Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kilenc éves fiam utálja a...

Kilenc éves fiam utálja a páromat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kilenc éves fiam eleinte nagyon szerette a páromat, aki egy hónapja velünk él. Azóta pedig szinte utálja, a párom bármit mond neki csúnyán válaszol, ütögeti stb. Nem tudom mit tegyek. Lehet azért ilyen mert a párom velünk lakik? Szakítsak a gyerekem miatt? A párommal amúgy nagyon sokat veszekszünk a gyerek miatt, de nagyon szeretjük egymást.
2013. nov. 10. 18:50
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Ezek szerint a párod úgy látja, hogy inkább éljetek egy kis családi életet (a gyerek suli után haza menjen és ne mindig a barátainál töltse a délutánt, hanem kapjon otthon több foglalkozást) és nem ajándékokkal vásároljátok meg a gyerek szeretetét, ne kapjon meg mindent azonnal, amit csak kiejt a száján. Ami sem neked sem az elkényeztetett gyerekednek nem tetszik.

Szerintem azért van abban igazság, ahogy a párod próbálja kezelni a helyzetet.

2013. nov. 10. 19:36
 12/27 A kérdező kommentje:
Szerintem minden anya a gyerekét helyezi előtérbe és nem a párját.
2013. nov. 10. 19:37
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem minden anya a gyerekét helyezi előtérbe és nem a párját."

Szerintem is. Olyan esetekben, ha például egy alkoholista, a család pénzét elherdáló, esetleg bántalmazó emberrel van dolga. Akkor természetesen a gyerek, de a saját érdekében sem szabad fenntartani a kapcsolatot.

De azért szakítani, mert a párod normálisan, józan ésszel próbálja nevelni a gyereket? Meg mert a gyereknek nem tetszik, hogy a párod szeretné, ha suli után hazamenne, meg nem vesz meg neki minden szirszart, amit csak kiejt a száján?

Szerintem nem való neked normális kapcsolat.

2013. nov. 10. 19:42
 14/27 anonim ***** válasza:

Én már inkább azt javaslom, hogy szakíts ezzel az emberrel, úgysem jósolok sok jót nektek. Nem nagyon lehettek egy értelmi szinten, bár ki tudja...

Kettes voltam.

2013. nov. 10. 19:47
 15/27 A kérdező kommentje:
Nyolc évig csak kettesben éltünk, persze, hogy mindent megadok neki.
2013. nov. 10. 19:47
 16/27 anonim ***** válasza:

Na neee!!!

Ne hagyd hogy ő diktáljon és az legyen amit ő akar!

Ha úgy tennél hidd el a saját életedet is megkeserítenéd de az ő életét is hisz még nem tudja mi vár rá ebben az életben!

Sok, ennél rosszabb dolgok fogják őt érni!

Ha a kedves párod nem tett semmi rosszat amivel ki érdemelné így a neveléssel van a probléma, esetleg az édesapja az aki ellene beszéli!

2013. nov. 10. 19:51
 17/27 A kérdező kommentje:
De olyan szépen tud rám nézni, ha kell neki valami. Nem mindig veszek neki nagy dolgokat, csak egy kis apróságot pl: csoki, joghurt stb.
2013. nov. 10. 19:55
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi neked elég, hogy "olyan szépen rám tud nézni" ?

Ha én szembejövök veled az utcán és megkérlek, hogy a legközelebbi bokorban szaxizzál egyet nekem, közben "olyan szépen rádnézek", akkor megteszed?

Ugye, hogy nem?

Ahogy neked is vannak határok, a gyereknek is szabni kellene párat. Érettségin nem fog átnézni, mert a tanár pont lekakálja, hogy milyen szépen néznke rá. Egyetemen meg főleg. A munkahelyéről meg ne is beszéljünk. Hiába mondod, hogy "az még messze van", ha most nem alapozod meg a társadalommal való együtt illetve benne élését, amihez a szabályok is hozzátartoznak, később a fentebb vázolt szituációkban óriási problémái lesznek. Gyakorlatilag életképtelenné neveled a gyerekedet. Ügyes...

2013. nov. 10. 20:04
 19/27 anonim ***** válasza:
Nem átnézni, hanem átmenni :)
2013. nov. 10. 20:05
 20/27 A kérdező kommentje:
De azt sem értem,hogy a párom miért szól bele a nevelésébe? Ha én megengedek valamit a fiamnak akkor ő azt miért tiltja meg? Napközis a fiam, ott mindent megtanul akkor iskola után miért ne mehetne a barátaihoz amikor én dolgozom?
2013. nov. 10. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!