Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan beszéljem le a páromat...

Hogyan beszéljem le a páromat arról, hogy elhozza a gyermekeit 2 hétre (közös felügyelet)?

Figyelt kérdés
1 éve ismerjük egymást. Három gyermeke van az előző házasságából és nekem is van egy 6 éves fiam. Sajnos a párom 5 hónapja elveszítette a munkahelyét és felélte a tartalékait is. Még nem terveztünk összeköltözni, de mivel nem tudta volna fizetni az albérletét, úgy döntöttünk, mégis belevágunk. Bevallom, meg sem fordult a fejemben, hogy a költözés után 1 héttel már ide fognak jönni a gyermekei. Nem velük van baj, hanem a kialakult helyzettel. A páromnak arra is alig van pénze, hogy a saját költségeit kifizesse, nem gond, kisegítem, de azért +3 gyerek ellátása nem kis pénzbe kerül, amit nem tudok megoldani. Nem tudom, hogyan tudnám vele ezt úgy megbeszélni, hogy ne "támadásnak" tartsa az egészet. Imádja a gyermekeit, alig várja azokat a heteket, amiket nála töltenek és most még a munkanélküliség miatt is nagyobb szüksége lenne rájuk, de nem tudom, hogyan tudnánk ezt megoldani.
2013. nov. 2. 19:41
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Kérd meg rá, hogy tolja el későbbre ezt a kis "vakációzást".

Esetleg akkora mikor már lesz munkája.

Akkor már neked se lesz akkora teher ha ő is aktívan be tud szállni az anyagiakba.

2013. nov. 2. 19:47
 2/16 anonim ***** válasza:
68%

szerintem azzal a fejjel kellene gondolkozni ahogy a csórók, amikor bevállalnak 5 gyereket. szóval kenyér, meg tej, meg ami van.

de aztán te is jól bevállaltad ezzel a pasival. ő persze nem mondhatja, hogy nem vállalja be őket, mert úgy nem tudná magát jó apának, vagy eleve apának tartani. meg férfinek egyáltalán. a fordulópont ott volt, hogy a tartalékait felélte. nos itt lett volna ő rákényszerítve valódi változás elérésére foggal körömmel, te kihúztad az albérlettel a csávából. lehet hiba volt. vannak akikkel vészhelyzetben történik csak valami. a lényeg, hogy ez most a te levesed, nem az övé. sajnos. lehet ez jel arra, hogy te kezdj gondolkodni...

2013. nov. 2. 19:50
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Azert ez nem igy működik, elso. A közös felügyelet azt jelenti, hogy X időt az anyanal, X időt az apánal töltenek a gyerekek. Igy nincs pl tartasdij se. Ha nem mehetnek a gyerekek, tartasdijat kellene fizetni.

Nos, kerdezo, mondd el neki, hogy neked nincs ra kereted, hogy hat embert tarts el egy jövedelemből.

2013. nov. 2. 19:52
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, megbeszélitek a napi problémáitokat. Akkor meg lehet beszélni, hogy 2 hétre plusz 3 gyerek most még nem fér bele a költségekbe.
2013. nov. 2. 19:53
 5/16 A kérdező kommentje:
Most is dolgozik, de fizetnie kell a közös házuk hiteleinek a felét. Egész hónapra marad 20-25000Ft-ja ami 1 felnőtt és 3 gyerek ellátására iszonyúan kevés.
2013. nov. 2. 19:57
 6/16 anonim ***** válasza:
Sajnos, amikor egy pár lettetek, a 3 gyermek már adott volt, tehát tudnod kellett, hogy ők az apukájukkal is lesznek majd, ami természetes. Hogy közben az életetek olyan fordulatot vett, hogy neki nincs munkája, az sajnos benne van a pakliban. Egyszer fenn, egyszer lenn. Az tény, hogy + 3 gyermek nagy felelősség minden téren. Azt meg lehet beszélni az apukával, hogy vagy ne együtt jöjjön a 3 lurkó, vagy a -gyerekek bevonásával, persze kortól függően-, hogy sajnos most ilyen helyzetben vagytok, és nem tudsz svédasztalos vagy 9 fogásos túristamenüt készíteni. De azt nem teheted,hogy egyáltalán nem fogadod a gyermekeit, legalább felváltva.
2013. nov. 2. 20:09
 7/16 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy nincs jó megoldás ebben a pillanatban, ha nemet mondasz azt támadásnak veszi mert ez emocionális döntés lesz nála.

