Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tépjem ki magamból...

Hogyan tépjem ki magamból gyökerestül ezt a szerelmet?

Figyelt kérdés

párommal 4 éve vagyunk együt,van egy egy éves babánk. a kapcsolatunk eléggé megromlott már a terhesség alatt több ok miatt is. azóta hol jobb,hol rosszabb, de alapvetően elég sok a probléma, amiket próbálunk megoldani, de nem megy könnyen. 2 hónapja kezdtem el dolgozni, ugyanott mint ő. és van valaki...egy férfi,akivel olyan összhang van köztünk,hogy az már ilyesztő. kérdések,mélyebb beszélgetések nélkül is tökéletesen ért. olyan felszabadultnak érzem magam mellette,mint régen,végre megint izgalmas,érdekes,szép nőnek érzem magam mellette. pár napja egyre többször kapom magam azon,hogy rá gondolok,és olyankor összeszorul a gyomrom. most ráadásul egy közös projekten dolgozunk,így sokat vagyunk együtt. érzem,hogy ő is így van velem, dehát ismeri a párom, a gyerekünk,biztosan nem fog lépni. én meg nem akarom feladni a harcot a családunkért....tudom,hogy itt, mellette a helyem,de nem tudok elmenni emellett a dolog mellett. nem sikerül elfelejteni.

mit csináljak? 26 éves nő

#szerelem #kapcsolat #szerető #szakítás válás
2013. nov. 8. 20:45
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
67%

Szóval egy éve nem voltatok együtt...

Az egész helyzet attól függ, mennyire menthető a kapcsolatod. Ha nagyon teper a párod, és rendbe tudjátok hozni a dolgokat, akkor megéri. De ez, hogy "most egy kicsit észhez tért" nem valami biztató. Lehet, hogy a sráctól függetlenül szét fogtok menni, nem minden férfi érik meg egy gyerekhez.

Aztán az is lehet, összejössz a sráccal és tényleg boldogok lesztek... Szerintem ülj le a hétvégén a pároddal, és beszéljétek meg, tényleg rendbe tudjátok-e ezt hozni, ő tényleg akarja-e. Mert ez igazából rajta múlik, ő pánikolt be, ő kezdett el menekülni, és neki kellene férfiként helyt állni melletted.

Ne érezd magad rosszul a fellángolásod miatt. Az ember társas lény, és ha sokáig hagyják magányosan tengődni, persze, hogy mások iránt kezd el vonzalmat érezni.

2013. nov. 9. 12:19
 22/34 anonim ***** válasza:

Ezek szerint szultel egy gyereket egy ferfinak aki konkretan kimutatta, hogy nincs kesz a gyerekre, es most is azt adja, ami megjósolható volt, mert csodak nincsenek, es konkretan kimutatja , mennyire elege van belöletek

Nem csoda, hogy elhidegultel töle, ö mar reg elhidegult , talan sose volt a kapcsolatban szivvel lelekkel, es ez mar jobb nem lesz.

Szerintem is vege a kapcsolatotoknak, ezt jelzi ez a fellangolasod is, mutatja mennyire ki vagy ehezve arra, hogy nökent eszrevegyenek

Fiatal vagy, erthetö, hogy tudatalatt a nagy szerelem meg mindig ott van mint remeny.

Nagyon leépit szellemileg es testileg egy rossz kapcsolat, ami nem kielégitö , es plusz bunteteskent kiiródik az ember arcára az éhség, a vágy a szerelem irant

Sajnallak, öszinten , voltam a te helyzetedben, es sok ilyen platói fellangolasom volt, amig rajöttem, hogy valnom kell, mert az egesz rolam szol, meg sok ilyen helyzet lesz, amikor ugy erzed h az igazival talalkoztal

2013. nov. 9. 13:25
 23/34 anonim ***** válasza:
Mondjuk az Anna Karenina helyzete mas, ö megun egy unalmas , de jó ferjet
2013. nov. 9. 14:31
 24/34 anonim ***** válasza:
0%

"Karenina helyzete mas,"

Na igen... minden helyzet más és más. Megunja a jó férjet (ő unja! nincs unalmas ember, végtelenül érdekes minden ember, végtelen a lelke, de nem szórakoztatóipar a házasság) Azért az törvényszerű, hogy a nagy szerelméből - mely szórakoztató és lángoló volt pedig- mi lesz? Annát unják meg. De nagyon. Tolsztoj nagyon nagy író. Amit ír nem esetlegesség, hanem lételméleti törvényszerűségek szerint bontakozik ki és alakul a cselekmény.

