Van-e kulcsa anyósodnak a párod lakásához, ahol ti laktok?
Sejtettem, hogy előbb-utóbb elő fog kerülni a tulajdonjog kérdése. 22:38-as vagyok ismét.
Csak ismételni tudom önmagam. Óriási tévedés, ha összekeveredik a tulajdonjog és a magánszféra fogalma!
Határozott véleményem, hogy azzal, hogy valaki tulajdonos egy lakásban, és ha nem ő lakik ott, akkor semmilyen joga nincs oda bemenni! A magánszféra szent és sérthetetlen ebből a szempontból. Nem várható el egy embertől, hogy valaki, akinek tulajdonjoga okán kulcsa van a lakáshoz, bemenjen és akárcsak körülnézzen. Nem csupán pl. a széthajigált szennyes, vagy akármi miatt nem illő az ilyesmi, hanem mert kell legyen az embernek egy hely, ahol gátlások nélkül, szíve joga szerint élhet, anélkül, hogy a számára kívülállók megzavarják. Nyilván nem szép dolog pl. széthajigált szennyes, de attól még senki másnak nincs joga azt nem csak, hogy bírálni, hanem mégcsak tudni sem róla! Arról nem is beszélve, hogy intimebb helyzetben is zavaró lehet egy pl. anyuka...
Ez egy jog. Nem tudom, jogi értelemben jog-e, de erkölcsi értelemben mindenképpen az!
Amennyiben kiderül, hogy valós aggodalma van a tulajnak, mi is történhet a lakásában (pl. marihuánát termesztés gyanúja, lopott szajré... stb.), akkor sem mehet be kérdezés nélkül!! Ilyen esetben rendőri jelenléttel léphet be csak a lakásba. Ez viszont tuti, bár sokan nem így tudják pl. bérbeadók, bár szerződés erre kitérhet ellenkezőleg, de alapjáratban nem mehet be magától.
Ha jól értettem, említettetek olyan helyzetet, ahol az egyik fél a tulaj. Ide is ugyanaz a válaszom, mint fent. Elvileg a tulaj adhat kulcsot, külső anyukának, vagy akinek akar, de ez esetben a másik (nem tulaj) ottlakó, jogosan ellenkezhet ez ellen. Mint már említettem, a magánszféra, ugye...
Nyilván, ha nem tudnak megegyezni, különválás a megoldás.
Mi is végigjátszottuk ezt. Végeredmény: adtunk kulcsot szükség esetére, de csak addig, amíg tiszteletben tudják tartani magánszféránkat, s meglepetésszerűen nem állítanak be.
Kedves 15,12-es,az irományodból másolok be:"Szóval nálatok egy dolgot kell letisztázni, hogy a párodé a lakás kizárólag? Ebben az esetben Te hiába nem akarod, hogy ne legyen kulcsa anyósnak hozzá, ha a párod másképp gondolja. Erről nem írtál, de legalábbis elkerülte a figyelmemet."
No comment:D:D
Elég gyenge agyad lehet:D:D
Ja,és az olvasással vagy a szöveg értéssel van gondod?Mert én nem a te kapcsolatodról írtam,hanem az affajta gondolkodásmódról,hogy ezzel nem lehet tartós egy kapcsolat.Bocsi,kicsit butácska vagy tán:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!