Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kilenc éves fiam utálja a...

Kilenc éves fiam utálja a páromat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kilenc éves fiam eleinte nagyon szerette a páromat, aki egy hónapja velünk él. Azóta pedig szinte utálja, a párom bármit mond neki csúnyán válaszol, ütögeti stb. Nem tudom mit tegyek. Lehet azért ilyen mert a párom velünk lakik? Szakítsak a gyerekem miatt? A párommal amúgy nagyon sokat veszekszünk a gyerek miatt, de nagyon szeretjük egymást.
2013. nov. 10. 18:50
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Rendben, akkor ezt a nevelésimódszert vitasd meg a pároddal!

Viszont, azért a fiad ne kavarjon már be a te életedbe, mert világ életedbe egyedül maradsz és elüldözöl mindenkit a fiat miatt, aki 10év és majdnem le fog kakálni, mert jönnek a bulik csajozás haverok!

Na arra akartam kilyukadni hogy ne keresztezzétek egymást, amit anya meg enged apa is, és fordítva ha anya nem enged valamit apa se, és fordítva!

2013. nov. 10. 20:23
 22/27 A kérdező kommentje:
Ezen szoktunk a párommal veszekedni.
2013. nov. 10. 20:26
 23/27 anonim ***** válasza:

Egyensúlyról hallottatok már? Az, hogy minden nap a barátainál lóg a gyerek, az kicsit ciki. A többi szülővel szemben is, mert folyamatosan ők figyelnek a te gyerekedre. A másik fele, amit a párod akar, hogy sose menjen át az meg szintén túlzás. Ki kell alakítani egy normális rendszert, amiben a gyerek átmehet a barátaihoz, a barátait ti is visszahívjátok és olyan napok is kellenek, amikor otthon vagytok együtt.

A csokiban meg a válaszadóknak adok igazat. Páran elég alpárian fogalmaztak meg dolgokat, de attól még a mondanivalójuk igaz. Nem lehet minden egyes szép nézésre odaadni neki mindent amit akar, meg kell tanulnod igent és nemet is mondani.

2013. nov. 10. 20:41
 24/27 anonim ***** válasza:
89%

Azért neveli a párod, mert egy háztartásban éltek. És ki akar egy elkényeztetett, hisztis gyerekkel együtt élni?

Egyébként nagyon jó ez a hozzáállás, így tutira egyedül maradsz a fiacskáddal.

2013. nov. 10. 20:48
 25/27 anonim ***** válasza:
94%
Tényleg ciki, hogy a gyereked minden délután a barátainál lóg és a többi szülőnek ezer százalékig kellemetlen, még ha nem is szólnak.
2013. nov. 10. 20:57
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős helyzet, én is egy olyan nőt választottam, aki egyedül nevelte a fiát kb 9 éves koráig, pontosabban a degenerált nagyszüleivel...merthogy a nagyszülők rendesen tönkretették a gyereket, szabályos verseny alakult ki a gyerek szeretetéért, és ki tud nagyobb ajándékot venni neki. Mára a gyerek már barátnőt szeretne, és csodálkozik, hogy ŐŐŐŐ, kosarat kap? Aki mindent eddig megkapott...

Hát nem tudom milyen párja lesz ennek a gyereknek később, de valószínű jobb, ha a poklot választja.

Elhiszem, hogy egy anyukának a gyereke a mindene, de szeretni okosan kell. Amúgy nagyon szimpatikusak az olyan nők, akik így szeretik a gyereküket, mert rengeteg érzelem, és szeretet van bennük.

2013. nov. 11. 04:52
 27/27 anonim válasza:
Én nő vagyok és két éve együtt neveljük a párom gyerekeit. Nem könnyű, sőt néha nagyon nehéz,már volt több alkalommal hogy elgondolkodtam azon hogy feladom, nem bírom. Gonoszak velem, semmiben nem segítenek (mármint hogy jobb legyen a családi összetartás), állandóan csak a gond van velük a suliban is, meg otthon is, nagyon nehéz és csak a párom iránti szerelem és tisztelet, ami még itt tart. Én sem hagytam soha hogy az legyen amit ők akarnak, akár az én gyerekeim akár nem...nem ők diktálnak. Amíg főzök mosok, takarítok rájuk, tanulok velük, intézem a problémájukat , segítek ahol tudok, próbálom őket hasznos, értékes emberré nevelni, addig én diktálok az apjukkal egyetemben, szerintem ez így van jól.
2013. nov. 11. 11:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!