Mikortól "várható" el az összeköltözés a párunktól?
Próbálom röviden felvázolni, az idősebb korosztály véleménye is érdekel.
26-27 évesek vagyunk, 1 év, 8 hónapja tart a kapcsolat. Ő családdal él, én családtól külön, lakótárssal (nem a saját lakásom. Ok: lakóhelytől távol találtam munkát. Találkozások: napi szinten, egymásnál is alszunk, de nem élünk együtt. Mindketten dolgozunk pár éve.
Probléma számomra: 1. én szeretnék más városba menni munkát keresni, mert itt korlátozottak a lehetőségeim, és a jelenlegi munkámat már nem csinálom szívesen. Jó eséllyel találnék érdekesebb munkakört is, de ehhez mobilisnak kell lennem. Ő nem szeretne ebből a városból eljönni, mert úgy van vele, otthon lakva több pénze marad meg (de: ő sem szereti a mostani munkáját, és nem is fizetik meg igazán.)
2. Én szeretnék összeköltözni, egyrészt hogy kiderüljön, a mindennapokban is jó csapat vagyunk-e. Mert ha nem működne együtt lakva, akkor derüljön ki mielőbb, ugyanis engem most ő köt ide, pedig máshol sokkal szívesebben dolgoznék. + Az is zavar, hogy nálam a lakótársamat kerülgetjük folyton, náluk az ő családját, és alig tudunk tényleg kettesben lenni.
De ő nem vágyik igazán összeköltözésre, neki jó otthon (úgy tényleg jóval több marad a keresetéből.) Maximum kénszerből menne bele, hogy ne veszítsen el.
Jóra vezet-e, így összebútoroni?
Igazából nem tudom, tőlem mit várna, ha együtt élnénk, hiszen még nem próbáltuk meg. Ezért is szeretném megpróbálni.
Másrészt meg igazából nem értem az egészet. Nézem a környezetmet és látom, hogy ha szeretik egymást a párok, akkor sok mindent bevállalnak úgy is, hogy nincsenek meg 100%-ban az anyagi feltételei. Mindezt azért, mert tényleg egymással akarnak lenni.
Nem akarok se esküvőt, se házasságot, talán még 30 évesen sem akarnám, nem ez a fontos. De nem értem, hogy ennyi idősen, hogy nincsen a fejében az, hogy talán ketten bizalmasabb, közelebbi, jobb lenne élni, mint az egész családdal körülvéve?
Ha ráerőlteted az összeköltözést abból sajna sok jó nem fog kisülni. Rám is erőltette a párom.Bár már megbeszéltük, és haladunk az én tempómba. Én otthon ő is otthon. mi is korotokbeliek vagyunk, csak nálunk fordított a nemek felállása. Én gyűjtögetek otthon. :) Sztem beszéljétek meg, te nem tudsz másik munkát találni? Abban a városban is akad talán még másik állás? Vagy a vonzáskörzetbe?
Ha neked ezen múlik, h együtt maradtok-e, sztem jobb ha elengeded, akár évekbe is telhet mire rászánja magát, hogy otthonról eljöjjön. Gondold meg. Mivel te már külön laksz, valószínűleg önállóbb vagy, ő még nem készült fel erre. Én is felajánlottam a páromnak, ha akar menjen, de én még nem megyek vele. sajnos ezt az embernek magának kell elhatározni, nem lehet erőltetni.
És olyan lazán mond ki sok mindent, nagy súlyú dolgokat, amiket rám nézve abszolút nem gondol meg. Amikor én otthon jobb munkát kaptam volna, nem akart eljönni velem, mondván "ott ő ugyanannyit keresne, mint itt". Azt át sem gondolta, hogy talán, nekem viszont könnyebb lenne, ha tudnék egy kicsit félre tenni.
Csináltatja a fogait, százezres nagyságrendbe kerül (nekem is). Azt mondja, hogy fél, hogy megszűnik a munkája, mert akkor hogy fizetné ki ezeket(fogrovos, szemüveg)? Az eszébe sem jut, hogy én hogyan fizetem ki úgy, hogy alig marad meg pénzem havonta.
10-es vagyok. Azért írtam, amit írtam, mert van ilyen ismerősöm. Nemrég múlt 40, még a szüleivel él, a kifogás szintén a saját lakás megvétele volt hitel nélkül. Most már az is megvan, hitelmentes autó szintúgy, mégis halogatja a költözést. Most épp az az indok, hogy azért marad, mert így a szüleinek jobban jön ki a rezsi, mintha külön élne, és neki sem kell külön rezsit fizetni. Tartós kapcsolata évek óta nincs, és nem is tudom, lesz-e így. Az anyja főz-mos rá, nincs semmivel gondja.
Csak azt akarom ezzel mondani, hogy ha valaki sokáig így él, elveszti az önállóságát, és kifogás mindig lesz új és új, mint az ismerősömnél a rezsimegtakarítás. Ha nem akar valaki költözni, nem is fog, és meg is fogja tudni mindig magyarázni, hogy miért ne is tegye.
Másik állás akad a közelben, de a fizetésem hasonló lenne, és itt csak albérletben tudnék élni, amihez kell egy lakótárs, mert egyedül nem tudnék egy egész lakást fizetni. Az albérlet viszi el a fizetés legnagyobb részét, ha itt munkát váltok, akkor is. + Már nem is akarok egy idegen emberrel együtt lakni.
De az anyagi oldal csak egy.
A másik, hogy én családot szeretnék a jövőben, amihez megfelelő társ kell. Nem tudom, van-e értelme több évet járogatással eltölteni ennyi idősen, mert igazán csak lakva ismerjük meg egymást. Én már úgy lennék vele, próbáljuk meg. Ha nem megy, hadd ismerkedjek újra, mert az is idő, míg az ember magához illő párt talál, újra.
13:32 jót ír.
Mi is így voltunk az exxel,hasonló életkorral.Semmi pénzért nem akart elköltözni a szülői házból,mindig csak majd. 4. évfordulónk volt,amikor elszántam magam,vagy belemegy az összeköltözésbe,vagy vége.Órákig beszélgettünk,próbált meggyőzni,hogy miért is jó nem összeköltözni még (neki biztos),aztán összeszedtem a cuccait,és elküldtem.Próbálta magát visszakönyörögni,alkudozni,de kiábrándultam.
Nem sokkal később megismertem a férjemet,albiban laktam akkor,ő jött mindig hozzám,sokszor kérésem ellenére bevásárolt,mondván nem vendég,hogy mindig én fizessem,ő is azt eszi.Aztán fél év után kerestünk egy közös albérletet,neki ennyi elég volt,hogy eldöntse,elég volt szülői házból.1 évvel később lánykérés,1 évvel később esküvő,most várom az első babánkat.Alig 4 éve vagyunk együtt...
Semmikor nem várhatod el, hogy kitalálja a vágyaid.
Én 34 évesen jutottam el odáig, hogy elkezdtem magam meghatározni másokhoz képest, tisztába jönni avval, hogy mik a kívánságaimat, amiket igenis meg kell nevezni, mert másnak nem magától értetődők. Mindenkinek saját vágykészlete van egy párkapcsolat tartalmát illetőleg. Nekem az a vágyam, hogy önellátó legyen ő is, és külön háztartásban lakjunk. Azt gondolom, egy kapcsolatot meg kell tartani tisztán égi, szerelmi kapcsolatnak és nem szabad belevonni a prózai, földi önfenntartási feladatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!