Beszélj vele erről a hitelről szerintem, vagy mondjon le a házról és akkor fizessen az anya tovább, vagy pedig adják el a házat, így nem lesz jó senkinek sem.

Ha jönnek mégis ajánlom a krumplit krumplival-lángos-káposztás tészta akármilyen kajákat, ezek olcsóbbak aránylag. Illetve este mehet a zsíros kenyér-margarinos kenyér, főtt tojás, padlizsánkrém akármik...

Hármaska meg nyaljon sót!

2013. nov. 2. 20:12
 8/16 anonim ***** válasza:
62%

9: "a 3 gyermek már adott volt, tehát tudnod kellett, hogy ők az apukájukkal is lesznek majd, ami természetes. "

Persze, de a kérdezőnek nincs eltartási kötelezettsége a 3 gyerekkel szemben.

Nekem az ilyen történetek 99%-val az a bajom, hogy a férfiről végül kiderül, hogy nem a marha nagy szerelem tartotta össze a második nővel, hanem otthonról ki lett pattintva, egyedül nem tudja magát fenntartani, aztán egyszerűbb egy lakással rendelkező nőt behülyíteni, aztán meg eltartatni vele magát a férfinak... aztán szépen hozza oda a csemetéket is, akikre sosincs pénze és gyakran ideje sem.

Aztán a nő végül ott van, hogy megnyert még pár gyereket, akiket kiszolgál, etet, fürdet, amíg az édes apukájuk valahová lelép, meg fizeti utánuk a gyerektartást, mert apucinak munkája sincs.

Nekem is volt elvált barátom tündéri kislánnyal, nagyon szívesen besegítettem, elé tettem a kaját, megkötöttem a cipőfűzőjét, de az anyagi hátteret a neveléséhez a szülei felelőssége volt megteremteni, továbbá azt se tűrtem volna, hogy a láthatás alatt apuka megpattan...

2013. nov. 2. 20:20
 9/16 anonim ***** válasza:

8:

Oké, persze, hogy nincs eltartási kötelezettsége, de a kapcsolatot vállalta a kérdező. Olyat nem lehet tenni, hogy te jöhetsz, de a gyerekek nem. Illetve, minden attól függ, hogyan vágnak bele egy kapcsolatba ismervén a hátteret.

Igen, tudom, vannak olyan emberek is, akik a nyakadba sóznák a 3 lurkót...reméljük itt nem erről van szó. Mivel az még egy nagyon friss kapcsolat, így a kérdezőnek van lehetősége megismerni az élet másik oldalát is, ami most adott. Vajon el tudná-e képzelni mint férj és feleség? Ez egy olyan dolog, amit neki kell tudnia. Hisz ilyen helyzet bármikor adódhat, sőt, rosszabb is. Isten ne adj, de történik valami az édesanyával....a 3 gyereket megkapja az apuka, és általa ő is....

2013. nov. 2. 20:29
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy az elvált ember csomagban jön és azzal együtt el kell fogadni, de a kérdező szavaiban nem is érzem a teljes elutasítást, csak arról van szó, hogy kakiban vannak, erre megjelenik még 3 gyerek, akiket ő tarthat el. Még így is szívességet tett, mert nem neki volt sürgős az összeköltözés, hanem a férfi került anyagilag lehetetlen helyzetbe. A férfi inkább örülhetett volna, nem egyből odahozni a népes családot etetni. Biztos lehet láthatást cserélni, vagy valahogy megoldani, hogy a gyerekek csak egy hétig legyenek vagy később jöjjenek, amikor a férfinek van munkája. Mert azért ez így nem korrekt.

Ráadásul nem is több éves kapcsolatról ír, hogy egy pár hónapos mélypontot kibírnának. A kérdező a csóri pacákon akart segíteni, hogy ne kerüljön az utcára, erre kapott még egy fészekalja gyereket mellé.

2013. nov. 2. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!