Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házasság vagy élettársi...

Házasság vagy élettársi kapcsolat?

Figyelt kérdés
Jócskán középkorú ismerősömmel vitatkoztunk a témában, de nem igazán tudtuk meggyőzni egymást. Ti mit gondoltok, melyik jobb, melyik nem jó, miért?

2013. nov. 17. 08:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha az ember túl van egy rossz kapcsolaton és egy borzasztó váláson, majd talál egy remek partnert, nem lesz fontos a házasság. Az a rossz kapcsolat is egy remek partnerrel kezdődött elvileg. Szóval aki még nem volt házas, annak fontos, aki volt, annak nem. Nyilván ez sem igaz minden egyes emberre, de sokakra igen.:) Rám is. A mi családunkban én voltam az első, aki elvált és aki babát szült egy élettársi kapcsolatba. Kaptam is érte, de akkor is megérte, soha nem voltam ilyen kiegyensúlyozott az életben, mint most. És ez igaz a házasságomból származó gyermekemre is. Még a legjobban ágálónak is ez a véleménye.:) Úgyhogy nem minden a papír.
2013. nov. 17. 10:42
 12/20 A kérdező kommentje:

Persze, biztos, hogy már más világ van, de 35 évvel ezelőtt, mikor mi esküdtünk, még nagyon megvetették az élettársi kapcsolatban (akkor vadházasságnak hívták), élőket. A mi házasságunk alatt rengeteg nehézség, betegség, egyéb buktató merült fel, és teljesen természetes volt számunkra, hogy egymást segítjük, minden problémát együtt oldunk meg.

Számomra az a legfurcsább, csúnyán nézett rám: elválok. Legkisebb probléma, szétköltöznek. Sok ismerősöm van, akik 2-3-4 év együttélés után szétköltöznek, aztán egy-két hónap múlva már új élettársuk van.

Én nem tudnék elképzelni mást magamnak, az elmúlt évek megmutatták, milyen kedves, rendes, család centrikus férjem van.

Az élettársat hogyan mutatod be? Ő az élettársam?

2013. nov. 17. 13:40
 13/20 anonim ***** válasza:

Házasság. Egyrészt azért , mert ha igazán szeretek valakit akivel le akarom élni az életem, magasról leszarom mi lesz később és nem azon agyalok, hogy könnyebb lesz csak elköltözni ,mert csak élettársak vagyunk. Másrészt meg jogilag sokkal könnyebb. Pl. mi májusban házasodunk így könnyebben fogunk hitelt kapni a közös házunkra , nem kell majd apasági nyilatlozat ha lesz gyerekünk és a többi.

Nem a házassággal van a baj hanem a sok idiótával akik fél év után örök hűséget fogadnak....

2013. nov. 17. 13:48
 14/20 anonim ***** válasza:
Igen.Ő az élettársam,vagy mondjuk,ha nem hivatalos helyen kell ezt tenni,akkor a párom.De én amikor volt férjem,akkor sem azt mondtam,hogy bemutatom a férjemet,hanem páromat,mert én mindig úgy éreztem,ha azt mondom,hogy a párom,az kifejezi az érzelmi kötődés,ami kettőnk közt ven,hogy Ő a párom,a másik felem...a férjem,vagy élettársam szó,nekem nem takarja ezt,mert az ember egy rossz kapcsolatban könnyen megreked.Érdekes,amikor már kezdett megromolni a házasságom,akkor mutattam úgy be a férjemet,hogy ő a férjem.
2013. nov. 17. 14:47
 15/20 anonim ***** válasza:
50%
6 éve élek a párommal, bár még fiatalok vagyunk. De szerintem a házassággal sok a hercehurca, jogi ügyek, papírok, rengeteg pénz, és a váláskor ugyanez. Ellenben ha lenne, vagy ha majd lesz gyerekünk, akkor elgondolkodnánk rajta, mert mégis csak az az elfogadott hogy a gyerek szülei legyenek összeházasodva. De ez csak egy külső kényszer, egyébként semmi értelmét nem látom a házasságnak, mivel nem vagyunk vallásosak. Konkrétan a házasság nem is más, mint egy vallási kötelék, ennél fogva semmi értelme nem vallásos emberek esetében. Ugyanúgy szerethetsz valakit, ugyanúgy megoldhatjátok a gondjaitokat együtt, és ugyanúgy kitarthattok egymás mellett örökre egy pap áldása nélkül is (vagy egy jogi kötelék nélkül).
2013. nov. 17. 15:34
 16/20 A kérdező kommentje:
Ezzel az állítással, hogy a házasság vallási kötelék, nem értek egyet. Már csak azért sem, mert magam is házas vagyok, de vallásos nem. Nem mindenki esküszik templomban. Sót, a magyar jog a templomi házasságkötést nem ismeri el, csak a polgárit törvényesnek.
2013. nov. 17. 16:00
 17/20 anonim ***** válasza:
Élettársi:)Mi már hivatalosan is élettársak vagyunk.
2013. nov. 17. 16:43
 18/20 anonim ***** válasza:

nekünk nem fontos a házasság, tehát élettársak vagyunk. nem befolyásolja a kapcsolatunk minőségét, nem is tudom, hogy egy papír hogyan tud hatással lenni az érzelmekre és az egymás iránt való elköteleződésünkre. ahogy tartja a mondás: minden fejben dől el. ha egyszer megígértem a páromnak négyszemközt szavakkal, és az évek alatt tettekkel hogy kitartok mellette, akkor annál több bizonyítékra nincs is szükségünk a kapcsolat stabilitását illetően.

örülök hogy ma már van lehetőségünk megválasztani hogy milyen formában élünk együtt.

2013. nov. 17. 17:10
 19/20 anonim ***** válasza:

Házasság. Élettársi kapcsolatom már volt, és igazság szerint utólag visszagondolva nem véletlenül nem esküdtünk meg. Valahol mélyen az elejétől fogva tudtuk, éreztük, hogy nem a másik az igazi. Beszélgettünk házasságról, de odáig, hogy kimondjuk, hogy igen, ő a másik felem, nem jutottunk el és igazából igény se volt rá.

Számomra a házasság egy olyan dolog, hogy ha valakivel kimondom, hogy igen, holtomiglan-holtodiglan, az nagyon, NAGYON megalapozott. Csak egyetlen férjet szeretnék.

Egyébként jogilag egyszerűbb is a házasság. És mivel nevet változtatni nem tervezek, így nem is jár túl sok hercehurcával :)

2013. nov. 18. 22:48
 20/20 Savlekotő ***** válasza:
Az emberek többsége a házasságán is ugy lép át mint a tehén szaron ha már nem akar ott lenni,
2021. máj. 3. 00:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!