Hogyan lehet ennyiből megélni?
A lakásrezsiben vannak óriási különbségek.
Tudatosan kell úgy lakást választani, hogy kicsi legyen a rezsije.
MINDENT meg kell nézni úgy, hogy milyen az ár-érték-aránya.
Ha tudod, hogy 2 közértben is lehet kapni 10 dkg vajat 180 Ft alatt, akkor soha nem szabad megvenni ott, ahol ennél drágább.
Ha tudod, hogy van zsömle 9 Ft-ért, akkor soha nem szabad megvenni annál drágábban. És így tovább.
Milyen gyógyszereket szedsz, nem az a sok?
ÍRd össze, hogy melyik nap mit es mennyit esztek (az árakat is) és akkor rájössz, hogy hol megy el a sok pénz. Mert ez tényleg rengeteg, mi négyen megélünk (a lakbér-rezsi-számlákat nem számítva) havi 50-60 ezerböl.
Viszont csak friss nyers alapanaygokból fözök, nem veszünk készételeket sem. (Kivétel a fagyasztott NYERS zöldségfélék)
Az 1. vagyok, folytatom, de megvárom, mit válaszolsz.
Nálatok valószínűleg a bérleti díj a legmagasabb. Elmondod, mennyiért mekkora lakást béreltek és mennyi a rezsi, tételenként (milyen a fűtés pl.)?
Mindenki máshogy csinálja. Nekem a havi bevàsàrlàs vált be. Ezen kívül heti 5 ezer elmegy pl: friss zöldség, gyümölcs, pékàru.
Amikor fizetés van, a számlák kifizetése után maradt összegből elrakok 30 ezret( sos helyzetre, vagy ha megmarad meg a bankba)
Érdemes Tescóban vásárolni vagy legalább is nagy boltban ahol mindent meg találsz. Sorrol sorra mész és ugy vásárolsz. kb össze tudod irni miből mennyit kell vegyél hogy kitartson következő fizetésig. Mindog vegyél 2-3 csomaggal több tésztát, kis adagokban lefagyasztani húst , a roszabb napokra jól jön. Tisztasági szereket én akciosan veszek egyszerre többet, igy következő hónapban ebből nem kell venni vagy ha kell akkor keveset.igy a következő hónapban többet tudok élelmiszerre költeni amiből szinten marad azazt követő hónapra.
A lakás az nem sok. 100-ból 5 a gyógyszer, 10 a bérlet, akkor a lakás csak 85. Ami nem sok. Az a sok amit elkajáltok. Nem lehetetlen egy 100-ast eltolni kajára meg ilyenek, de azon lehet a legtöbbet spórolni is. Lőjétek be a napi 1000 forint per fő kajára, máris maradt 40 ezretek. Persze napi 1000 ft-ból nem fogtok túl sok és finom ételt enni.
De bizony ha belegondolsz, hogy Budapesten a létminimum 85-90 ezer forint havonta, akkor látod hogy a ti 100-atok épphogy csak elég az életben maradáshoz.
Otthon kell főzni, maradékot nem kidobni, mindig az akciósat venni. És nem az éjjel-nappaliba vásárolni, hanem Tesco, Penny, LIDL. Kevesebb nasi.
25/N
9-es vagyok!
És jóllakottan cetlivel járok bevásárolni. Hidd el, ha cetli nélkül megy az ember és pláne ha még éhes is, sok-sok felesleges dolgot megvesz az ember...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!