Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyósom nem hagy minket...

Anyósom nem hagy minket békén, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már több mint 3 éve vagyunk együtt a párommal, 19 évesek vagyunk és még mindig nem alhatunk egymásnál amikor akarunk csak hétvégente. :S ez valami hatalmi harc valójában az anyósom részéről? természetesen fiús anyósról van szó, az én anyum teljesen békén hagy minket és támogat minket. Meg én azt is furcsálom, hogy náluk az az "elv" működik, hogy amíg a kedvesem ott él azt kell csinálnia amit a szülei mondanak :S ez szerintem közel sem családi szeretet, ha szeretem a gyerekemet nem mondom meg neki hogy mi a jó, ő nem egy idegen albérlő! Nem értem! Ráadásul továbbra sem fogadják el hogy mi együtt vagyunk és ha ott vagyok szinte láthatatlan vagyok. Mit tegyek, hogy ne akadályozzanak minket semmiben és kellemes legyen a hangulat? Párom igyekszik kiállni értünk de elég nehéz még neki is, nem hogy nekem...
2009. nov. 19. 22:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nem az anyósod, csak a barátod anyja, nem?

Ha otthon lakik, a szülei tartják el akkor alkalmazkodnia kell. Aludjatok nálatok. Ha azt meg is tilthatják, hogy te ott aludj, azt már nem, hogy ő nálatok aludjon.

2009. nov. 19. 22:07
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy nem az ottalvás ellen van kifogásuk, hanem csak maguknakvalóbb, zárkózottabb emberek, nem szeretik a vendégjárást, pláne, ha nem a saját barátaikról van szó. Az én anyám is hasonló típus, bár ő már ebből nem csinál faxnit, de régebben azért nehezebb volt vele ilyen téren. De szóval az a lényeg, hogy anyukám is úgy van vele, hogy hazamegy munka után, akkor nem akar a lakásban kerülgetni valakit, olyankor fáradt és kb annyi vágya van, hogy elmehessen fürdeni, pólóban és bugyiban tévézhessen vagy olvashasson, vagy éppen készüljön a másnapi melójára, aminhez kimondottan nem szereti, ha társasága van. Gondolom a párod szülei is dolgoznak, ők sem örülnek neki, ha valaki ott lábatlankodik hétköznap. Szóval szerintem ez a dolog nem is ellened irányul.
2009. nov. 19. 22:56
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem hatalmi harc, szerintem ez a normális, hogy mindenkinek van magánélete amiben a számára nem közelállók a barátod szüleinek Te, nem tartozik bele a zsúfolt hétköznapokon. Őszintén szólva én nem várnám el a barátom szüleitől, hogy vendégül lássanak ilyenkor és én sem örülnék ha a gyerekem odahordaná a párját hozzán mikor én épp próbálom kipihenni a nap fáradalmait.

Azt hogy érted, hogy azt kell csinálnia amit a szülei mondanak? A házimunkába be kell segíteni és az nem az ő háza hanem a szüleié, ahol bizony nem tehet meg bármit.

Ezt a láthatatlan dolgot sem értem igazán. Szerintem Te csak nem vagy hozzászokva, hogy Ők távolságtartó emberek.

2009. nov. 19. 23:31
 4/13 anonim ***** válasza:
találkozzatok nálatok.
2009. nov. 20. 00:00
 5/13 A kérdező kommentje:
igazatok van :) nekem ez tényleg szokatlan és elég nehéz elfogadnom ha valakik ennyire zárkózottak mert én nagyon nyitott és barátságos vagyok és nekem ez a nagyfokú ridegség szokatlan, de elfogadom és felfogom mert ha nem így tenném akkor csak felesleges konfliktusok lennének a párommal. csak azt nem értem hogy azt mért nem engedik hogy nálam aludjon hétköznap. tudjátok suli meg ilyenek és gondolom így akarnak jót neki...nem tudom. az meg hogy nem csinálhat amit akar azt meg abból gondolom mert az apja sokszor hangoztatja hogy amíg ott lakik azt csinálja amit mondanak, álmok, munka tanulás és időbeosztás terén. pl amíg ott lakik könyvelőnek vagy banki szakügyintézőnek kell tanulnia. Én így vettem észre. Nekem Anya sosem mondta meg hogy mi legyek, hagyta hogy magam válasszam meg az utamat és mivel én ilyen példát láttam azt is nehéz elfogadnom hogy ők meg megakarják mondani neki. Remélem értitek :)
2009. nov. 20. 00:38
 6/13 anonim ***** válasza:

