párom egy iszonyatosan jó ember, aki szart kapott az élettől. Amikor megismerkedtünk, azt mondta, abba akarja hagyni ezt az életet. Szépen lassan kezdte összeszedni magát, elhagyni az ilyen "barátokat", bár elég nehéz volt, mert ahogy ő kezdte magát összeszedni anyagilag, úgy akaszkodtak rá egyre jobban a drogos haverok. Nem ment minden simán, bizony voltak hazugságok, nagy sírások, majdnem szakítás. Végül fogtuk magunkat és elköltöztünk több száz kilométerre ketten. Ennek már 2 éve, azóta minden szuper, egy iszonyatosan dolgos és jólelkű emberrel élek együtt, soha nem bántott, lett egy csomó megtakarított pénzünk, gyerek nincs. Párszor meglátogattuk a szüleit egy-egy hétvégére, de általában olyan állapotban fogadtak, hogy csak felesleges pénzkidobás volt. A régi barátok megállítgattak az utcán, pénzt kéregettek, van aki azóta börtönben van, van aki öngyilkos lett, többségének nincs pénze, és ha szerez azt is kemény drogokra költi. Hiába 30 fölötti emberek, nem fognak leállni soha. Nekem nincs senkim ott. Úgy terveztük, hogy karácsonyra hazamegyünk, mert akármilyenek is a szülei, azért karácsony a a szeret ünnepe, erre ma kiderült, hogy nekem dolgoznom kell, mert egy kollégám felmondott, addig nem találnak mást, így megváltozott a karácsonyi beosztás, szabi törölve! Ez már fix. Párom a tervekkel ellentétben a szentestét itt tölti velem, de aztán én az azt követő napokban 12 órázok, és azt mondta, ha nem baj, 5 napra hazautazna nélkülem.... Szilveszterre megint itt lenne. Mondtam, hogy persze, oké, de iszonyatosan aggódok!! Biztos nem fog 0-24 órát a szüleivel ülni otthon és társasozni, a régi barátok meg mind drogoznak, és mint mondtam, ő is ezt csinálta régen, és félek, hogy persze fel fogják keresni, mert van pénze, mindenki más meg csóró, nyilván rá fognak akaszkodni, el akarják majd vinni bulizni, és el is fog menni, és rettegek, hogy úgymond meggyőzik hogy ő is drogozzon velük, és sosem lehet tudni, hogy egy "volt-függő" hogyan reagál, már ilyenek álmodok éjszaka, hogy vissza se jön hozzám, hanem ott marad! Borzasztóan aggódok már most pedig még nincs is december, de egyszerűen rettegek! Mivel tudnám magamat megnyugtatni? Van valaki, akinek van tapasztalata az "ilyen" emberek reagcióitól, mi várható tőle, mire készüljek, vagy túlreagálom??
9-es, a szülők alkoholisták, hogy kérhetne ilyet tőlük a kérdező??
Kérdező, jókat írtak a többiek, próbáld ezt egy tesztnek felfogni. Egyébként nekem soknak tűnik az az 5 nap, ahhoz képest, hogy csak 200 kmre vagytok és nem éppen jó otthon a hangulat, ahol ennyi időt lehetne eltölteni. Miért nem megy mondjuk csak 3 napra? Azon ne aggódj, hogy lehet, hogy megkínálják a többiek valamivel, mert ha ki is próbálja nem hiszem, hogy az jutna eszébe, hogy ő megint úgy akar élni. Viszont évekig így élt, esélyes, hogy nosztalgiázik egy picit, ezt neked kell tudni, hogy tolerálod-e vagy sem. Visszaköltözni nyilván nem fog és újra úgy élni sem, ezen ne aggódj. Esetleg beszélj vele erről, hogy ilyen félelmek vannak benned, akkor ő is jobban figyel majd magára, mert otthon aggódva várja valaki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!