Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van valaki közületek, aki...

Van valaki közületek, aki hasonló életet élt? Milyen viselkedés várható tőle?

Figyelt kérdés
A történet a következő. 4 éve vagyok együtt a párommal, húszas éveink második felében járunk. Amikor megismertem, nagyon zűrös volt, alkoholista szülők, rossz gyerekkor (verések, szegénység), zűrős haverok, drogok, pia. Kérlek ne ítélkezzetek, mert a párom egy iszonyatosan jó ember, aki szart kapott az élettől. Amikor megismerkedtünk, azt mondta, abba akarja hagyni ezt az életet. Szépen lassan kezdte összeszedni magát, elhagyni az ilyen "barátokat", bár elég nehéz volt, mert ahogy ő kezdte magát összeszedni anyagilag, úgy akaszkodtak rá egyre jobban a drogos haverok. Nem ment minden simán, bizony voltak hazugságok, nagy sírások, majdnem szakítás. Végül fogtuk magunkat és elköltöztünk több száz kilométerre ketten. Ennek már 2 éve, azóta minden szuper, egy iszonyatosan dolgos és jólelkű emberrel élek együtt, soha nem bántott, lett egy csomó megtakarított pénzünk, gyerek nincs. Párszor meglátogattuk a szüleit egy-egy hétvégére, de általában olyan állapotban fogadtak, hogy csak felesleges pénzkidobás volt. A régi barátok megállítgattak az utcán, pénzt kéregettek, van aki azóta börtönben van, van aki öngyilkos lett, többségének nincs pénze, és ha szerez azt is kemény drogokra költi. Hiába 30 fölötti emberek, nem fognak leállni soha. Nekem nincs senkim ott. Úgy terveztük, hogy karácsonyra hazamegyünk, mert akármilyenek is a szülei, azért karácsony a a szeret ünnepe, erre ma kiderült, hogy nekem dolgoznom kell, mert egy kollégám felmondott, addig nem találnak mást, így megváltozott a karácsonyi beosztás, szabi törölve! Ez már fix. Párom a tervekkel ellentétben a szentestét itt tölti velem, de aztán én az azt követő napokban 12 órázok, és azt mondta, ha nem baj, 5 napra hazautazna nélkülem.... Szilveszterre megint itt lenne. Mondtam, hogy persze, oké, de iszonyatosan aggódok!! Biztos nem fog 0-24 órát a szüleivel ülni otthon és társasozni, a régi barátok meg mind drogoznak, és mint mondtam, ő is ezt csinálta régen, és félek, hogy persze fel fogják keresni, mert van pénze, mindenki más meg csóró, nyilván rá fognak akaszkodni, el akarják majd vinni bulizni, és el is fog menni, és rettegek, hogy úgymond meggyőzik hogy ő is drogozzon velük, és sosem lehet tudni, hogy egy "volt-függő" hogyan reagál, már ilyenek álmodok éjszaka, hogy vissza se jön hozzám, hanem ott marad! Borzasztóan aggódok már most pedig még nincs is december, de egyszerűen rettegek! Mivel tudnám magamat megnyugtatni? Van valaki, akinek van tapasztalata az "ilyen" emberek reagcióitól, mi várható tőle, mire készüljek, vagy túlreagálom??
2013. nov. 28. 10:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nincs tapasztalatom, de én is aggódnék a helyedben. Rá kellene venned, hogy ne menjen el, vagy valahogyan felhozni neki, hogy nehogy belevigyék ujra a bajba.
2013. nov. 28. 10:36
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
En pl. egy hasonlo ember vagyok hasinlo helyzetben mint a pasid,es senki az eg adta vilagon nem venne ra ujra hogy drogozzak-nem lehetne "meggyozni" sehogy. Tolem ha penzt kernek a regi "haverok" mindig azt hazudom hogy nincs mert: kesik a fizetes,bankhitelem beomlott es ki kellet fizetnem a hatralevo reszt,renovaltuk a hazat es meg kolcson is kellet kernem ugyhogy egy fityingem sincs stb. Ha elmegyek bulizni a "regi haverokkal" ami nagyon ritka-megiszok par sort s indulok haza,nem maradok ki hajnalig es nem varom meg mig elkezd "durvulni" a helyzet. Szerintem a te pasid is igy tesz majd.Aki megjarta mar a "poklot" es kihuzta magat az mar nem igazan kivankozik vissza....
2013. nov. 28. 10:39
 3/11 anonim válasza:
100%

Ha függő volt és úgy jött le, akkor csak az akar akaraterején fog múlni. Azt javaslom engedd el, jó próba lehet ez neked is neki is, mert ha visszaesik, akár milyen jó ember, sajnos mindig ez lesz, vedd számításba a jövőre nézve. Ha nem lesz baj, akkor jól is alakulhatnak a dolgok.

Ha keményen nyomta, egész életében ott lehet a kisördög a vállán, ha nem végleg elfelejtheti a múltat.

Ha hazaért írj egy privit kíváncsi vagyok én is szia.

