Házasság vagy élettársi kapcsolat?
Persze, biztos, hogy már más világ van, de 35 évvel ezelőtt, mikor mi esküdtünk, még nagyon megvetették az élettársi kapcsolatban (akkor vadházasságnak hívták), élőket. A mi házasságunk alatt rengeteg nehézség, betegség, egyéb buktató merült fel, és teljesen természetes volt számunkra, hogy egymást segítjük, minden problémát együtt oldunk meg.
Számomra az a legfurcsább, csúnyán nézett rám: elválok. Legkisebb probléma, szétköltöznek. Sok ismerősöm van, akik 2-3-4 év együttélés után szétköltöznek, aztán egy-két hónap múlva már új élettársuk van.
Én nem tudnék elképzelni mást magamnak, az elmúlt évek megmutatták, milyen kedves, rendes, család centrikus férjem van.
Az élettársat hogyan mutatod be? Ő az élettársam?
Házasság. Egyrészt azért , mert ha igazán szeretek valakit akivel le akarom élni az életem, magasról leszarom mi lesz később és nem azon agyalok, hogy könnyebb lesz csak elköltözni ,mert csak élettársak vagyunk. Másrészt meg jogilag sokkal könnyebb. Pl. mi májusban házasodunk így könnyebben fogunk hitelt kapni a közös házunkra , nem kell majd apasági nyilatlozat ha lesz gyerekünk és a többi.
Nem a házassággal van a baj hanem a sok idiótával akik fél év után örök hűséget fogadnak....
nekünk nem fontos a házasság, tehát élettársak vagyunk. nem befolyásolja a kapcsolatunk minőségét, nem is tudom, hogy egy papír hogyan tud hatással lenni az érzelmekre és az egymás iránt való elköteleződésünkre. ahogy tartja a mondás: minden fejben dől el. ha egyszer megígértem a páromnak négyszemközt szavakkal, és az évek alatt tettekkel hogy kitartok mellette, akkor annál több bizonyítékra nincs is szükségünk a kapcsolat stabilitását illetően.
örülök hogy ma már van lehetőségünk megválasztani hogy milyen formában élünk együtt.
Házasság. Élettársi kapcsolatom már volt, és igazság szerint utólag visszagondolva nem véletlenül nem esküdtünk meg. Valahol mélyen az elejétől fogva tudtuk, éreztük, hogy nem a másik az igazi. Beszélgettünk házasságról, de odáig, hogy kimondjuk, hogy igen, ő a másik felem, nem jutottunk el és igazából igény se volt rá.
Számomra a házasság egy olyan dolog, hogy ha valakivel kimondom, hogy igen, holtomiglan-holtodiglan, az nagyon, NAGYON megalapozott. Csak egyetlen férjet szeretnék.
Egyébként jogilag egyszerűbb is a házasság. És mivel nevet változtatni nem tervezek, így nem is jár túl sok hercehurcával :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!