Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek jogos a férjem...

Szerintetek jogos a férjem felháborodása és állandó elégedetlensége? (lent)

Figyelt kérdés

A balhé konkrétan ma reggel robbant ki, de hetek óta nagy a feszültség. Lényegében azóta tart, amióta visszamentem dolgozni a kisfiúnk születése után (3 hónapja). A mai konfliktus lényege az volt, hogy neki kellett vinnie a kicsit bőlcsibe. Tudni kell, hogy mindketten félig-meddig kötetlen munkaidőben dolgozunk. A munkaidő délelőtt 4 óra és este 4 óra, közte 4 óra szünet. Ez olyan, hogy nekem mindig le kell dolgoznom, neki nem mindig, szóval van, hogy délelőtt szabad teljesen, vagy csak 1-2 órát dolgozik. Viszont nekem az esti munka itthoni, tehát a gyerek fektetése után csinálom. Ő sokszor utazik is. Lényeg a lényeg, hogy általában én viszem-hozom a bőlcsiből, aztán délután együtt vagyunk, amit férjem általában pihenésre használ, mert hatra megy vissza dolgozni. Én ezalatt bevásárolok hazafelé, megfőzök, megcsinálom a napi házimunkát, foglalkozom a gyerekkel, aztán ő visszamegy, minden este egyedül fürdetek, fektetek, és utána nekiállok dolgozni sokszor éjszakába nyúlóan. Ő meg hazaér és vagy lefekszik a tv elé, vagy szekál, hogy foglalkozzak vele, mert neki milyen fárasztó napja volt. Mindemellett állandóan elégedetlenkedik, hogyha megkérem valamiben, hogy segítsen, hogy neki semmi ideje nincs magára és elege van. Pedig tök sokszor van olyan, hogy délelőtt nem dolgozik, ilyenkor edzeni jár, vagy csak itthon internetezik stb. A héten háromszor volt olyan, hogy nekem korábban kellett mennem dolgozni, ezért ő vitte a kisfiúnkat bőlcsibe, de én mentem érte, és minden ment a szokásosban tovább. Ma is így volt, neki csak délre kell mennie, és megkértem, hogy vigye él, hogy nyugodtan össze tudjak készülődni, itthon kicsit elpakolni stb. Erre kiakadt, hogy a héten már harmadszor viszi el, és elege van abból, hogy sosem hagyom azt csinálni, amit szeretne. Én is kiakadtam, hogy szerinte nekem mikor jut időm magamra? Én vagy dolgozom, vagy háztartást vezetek, vagy a gyerekkel vagyok, vagy vele foglalkozom, amikor hazaér. Őt támogatom mindenben (most pl. elkezdett gitározni), ő meg csak követel minél többet és többet. És amikor kidőlök éjfélkor,amikor befejezem a munkát, akkor kiakad, hogy vele nem is foglalkoztam még ma.

Az alapvető gond az, hogy úgy érzem, ő nem boldog ebben a családi életben. Én jókedvűen csinálom ezeket, imádok a gyerekemmel foglalkozni, a házimunkát is megpróbálom jókedvűen csinálni, mert szerintem ezt csak így lehet, és így nem bánt nap mint nap, hogy "nincs más". Ő meg mindent gondnak, nyűgnek él meg. Már próbáltam beszélni vele, hogy fogadja el, megváltozott az életünk, és ez most ilyen, de ez nem rossz, csak más mint eddig volt. Sajnos nagyszülők messze élnek, még nem is nyugdíjasok, így nem tudnak besegíteni, de így is hívunk néha bébiszittert, elmegyünk színházba, vacsorázni egyet...de neki ez nem elég. Nem tudom mit csináljak. Vagy jogtalan az érzésem? Köszönöm a válaszokat.

2013. nov. 15. 08:42
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
Kérdező, és amíg otthon voltál a gyerekkel, addig mi volt?
2013. nov. 15. 10:07
 12/40 anonim ***** válasza:
100%

Igen, engem is érdekelne, hogy mi volt, amíg nem dolgoztál, de már megvolt a gyerek.