2013. nov. 28. 10:41
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nézd! Én úgy gondolom (nem pont ugyanilyen, de hasonló tapasztalataim vannak), hogy ezt fogd fel úgy, hogy próba! Ha együtt tervezitek az életet, akkor előbb-utóbb lesz ilyen alkalom még több is. Ideje minél hamarabb átesni ezen, hogy a bizalmadat végleg megnyerje (vagy éppen elveszítse :-( ) Szerintem előlegezd meg a bizalmat, ne aggódj, mert inkább most bújjon ki a szög a zsákból, mint később, amikor már esetleg házasok vagytok, vagy gyereketek.
2013. nov. 28. 10:42
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem tudod, hogyan fog viselkedni. Lehet, hogy megundorodott a drogtól és nem fogja soha többet használni, lehet, hogy nem.

Beszélj vele a félelmeidről. Hogy ne vigyen magával sok pénzt (kártyát meg főleg ne), hogy ne tudják elkéregetni a haverjai a családi megtakarítást.

Viszont ha veled boldog, attól sem kell félned, hogy egyszer belövi magát. Mert akkor úgyis visszamegy hozzád, és megint leszokik hamar.

Bár az is lehet, nem marad ott 5 napig, hanem hamarabb hazajön, mert kényelmetlenül érzi magát a körülmények miatt.

2013. nov. 28. 10:47
 6/11 anonim ***** válasza:
4%
Olyan uncsik ezek az átlátszó kamukérdések:)
2013. nov. 28. 10:50
 7/11 anonim ***** válasza:

Az én párom is ilyen családból jött,

Pia, apukája verte az anyját, (rendőrségi ügy, anyukája pszichiátriára került, verte a tesóját is, őt csak azért nem, mert meg olt győződve arról, hogy nem is az ő fia..

Menekültek, anyaotthonban laktak.. 5 éves korában elköltöztek, máshova járt oviba, erre nem is emlékszik...sőt...későbbiekre sem, annyi trauma érte.

Mégis visszament az anyja azapjához..az utolsó rendőrségi ügynélőt is kihallgatták, és ott ült, nem tudott mondani semmit, mert kitörölte az agya, pedig a hatóságokat ő hívta ki 11 évesen..azt mondta hogy csak szégyelte magát, hogy nem tud mondani semmit...

Soha nem kapott kezelést ... Az apja azóta meghalt baleset vagy öngyilkosság? Senki nem tudja...

Mégsem vált drogossá iszákossá,tehát sztem ez nem mentség, én nem tudnék így élni, mint te...

A kapcsolatunk elején figyeltem, hogy van-e jele ilyen dolgoknak, mint amiket te írsz...

Mi ritkán utazunk az édesanyjához, ő csak a sok trauma miatt fura...depressziós, mindent magára vesz, komplexusai vannak...nem egyszerű eset...szerencsére a mi eletünket nem befolyásolja az,nhogy ő milyen.

Gyerek nálunk sincs még, de már házasok vagyunk egy párt 5 éve alkotunk

26/n

2013. nov. 28. 10:56
 8/11 A kérdező kommentje:
Én a kapcsolatunk elején tökéletesen tisztában voltam vele, hogy ő így él, akkor volt 24 éves, és kb 17 éves korától volt ezekben a körökben, tehát egy jó 7 évet töltött ebben a légkörben. Én nagyon szeretem de attól is félek, hogy vajon bevallaná-e, ha valami ilyesmi történik, mert az elején mikor elhatározta hogy abbahagyja, volt rengeteg hazugság, hónapokig mondta, hogy nem történt semmi, aztán egyszer csak benyögte, hogy hát mégis történt néha-néha, szóval képes volt hazudni! Ma viszont azt mondja, hogy ő alapvetően egy őszinte ember, és nem tudna engem átvágni, csak hát abba a helyzetben, nem akart engem elveszíteni a kapcsolat elején, de nem bírta teljesíteni azt sem amit "megszabtam", hogy egyik napról a másikra fejezze be különben elhagyom, és ezért kétségbeesésében hazudott akkor. Állítása szerint ma már csak szánalommal gondol vissza magára, felnőtt és nem kell semmitől tartanom. Azért én csak aggódom....
2013. nov. 28. 11:02
 9/11 anonim ***** válasza:
Akkor kérd meg a szüleit, hogy figyeljék a viselkedését amikor hazatér.
2013. nov. 28. 11:12
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a most már férjem is drogfüggő volt, igaz csak füvezett, de abból lecsúszott napi 3-4 szál is. Mellette rengeteget bulizott, szinte minden pénzét elverte. Mikor összejöttünk, tisztában voltam a múltjával, hiszen már régóta ismertem. Mondtam neki, én nem szeretnék egy drogos barátnője lenni. Szépen fokozatosan leszokott, mert sok beszélgetéssel feloldottuk a probléma gyökerét és elkoptak mellőle a régi haverok. Ha néha találkoznak kb. félévente egyszer, akkor egy-egy slukk erejéig szív ő is, és ennyi. Nem szokott vissza, füvet nem vesz, mert a problémát beszélgetéssel oldjuk meg.Szerintem bízz meg benne, akármennyire is nehéz, hogy érezze te feltétel nélkül szereted.
2013. nov. 28. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!