Hogyan beszéljem le a páromat arról, hogy elhozza a gyermekeit 2 hétre (közös felügyelet)?
Kérd meg rá, hogy tolja el későbbre ezt a kis "vakációzást".
Esetleg akkora mikor már lesz munkája.
Akkor már neked se lesz akkora teher ha ő is aktívan be tud szállni az anyagiakba.
szerintem azzal a fejjel kellene gondolkozni ahogy a csórók, amikor bevállalnak 5 gyereket. szóval kenyér, meg tej, meg ami van.
de aztán te is jól bevállaltad ezzel a pasival. ő persze nem mondhatja, hogy nem vállalja be őket, mert úgy nem tudná magát jó apának, vagy eleve apának tartani. meg férfinek egyáltalán. a fordulópont ott volt, hogy a tartalékait felélte. nos itt lett volna ő rákényszerítve valódi változás elérésére foggal körömmel, te kihúztad az albérlettel a csávából. lehet hiba volt. vannak akikkel vészhelyzetben történik csak valami. a lényeg, hogy ez most a te levesed, nem az övé. sajnos. lehet ez jel arra, hogy te kezdj gondolkodni...
Azert ez nem igy működik, elso. A közös felügyelet azt jelenti, hogy X időt az anyanal, X időt az apánal töltenek a gyerekek. Igy nincs pl tartasdij se. Ha nem mehetnek a gyerekek, tartasdijat kellene fizetni.
Nos, kerdezo, mondd el neki, hogy neked nincs ra kereted, hogy hat embert tarts el egy jövedelemből.
Az a baj, hogy nincs jó megoldás ebben a pillanatban, ha nemet mondasz azt támadásnak veszi mert ez emocionális döntés lesz nála.
Beszélj vele erről a hitelről szerintem, vagy mondjon le a házról és akkor fizessen az anya tovább, vagy pedig adják el a házat, így nem lesz jó senkinek sem.
Ha jönnek mégis ajánlom a krumplit krumplival-lángos-káposztás tészta akármilyen kajákat, ezek olcsóbbak aránylag. Illetve este mehet a zsíros kenyér-margarinos kenyér, főtt tojás, padlizsánkrém akármik...
Hármaska meg nyaljon sót!
9: "a 3 gyermek már adott volt, tehát tudnod kellett, hogy ők az apukájukkal is lesznek majd, ami természetes. "
Persze, de a kérdezőnek nincs eltartási kötelezettsége a 3 gyerekkel szemben.
Nekem az ilyen történetek 99%-val az a bajom, hogy a férfiről végül kiderül, hogy nem a marha nagy szerelem tartotta össze a második nővel, hanem otthonról ki lett pattintva, egyedül nem tudja magát fenntartani, aztán egyszerűbb egy lakással rendelkező nőt behülyíteni, aztán meg eltartatni vele magát a férfinak... aztán szépen hozza oda a csemetéket is, akikre sosincs pénze és gyakran ideje sem.
Aztán a nő végül ott van, hogy megnyert még pár gyereket, akiket kiszolgál, etet, fürdet, amíg az édes apukájuk valahová lelép, meg fizeti utánuk a gyerektartást, mert apucinak munkája sincs.
Nekem is volt elvált barátom tündéri kislánnyal, nagyon szívesen besegítettem, elé tettem a kaját, megkötöttem a cipőfűzőjét, de az anyagi hátteret a neveléséhez a szülei felelőssége volt megteremteni, továbbá azt se tűrtem volna, hogy a láthatás alatt apuka megpattan...
8:
Oké, persze, hogy nincs eltartási kötelezettsége, de a kapcsolatot vállalta a kérdező. Olyat nem lehet tenni, hogy te jöhetsz, de a gyerekek nem. Illetve, minden attól függ, hogyan vágnak bele egy kapcsolatba ismervén a hátteret.
Igen, tudom, vannak olyan emberek is, akik a nyakadba sóznák a 3 lurkót...reméljük itt nem erről van szó. Mivel az még egy nagyon friss kapcsolat, így a kérdezőnek van lehetősége megismerni az élet másik oldalát is, ami most adott. Vajon el tudná-e képzelni mint férj és feleség? Ez egy olyan dolog, amit neki kell tudnia. Hisz ilyen helyzet bármikor adódhat, sőt, rosszabb is. Isten ne adj, de történik valami az édesanyával....a 3 gyereket megkapja az apuka, és általa ő is....
Persze, hogy az elvált ember csomagban jön és azzal együtt el kell fogadni, de a kérdező szavaiban nem is érzem a teljes elutasítást, csak arról van szó, hogy kakiban vannak, erre megjelenik még 3 gyerek, akiket ő tarthat el. Még így is szívességet tett, mert nem neki volt sürgős az összeköltözés, hanem a férfi került anyagilag lehetetlen helyzetbe. A férfi inkább örülhetett volna, nem egyből odahozni a népes családot etetni. Biztos lehet láthatást cserélni, vagy valahogy megoldani, hogy a gyerekek csak egy hétig legyenek vagy később jöjjenek, amikor a férfinek van munkája. Mert azért ez így nem korrekt.
Ráadásul nem is több éves kapcsolatról ír, hogy egy pár hónapos mélypontot kibírnának. A kérdező a csóri pacákon akart segíteni, hogy ne kerüljön az utcára, erre kapott még egy fészekalja gyereket mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!