*

Kérdező: Nagyon kicsi a gyerek! Borzasztó, hogy magára hagyod: nem tud kialakulni a kötődés így. Nem fogja érteni, 20 év múlva, miért nem tud egy mély emberi kapcsolatot kialakítani. Pszichózisok várnak arra, aki nem érti magát ilyenben.Nem fogja megérteni, anya elment egy projekt miatt. És a lelke is messze került.

Vállalni kell a szegénységet inkább, mert az első évek nagyon meghatározóak. És olyan megrendítően érdekes, ahogy elkezd beszélni és azzal párhuzamosan szavakkal gondolkodni. Figyelj Rá, soha ez az első három év vissza nem tér.

anonimanna

2013. nov. 9. 16:48
 25/34 anonim ***** válasza:

Igen , Karenina helyzete mas es ezt arra ertettem, nem húzható parhuzam a kerdezö es Karenina helyzete közt, nem arra gondoltam, hogy vitatkozzunk , hogy jó vagy nem megunni valakit.

Logika , utolsó valaszoló, logika , amivel te hadilabon allsz.

Kareninanak egy jó ember volt a ferje, akinek karaktere volt

A kerdezö ferje nem jó ferj

Ennyi

2013. nov. 9. 17:40
 26/34 A kérdező kommentje:

Azt hiszem, nem hagyom el a gyermekem azért, mert fél napot bölcsiben tölt...amúgy magánbölcsi, ahol 8 gyerekre jut 3 gondozónő, és nagyon szereti a kisfiam. 4 órát tölt ott egy nap, mert csak félmunkaidőben jöttem vissza dolgozni és sokszor nem is viszem, mert otthon is meg tudom csinálni a munkám. A szükség viszont nagy úr...sajnos jobban keresek, mint a párom, és a GYES-családi pótlék összege mint tudjuk, elég alacsony. Lakást fenn kell tartani, hiteleket törleszteni kell, enni-inni kell, és a gyereknek is meg kell venni minden szükséges dolgot. Amúgy meg minden többi időt vele töltöm, rengeteget foglalkozom vele, nem hiszem, hogy ettől lesz lelkisérült húsz év múlva.

Arra meg, hogy olyan embernek szültem gyereket, aki már akkor kimutatta, hogy nem érett rá...a problémák olyan 5 hónapos terhesen kezdődtek, addig minden rendben volt, iszonyatosan örült a babának (nem tervezett volt, kiderült, hogy allergiás vagyok a fogamzásgátló egyik összetevőjére, így az nem nyújtott megfelelő védelmet). De amikor ilyeneket olyavsok, mindig eszembe jutnak olyan kérések, amikor nők azért akarják evetetni a babájukat, mert becsúszott és a férj nem akarja...akkor persze mindenki nekimegy a kérdezőnek, hogy ilyen miatt megölné a gyerekét! Nem bánom, és sosem fogom megbánni, hogy megszületett a kisfiam, ő a legnagyobb boldogság az életemben. Még akkor sem, ha úgy alakul, hogy egyedül kell felnevelnem. Ebben a férfiben pedig nem potenciális apajelöltet keresek, nem akarom "rátukmálni koloncként" a gyerekem. Egyszerűen megtetszett nagyon egy férfi, és olyat érzek, amit nagyon régóta nem. Ennyi. Kövezzetek meg! De pont arról beszélek, hogy ennek ellenére mégis úgy gondolom, hogy a csalásom mellett kellene kitartanom, annak adni esélyt. Csak nehéz, amikor az ember gondolatai ennyire máshol vannak.

