Hogyan lehet ennyiből megélni?
a rezsit már kitárgyaltátok, de a többi: 100 000 Ft kajára meg piperére két főnek? az rengeteg! én a helyedben váltanék a "kevésbé márkás de minőségben jó" típusú kajákra (gondolom nem a mennyiségen csúsztok el :) )
hogy példát is mondjak nem kell a nutella, rendelt ebéd, a holland kakaópor meg a parmezán, tejből jó a teszkós is, és a whiskasban is csak ugyanaz van mint a 100 Ft-os noname-ben (ha van macs), a WU2 samponnál nincs is jobb, és a silan gyöngyharmatkasmírezüstselyem öblítőtől se lesz jobb szagú a ruha mint ha sima ecetet teszel helyette :) ezer dolgot tudna írni még bárki, de asszem érthető mire célzok
Ez itt nem a reklám helye.
Nivea invisible for black&white-ot használok, golyós dezodor. Igaz, 48 órás, de mivel naponta zuhanyzom, úgyis naponta kenem, és nekem kitart 4 hónapig.
Szóval gyűjtöd a számlákat, és mindent fontosnak találsz. De nem az a fontos, hanem, hogy mit találsz fontosnak az árához képest.
Ha fontos, hogy minden nap megegyetek egy tábla csokoládét (mondjuk nem feltételezek ilyesmit), az 300 forint naponta - ha beszorzod, máris 9000 forint havi szinten, és akkor már csak 91000 forintod maradt, és még nem vettél valódi élelmiszert.
De ha minden reggel betértek a pékségbe, és vesztek egy-egy sonkás bagettet 250 forintért, az máris 15 000 havonta.
Ezek talán hasznosak lehetnek, nekem sokat segítettek:
"Ha fontos, hogy minden nap megegyetek egy tábla csokoládét (mondjuk nem feltételezek ilyesmit), az 300 forint naponta "
És? Az élelmiszer, avval jól laknak, ahelyett nem kell mást enni.
Attól, hogy vesznek olyat is, aminek a kilóára 1500-2000 Ft, még nem futnak ki a pénzből. Én is eszek, napi 1 táblánál többet is, nem főzök, egyszemélyes háztartásom van és havi 30 E alatt vagyok élelmiszerből.
A csokit azért írtam, mert szigorúan véve nem élelmiszer, hanem élvezeti cikk. Alacsony a tápértéke, cukrot tartalmaz, növeli az étvágyat és függőséget okoz. Inkább egy kategóriában van a cigarettával, alkohollal és a kávéval.
Nem azt mondom, hogy ne egyen senki csokoládét, és rendben van, ha te megeszel napi egy táblával, de ha akar, a kérdező tud édességen spórolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!