Ha lányunk lesz akkor a Julianna nevet fogja kapni, de én nem akarom, hogy Julcsi vagy ehez hasonló beceneve legyen. Van ötletetek, hogy hogyan becézzük majd?
Nekem jópár Julianna ismerősöm van. Van akit Julinak becéznek, van egy idősebb, akit Julának, de van olyan kislány, akit Pannáznak a szülei. Hogy közösségben hogy fogják hívni az majd rajta és a baráti társaságán fog múlni.
Én tudom, hogy jelen pillanat engem mindenki azon a becenéven szólít, amit én szeretnék, mert van egy, amit kifejezetten utálok és azt a barátaim is tudják.
Nem ismerek egyetlen Juliannát sem, akit Julcsának becéznek.
Ha ti ragaszkodtok ahhoz, hogy a gyereket pl. Juli-nak, Liá-nak, Liná-nak szólitsák, te következetesen így nevezitek pici kora óta, akkor a gyerek ezt fogja megszokni, és ha másként szólnak hozzá, akkor vagy helyesbít, hogy öt nem úgy hívják, vagy egyszerüen nem hallgat arra a névre.
Mellesleg igen szép és komoly név, ezzel soha nem kerül olyan helyzetbe, hogy kellemetlenül érezze magát.
Lia a legjobb becézése.
Remélem nem kislányotok lesz (bocsi) de ez a név eléggé tré. Neked se tetszik, akkor miért? Erőlteti a család?
Én is Julianna vagyok, engem Julinak hívnak. Az édesanyám is Julianna, őt Jutkának, Jutka néniknek, Julikának hívják.
Tudom, hogy a Jutka a Judit beceneve, de ez már így maradt.
Egyébéként pedig: Juli, Julika, Lia, Liácska, Lili, Lilike Anna, Ancsa, Ancsi, Annácska, Anni, Annika, Nusi, Nusika, Julcsa, Juci, Jucika, Jucus...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!