2013. nov. 9. 19:26
 27/34 anonim ***** válasza:
20%

Olyan lesz mint a Monika show, ja van egy gyerekem igen, ja es van meg 2 a masodik ferjemtöl es egy a 3 iktól es 4 a negyediktöl, az volt az igazi! Mind tervezett gyerekek voltak, csak idöközben elvesztettem a telefonszamjukat es fajt a hátam, reumas vagyok

Ja es a 4 ik ferjem azert ver is neha

2013. nov. 9. 22:04
 28/34 anonim ***** válasza:

Elsősorban azt gondolnám végig szeretem-e még a páromat, illetve ő szeret-e engem. Ha erre igen a válasz, akkor bizony nagyon keményen kell azon dolgoznotok, hogy rendbe tegyétek egymás közt a dolgokat és újra felfedezzétek a másikban azt, amibe az elején beleszeretettek. Szervezzetek kettesben programokat, vacsora, mozi, hosszú hétvége (ha nagyszülők esetleg be tudnak segíteni), találjatok közös hobbit, stb.

Ha pedig már nem szeretitek egymást, az a legtisztább, ha mindenki tovább keresi a saját boldogságát, nincs értelme húzni-vonni a dolgokat, a gyerek inná meg a levét.

2013. nov. 9. 22:34
 29/34 Bence_ ***** válasza:

Pocakos korodban még volt szex?

Első 5 hónapban nem lehet, hogy csak színlelte, hogy örül?

Te nem kívánod őt vagy ő nem kíván téged?

Szerinted ő még nem lépett félre?

Nyugodtan tűrte ezt az állapotot?

2013. nov. 10. 00:53
 30/34 anonim ***** válasza:

"A kerdezö ferje nem jó ferj

Ennyi"

-szól a magát látnoknak hívő kőbunkó 26-os, a Gigantikus Nagy Logikus.

*

Kérdező, sok-sok jó tanácsot kapsz itt. Csak kapkodhatod a fejed. Félállásban többet keresel, mint a férjed, az nem semmi. Nem baj, ha nem hiszem? Meg azt sem "csak fél nap és szereti" - Egy éves korban a "szereti" még nem jelenti azt, hogy jót is tesz.

(pl. egy kiságy a tv felé fordítva: benne áll a baba - és nézi a bekapcsolt tv-t. Árt, nagyon árt neki-mondom, félve, nehogy agyon verjenek érte. Anyuka: de hát úgy szereti!)

Nem alakul ki az érzelmi kötődés.

És felnőttkorban problémát fog jelenteni. Azért is van ennyi válás, mert a gyes előtt félévesen már beadták a gyerekeket. És ez a generáció már így nevelt, majd a következő gyesen, amiben neurotikus-depressziós lesz a magát, szerepét nem találó anya.. "kétévesem itt topog-tipeg"- mit tegyek? kérdezi az "anyuka"a tv-ből, újságból szóló tanácsadótól.. Így lett torzzá téve a családi élet - és már nem is biztos, hogy javítani lehet ezen.

Az elvált, gyereküket apjuk ellen hangoló, magányukban vérszívóvá váló hiéna nőknek, ilyen ide írogatónknak ne dőlj be.. beestek egy kátyúba és azért írogatnak ide tanácsokat, hogy mást is lerántsanak..

A gyerekek azt szeretik-szeretnék, ha apjukkal-anyjukkal lehetnek együtt- és ezért még a vitákat is elviselik ( ha gorombaság, ivás, verekedés van, az más, de az "megunás" a viták nem adnak okot, a válásra.)

*

Fogadd el, hogy ez egy plátói szerelem lehet. Így meg is maradhat.. Azért hoztam KareninaAnnát- és nem Gogolt és nem mást- mert a kérdésben a leírás ezt húzta be.

Megunna, és ugyanúgy nem tudnátok megbeszélni a dolgokat. Más összemosolyogni egy projekt felett és más együtt élni, együtt húzni az igát, együtt megoldani a felmerülő mindennapi problémákat. Nagyon más.

Hogy érted ezt?

"Meg akarlak tartani téged,

Ezért választom őrödül

A megszépítő messzeséget."

2013. nov. 10. 08:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!