Második vagyok. Igen, az már nekem is furcsán jön ki, amikor a szülők megszabják, hogy mit tanuljon a gyerekük, bár biztos jót akarnak vele. Talán úgy gondolják, így biztos el tud majd helyezkedni. Nekem volt egy osztálytársam általánosban, aki már elsőben tudta, hogy állatorvosnak kell lennie, mert az apja is az, meg az anyja is ott dolgozik, és így majd lesz munkája. Érdekes, nekem a szüleim azt mondták, hogy bármi legyek, csak az ne, amik ők (tanárok) :D De amúgy szerintem tényleg jót akarnak vele a szülők.

Azt meg, hogy az apja azt mondja, hogy amíg nála lakik, addig az van, amit ő mond, szerintem annyira nem kell ám szó szerint venni. Sok szülő mond ilyet, de azért gondolom nem szabja meg, hogy mit egyen, hogy milyen tusfürdőt használjon, hogy az ágy melyik végében legyen a párna. Nyilván elvárnak bizonyos dolgokat, de szerintem ha a barátod valamit csinálni szeretne, és a szülei ellenzik, még ha őket konkrétan nem is érinti, akkor is meg tudná velük beszélni higgadtan, udvariasan. Aztán vagy az van, hogy a szülők továbbra is ellenzik (de legalább megmondják, hogy miért), vagy rájönnek, hogy a gyerekük miért akarja azt az adott valamit annyira, és belemennek.

2009. nov. 20. 01:32
 7/13 anonim ***** válasza:
49%

Nagyon egyszerű : menjetek el dolgozni és lakjatok külön (pl. albérletben).

Akkor nem kell senkihez sem alkalmazkodni, nem szólhatnak bele az életetekbe, a barátod is azt tanul majd, amit akar...

Ja, hogy az már nem lesz olyan kényelmes élet?

Kérem szépen : valamit valamiért!

Mindennek ára van!

2009. nov. 20. 03:41
 8/13 A kérdező kommentje:
Engem nem ijeszt meg a "nem kényelmes" élet. egy éve lassan én tartom el az itthoni dolgokat, anya most végre kapott munkát amit szeret, szóval ez most már nem csak rám hárul és így már kezdhetek tervezni saját lakást:) köszi mindenkinek az eddigi válaszokat, sokat segítettek tisztábban látni!
2009. nov. 20. 10:24
 9/13 anonim válasza:
0%
Általában azok az „anyósok” ilyenek, akiknek az életük boldogtalan és nem volt soha rendes nemi életük. Uralkodj Te rajta!!!-ne várd hogy a sült galamb berepüljön a szádba…..az idő mindent megold általában, de Te ne légy olyan,mint az átlagember,, h ezt alkalmazod!!!Vedd át az irányítást, veszekedj vele, légy vele 2szer olyan szemét, mint ő teveled!!!! Onnastól kezdve, h érzi az erőfölényed, nem fog bántani, az tuti.
2009. nov. 20. 16:40
 10/13 anonim ***** válasza:

A szülőktől független életnek/párkapcsolatnak sokszor felbecsülhetetlen értéke van. Van amikor elég csak "két lépés" távolság, máskor pedig több kilóméter sem használ.

Én elhúznám a csíkot otthonról, hogy a párommal lehessek - ha szeretem.

Ha ez nem megy (bár szerintem igenis megy), a sarkamra állnék, ha nem hagynak más választást.

2009. nov. 23. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!