Kilenc éves fiam utálja a páromat. Mit tegyek?
Ezek szerint a párod úgy látja, hogy inkább éljetek egy kis családi életet (a gyerek suli után haza menjen és ne mindig a barátainál töltse a délutánt, hanem kapjon otthon több foglalkozást) és nem ajándékokkal vásároljátok meg a gyerek szeretetét, ne kapjon meg mindent azonnal, amit csak kiejt a száján. Ami sem neked sem az elkényeztetett gyerekednek nem tetszik.
Szerintem azért van abban igazság, ahogy a párod próbálja kezelni a helyzetet.
"Szerintem minden anya a gyerekét helyezi előtérbe és nem a párját."
Szerintem is. Olyan esetekben, ha például egy alkoholista, a család pénzét elherdáló, esetleg bántalmazó emberrel van dolga. Akkor természetesen a gyerek, de a saját érdekében sem szabad fenntartani a kapcsolatot.
De azért szakítani, mert a párod normálisan, józan ésszel próbálja nevelni a gyereket? Meg mert a gyereknek nem tetszik, hogy a párod szeretné, ha suli után hazamenne, meg nem vesz meg neki minden szirszart, amit csak kiejt a száján?
Szerintem nem való neked normális kapcsolat.
Én már inkább azt javaslom, hogy szakíts ezzel az emberrel, úgysem jósolok sok jót nektek. Nem nagyon lehettek egy értelmi szinten, bár ki tudja...
Kettes voltam.
Na neee!!!
Ne hagyd hogy ő diktáljon és az legyen amit ő akar!
Ha úgy tennél hidd el a saját életedet is megkeserítenéd de az ő életét is hisz még nem tudja mi vár rá ebben az életben!
Sok, ennél rosszabb dolgok fogják őt érni!
Ha a kedves párod nem tett semmi rosszat amivel ki érdemelné így a neveléssel van a probléma, esetleg az édesapja az aki ellene beszéli!
Ennyi neked elég, hogy "olyan szépen rám tud nézni" ?
Ha én szembejövök veled az utcán és megkérlek, hogy a legközelebbi bokorban szaxizzál egyet nekem, közben "olyan szépen rádnézek", akkor megteszed?
Ugye, hogy nem?
Ahogy neked is vannak határok, a gyereknek is szabni kellene párat. Érettségin nem fog átnézni, mert a tanár pont lekakálja, hogy milyen szépen néznke rá. Egyetemen meg főleg. A munkahelyéről meg ne is beszéljünk. Hiába mondod, hogy "az még messze van", ha most nem alapozod meg a társadalommal való együtt illetve benne élését, amihez a szabályok is hozzátartoznak, később a fentebb vázolt szituációkban óriási problémái lesznek. Gyakorlatilag életképtelenné neveled a gyerekedet. Ügyes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!