Miért csinálják ezt az emberek? Miért gondolják, hogy ettől jobb lesz bármi is?
Sziasztok!
18 éves lány vagyok, a szüleim elváltak és apunak lett egy új felesége. 10 éve házasok voltak akkor, amikor apu meghalt és a temetésén tudtam meg, hogy volt egyáltalán párkapcsolata.
A nagymamámmal nagyon rossz a kapcsolatom, egyáltalán nem beszélek vele, viszont a szembe szomszédja heti szinten megbeszéli anyával, hogy mi történik éppen a nagymamámmal. Mit csinált, hol volt (pl kórházban, ki ápolja, amikor otthon van ilyesmi) Anya ezt is eltitkolja..vagyis éppen ma derült ez ki.
Van egy barátom, akivel lassan 1,5 éve együtt vagyok. A volt barátnője engem borzasztóan irritál, tudom, hogy baráti kapcsolatban állnak, a lány gyakran felhívja, de az utóbbi pár hónapban ezt is eltitkolta a párom, ám a legutóbbi találkozó során épp felhívta, így lebuktak.
Nem kell az ördögöt a falra festeni, mert tudom, hogy nem csalna meg..
Miért gondolják azt az emberek, ha valamit eltitkolnak akkor azzal jót tesznek nekem? Így teljesen hülyének és átvertnek érzem magam.
Előre is köszi a normális válaszokat!
Valószínűleg van okuk arra, hogy ne kössenek mindent az orrodra.
Lehet, hogy a Te hozzáállásoddal van a baj?
De miért titkolnának bármit is??
Azt mondod apád temetésén tudtad meg, hogy apádnak volt párkapcsolata.. Ne haragudj de ez nem titok kérdése hanem egyszerű "elhidegülés" apa-lánya között. Kizártnak tartom, hogy éveken át nem is sejtetted, nem láttad apád lakásában hogy van egy kapcsolata. Ehhez azért nem kell 18 évesnek lenni.
Írod hogy a szomszéd mindent elmond anyudnak a mamádról, de anyud titkolja.. Miért kéne?? te hányszor látogattad meg a mamádat? Hányszor mentél a szomszédhoz, hogy megkérdezd tud-e valamit a mamádról. Ez sem titok, csak nem törődömség a részedről.
Írod hogy a barátod tartja a kapcsolatot a volt barátnőjével. Időnként telefonálnak egymásnak. Ez sem titok, csak lehet a nyugalom miatt oldják meg úgy, hogy minél kevesebb alkalmad legyen arra, hogy lásd éppen egymással beszélgetnek. Ez sem titok, inkább részedről egyfajta féltékenység..
18 évesen azért lehetnél egy kicsit vagányabb, nem ennyire naiv..
Jújújújjj... Azért ne állítsunk már olyat, hogy VOLT a családban generációkkal ezelőtt ez meg az... Legfeljebb LEHET, hogy volt... Meg ilyeneket szerintem inkább az ezoba kellene...
A kérdezőnek pedig:
Szerintem semmi összefüggés nincs a 3 eset között.
1. Ha 10 év alatt nem tudtál róla, hogy édesapádnak kapcsolata volt, sőt, megnősült, nem lehetett valami húde szoros a viszony közöttetek. Ha pedig nem voltatok szoros kapcsolatban, most minek mondta volna el? Ez nem titkolózás, csak akit nem érdeklik a dolgaink (és itt most Rád gondolok), azokra minek erőltessük rá?
2. Gyakorlatilag az előző áll ugyanúgy erre az esetre is. Te írod, hogy rossz a kapcsolatotok nagyanyáddal, nem is beszélsz vele egyáltalán. Ebből az ember nyilván arra következtet, hogy téged úgysem érdekelne él-e avagy hal, akkor minek mesélni?
3. A barátod tudja, hogy irritál az exe, minek csináljon feszkót abból, hogy minden nap beszámol Neked arról, hogy mennyit beszélgettek éppen? Egyébként is, már megbocsáss, de miért tartozna neked a barátod elszámolással afelől, hogy kivel mikor mennyit beszél?
Egyébként pedig nem kell mindenről tudnod. Ettől még nem leszel átverve.
A kérdező a barátjával meglehetősen jó viszonyban lehet, mégis titkolja előle, mit csinál.
Az apjával is beszélő viszonyban volt, mert nem írta, hogy ne lett volna, mint ahogy a nagymamánál írta.
Vannak ilyen emberek. Nagyon sokan. Egész sorozatokat építenek erre, mint pl. a Született feleségek, ami arról szól, hogy minden ház gyönyörű és nett volt kívülről, minden család gyönyörű, és nett kívülről, és valójában a családokban bent mindenhol legalább egy, ha nem több dolgot titkoltak, rejtegettek, és bármit megtesznek, hogy ez így is maradjon.
Ez annyira általános emberi tulajdonság, hogy sorozatot építettek rá, meg nyilván sok más film és könyv is szól erről.
Az emberek szeretnek megfelelni. A barátod szerette volna elkerülni a "számonkérést", mivel tudja, hogy irritál az exe (érthető módon). Egyébként nem értem, minek beszélnek még...
Szerintem erre próbálj rámenni, a barátodat faggatni, mégis miért beszél azzal a lánnyal. Hiányzik neki? Van valami olyan tulajdonsága, amiről ő nem bír lemondani? Miért áll vele még szóba? Ugye édesapáddal, nagymamáddal már nem tudsz mit kezdeni, de a barátoddal való kapcsolatodat még megpróbálhatod őszinteségre építeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!