Hogyan lehet ennyiből megélni?
50 nm a lakás, ennek a rezsije összesen internettel, vezetékes telefonnal, közösköltséggel 60ezer ft. emellett van mindkettőnknek mobiltörlesztés, plusz 13ezer a bérletem nekem. Emellett kb 6ezer a gyogyszerem, ez talán nem olyan sok, de az egész gy 100.
Hó elején mindig veszek multikban tisztitószert, sampont, dezodort, ilyeneket, innentől pedig kajára költünk, esetleg max egy mozi egy hónapban. Eltettem a számlákat mire megy el ennyi minden, de egyenlőre mindegyiket fontosnak tartom ami rajta van.
A lakás amúgy adott, még a szüleié volt, de ők máshova költöztek,igy most mi élünk benne, ezért nincs albérlet.
Azért van, aki nem szeret háztartást vezetni vagy nincs rá ideje, affinitása. Akkor is egy héten egyszer lehet főzni valamit, ami 3-4 napig kitart, mondjuk egy főzeléket vagy gazdag levest, káposztát, egytálételt.
Amit mondott is egy hölgy, hogy van karfiol olcsón vagy káposzta olcsón, ezekből sokfélét lehet párolva vagy pirítva enni, én vajon szoktam megsütni az olcsó zöldségeket vegyesen. Néha tojást is ütök rá.
Az alap a sok hagyma, és ehhez karfiolt vagy brokkolit vagy répát, almát, gombát, szalonnát, miegyebet lehet kicsire feldarabolni és úgy enni.
Ugyanígy levest is lehet csinálni, fölteszel 5-6 leveskockát egy nagy lábosba és akkor dobálod bele az éppen olcsó zöldségeket, finom lesz és sokáig eláll.
A 60 rezsi nagyon sok, hogy jön össze?
90 nm-es lakáson is sokkal kevesebb nekünk.
Milyen a fűtés, belmagasság, stb?
Megmondom őszintén ezt a kérdést ki akartam kerülni, hogy mi az a 60ezer, mert nem hozzám jönnek a csekkek, de úgy voltam vele, hogy januártól idekérem a rezsi csekkeket is. Párom szüleihez mennek, nekik adunk 60 ezret. Rendes emberek, biztos vagyok benne, hogy nem vernek át, de már a szüleim is kérdezték hogy mire megy az a 60 ezer, mikor nekik a 160 nm-es családi házra sem sokkal több. Úgyhogy ezt nem tudom :S, de finoman szólni fogok majd, hogy hagy intézzem végre én.
Lehet, hogy az is a baj, hogy főleg húsos ételeket készitünk ami ugye elég drága, át kéne állnunk a zöldséges kosztra többször. A cigiből nagyon visszavettem, havonta elvagyok már egy csomag dohánnyal, ami egy ezres, az se lehet a baj.
Kinek a nevén van a lakás és a fogyasztásmérő órák? Ha ti laktok benne, Nektek kell elmenni a közgyűlésre és Nektek kell fogadni az óraleolvasót, lejelenteni, stb. Úgyhogy praktikus egy kézben lennie az evvel kapcsolatos teendőknek, evvel érvelhetsz.
Ki lakott a lakásban korábban? Talán indokolatlanul sokat fogyasztott az előző lakó, és most az idei év a tavalyi év általánya alapján van meghatározva. Ezt lehet rendezni úgy, hogy átkéred a havi költségeket lejelentősre. Ebben az esetben bizonyára már túl van fizetve a rezsi, mondjuk tavaszig ki van fizetve.
De ha megadod a lakás paramétereit, akkor abból jól lehet kalkulálni a rezsit.
Mivel fűtötök?
Mi megy a lakásban gázzal, mi villannyal, milyen erőforrás van még esetleg?
Mekkora a belmagasság?
Van-e vízóra külön vagy a víz benne van a közös ktg-ben?
Milyen tipusú a lakás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!