Furán hangzik, de egy kicsit olyan a párod, mint egy durcás gyerek, amikor féltékeny a kistesóra.

Eddig mindig volt elég időd rá, mindent együtt csináltatok, most meg jött valaki, aki miatt nem elég, hogy az ő igényei háttérbe szorultak, de még plusz melót is jelent a számára.

Két baj van. A párod alapvetően önző, ezen nehéz változtatni, a másik, hogy mintha kicsit éretlen lenne az apaszerepre. Ezen viszont lehet csiszolni.

2013. nov. 15. 10:27
 13/40 anonim ***** válasza:
22%
"Szeresd a ferjedet is!"
2013. nov. 15. 10:34
 14/40 anonim ***** válasza:
39%

Nézd #12, várhatóan egyre több ilyen helyzet lesz, ahogy a mai válási statisztika sem tök véletlen dolog ám... Te női szemmel úgy fogalmazol, hogy "önző, ezen nehéz változtatni, a másik, hogy mintha kicsit éretlen lenne az apaszerepre." - én eltekintenék az értékítélettől...

A valóságban azt látni kb, hogy az utóbbi időben - nem kicsit a házassági vagy tartós, komoly párkapcsolati kor kitolódásának köszönhetően is - egyre inkább kezd szétcsúszni a két nem elvárása a párkapcsolattól átlagban is. A huszonéves, egzisztenciájukat a szülői családban megalapozó nők egyre inkább azzal a kifejezett igénnyel, elképzeléssel létesítenek tartós kapcsolatot, házasságot, mert gyereket akarnak, a házasság célja és értelme szerintük a gyerek. (és ezt várnák el a másiktól is)

Na, ezzel szemben meg a férfiak számára egyre kevésbé elsőrendű priorítás az, hogy "ne szakadjon magvuk" (ahogy a régiek mondták:)) tehát az átlagos férfi-hozzáállás ma valami olyasmi, hogy persze, egy idő után jöhet a gyerek, mert kedves, meg aranyos, de ha nem jön, akkor se történik tragédia, nem a gyerek a párkapcsolat elsődleges célja, nem azért van a párjával, hogy gyereke legyen... 10 férfiből 9 ma nem hagyná ott a párját pusztán azért, mert nem lehet gyereke, nem a gyerek az elsődleges neki a házasságban... ebből nyilvánvalóan következiik az is, hogy ez a 10-ből 9 nem fogja jól érezni magát akkor a kapcsolatban, ha kifog egy olyan nőt, aki "én most már anya vagyok, nekem most már a gyerek az első"... na, erre szokták elsütni a nők, hogy "éretlen az apaságra" meg "önző" - valójában egyik sem, egyszerűen különbözik az értékrendje. (mázlis esetben ez azért nem fajul a válóokig, mert mondjuk annak a férfinak a párja az első, tehát elfogadja ezt a helyzetet, de igazán jól nem fogja érezni magát benne)

2013. nov. 15. 11:02
 15/40 anonim ***** válasza:
90%

természetesen jogos a férfiak igénye arra, hogy őket se hanyagolják el a gyerek "miatt".

A jelen esetet vázolva, úgy állunk, hogy van két dolgozó szülő, aztán ott van "anyu", aki neveli a gyereket, viszi a háztartást és foglalkozzon a férjével is. És ott van "apu", aki elmegy dolgozni, szabadidőben netezik és gitározik, rosszul érinti ha neki kell a gyereket fuvarozni és elvárja hogy foglalkozzanak vele. Viszont a kérdező azt mondja, ez a foglalkozás egyirányú, pontosabban apu némi szex reményében mutat némi törődést. Azért ez egy átlag nőnek szerintem nem elég, hogy előjáték gyanánt kap két puszit meg egy kis simit....

Viszont azt is jó lenne tudni, hogy apu mennyit foglalkozik a gyerekkel? Tölt vele hasznos időt? Vagy vele is úgy van, hogy hazajön a munkából és akkor mindenki szálljon le róla (kivéve anyut), mert ő milyen fáradt. És mi a helyzet a feleség igényeivel? Mint írta, ő is tudna magának elfoglaltságot találni, igénye lenne rá, vagy neki ez nem jár? Csak a férjnek?

Egyébként ha kedves férj besegítene a házimunkában, vagy legalább megkönnyítené a felesége dolgát, akkor a nőnek is több ideje maradna, amit mondjuk a férjére fordíthat és nincs az, hogy "bezzeg most hogy már van gyerek, én nem számítok".

2013. nov. 15. 11:15
 16/40 anonim ***** válasza:
60%
Hát a helyedben inkább én kezdenék el balhézni,mert szerintem ketten vállaltátok a gyereket,nem te egyedül... Elég önző a párod.
2013. nov. 15. 11:27
 17/40 anonim ***** válasza:
20%

"vele nem is foglalkoztam még ma."

"úgy érzem, ő nem boldog ebben a családi életben."

"imádok a gyerekemmel foglalkozni"

Hat en a ferjedet sajnalom. Nem teged. O a boldogtalan, nem te. Raadasul mondja is, hogy mi a problemaja: "Keveset foglalkozol vele." Csak eppen meg sem akarod hallani. Teged is, mint az osszes "remek Anyukat" erzelmileg tokeletesen kielegit a gyermekeddel valo kapcsolatod. Es persze hogy a masik a hibas, aki felhivja a figyelmedet, hogy nem kell mindig mindennek a gyerek korul forgnia.

Csori pasi! Naivsag azt kepzelni, hogy a gyerekre szant idot nem mashonnan veszed el.

A megoldas talan:

Gyerekre szant ido csokkent, ferjre szant ido no. Csak a gond az, hogy a legtobbszor ilyenkor a felesegek ezt erzelmileg abszolut nem igenylik.

2013. nov. 15. 11:28
 18/40 anonim ***** válasza:
73%
szerintem megoldás inkább az lehetne talán, hogy a kedves férj besegít a gyerekek körüli teendőkben, így a feleségének az erre szánt ideje csökkenne, és a fennmaradó időt fordíthatná a férjére. Vagy saját magára, mert mint ahogy kiderült, a férj is igényli azt az időt, amit úgy tölt el, ahogy ő jónak látja, úgy vélem, ez bármelyik feleségnek ugyanúgy kijár.
2013. nov. 15. 11:43
 19/40 anonim ***** válasza:
43%

"fennmaradó időt fordíthatná a férjére"

feltéve, hogy a feleségnek erre valóban erzelmileg igénye van. De tekintettel az en akkori idoszakomra es most is a kerdesben. Anyuka nem akar intim helyzetbe kerulni Apukaval.

Amugy en inkabb azt tapasztalom, hogy vigyazzon Apuka amig Anyuka kicsit torodni tud magaval. Vegre elmegy tornazni, vegre eljut fodraszhoz. Tehat az idobeosztas sorrendje a nemeknel mashogyan nezhet ki:

Anuka:

-gyerek

-en

-ferj

Mig a ferj fejeben:

-feleseg

-gyerek

-en

A gyermek sok idot vesz el. Ez van. (Kar, hogy pont ezt nem oktatjak az iskolaban.)

2013. nov. 15. 11:51
 20/40 anonim ***** válasza:
90%

szerintem pedig épp a férj gondolja úgy, hogy ő áll az első helyen saját magánál, lásd, elkezdett gitározni. Amivel nincs is semmi baj, mindenkinek kell egy hobbi, a gond abból adódhat, ha ugyanezt a feleség nem teheti meg. Vagy szerinted az jogos, hogy a férjnek lehet hobbija, a feleségnek nem? Egy férjnek jár a kikapcsolódás, mert egész nap gürizik, a feleségnek viszont annyi jár, hogy dolgozik, gyereket nevel, háztartást visz és foglalkozik a férje igényeivel? És hol marad idő saját magára? Mindenkinek szüksége van arra, hogy egy kicsit csak magával foglalkozzon.

Nekem kicsit úgy tűnik, hogy a férj csak kapni szeretne, adni már nem.

2013. nov. 15. 12:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!