Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi az amit megtanultatok az...

Mi az amit megtanultatok az élettől/életben?

Figyelt kérdés
Kort és nemet is lécci.:) Köszi a válaszokat!
2009. nov. 16. 16:39
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
Ja 39/nő
2009. nov. 24. 22:12
 22/36 anonim ***** válasza:
91%

34/N

Egy évnél többet előre ne akarj tervezni, mert lehetetlen. Ehelyett legyen egy konkrét világos hosszútávú cél az életedben, és arra tarts, bármerre is visz az oldalszél.

Ne végy fel hitelt sose.

Az emberekben hihetetlenül él a nyájszellem, ha kilencen kútba ugrottak, a tizedik kötelességének érzi.

A keresztény értékrend alapjaiban javíthatná meg a világot, ha mindenki követné.

2009. nov. 24. 23:19
 23/36 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy az élet fantasztikus, és hogy csak az tudja igazán értékelni, aki sok nehézségen keresztülment már, és legyőzte azokat. Csodálatos dolog úgy kelni minden nap, hogy a lehető legjobban próbálom ma is eltölteni a mai napom, és hogy ez lesz életem legszebb napja! Van mikor összejön, de van mikor nem. A sok pozitív gondolat csak jót szül. Persze engem is értek csalódások, fájdalmak, de úgy tűnik még meg jobban meg kell tanulnom a saját leckém: szeretettel kell néznem mindenkire, és nem szabad gyűlölködni. Ha úgy állsz hozzá a dolgokhoz, csak te magadra számíthatsz, nem esel pofára ha cserben hagynak. Nekem eddig bejött. Áttanultam az eddigi életem jó részét, majd rögtön utána főállású munkám lett,sokszor tele van a hócipőm az állandó utazgatással stb. de boldog vagyok mert van értelme az életemnek, és vannak olyan dolgok amit szeretek csinálni. Azt tanultam meg ha van célod, van értelme a létednek. Csak a céltalan emberek látják kilátástalannak az életet.
2009. nov. 25. 08:22
 24/36 anonim ***** válasza:
08:22 40/N
2009. nov. 25. 08:22
 25/36 anonim ***** válasza:
Hogy sose bízz olyan "barátnőben", aki állandóan csak panaszkodik, és miközben te segíteni akarsz rajta, hogy ő legalább olyan boldog legyen a párjával, mint te a férjeddel, időközben rájössz, hogy ez a kedves barátnő éppen a saját házasságodat teszi tönkre, olyan lelki sebeket hagyva, amik gyógyíthatatlanok.Vagyis nem szabad más kínját a nyakunkba venni, mert attól csak szenvedni fogunk.
2009. nov. 25. 09:05
 26/36 anonim ***** válasza:
70%

Azt, hogy a boldogság benned van. Senki nem tud boldoggá tenni, csak te saját magadat. Meg kell tanulni szeretni magunkat, és elfogadni másokat olyannak, amilyenek. Csak magadra számítani, és kiélvezni minden pillanatot. Nem keseregni azon, ami nincs, hanem értékelni, ami van.

"Láss a világnak egy homokszemet,

és Mennyországnak egy rózság,

tartsd a kezedben a végtelent,

s agy az öröklétnek egy órát."

És inkább azt bánjam, amit megtettem, mint amit nem tettem meg.

26/L

2009. nov. 25. 09:10
 27/36 anonim ***** válasza:
100%

33N. Azt, hogy bármilyen helyzetbe kerülsz, magadra mindig hagyj időt, add meg magadnak azt, amire szükséged van és feküdj le minden nap úgy, hogy nem félsz, mert magadban bízol. Hogy nem szabad mások álmait ápolgatni, mert végül rájössz, hogy elment az élet és a tiédet senki nem ápolta. Hogy minden nap szépnek és egésznek kell érezned magadat, mert ettől mások is annak látnak és rájössz, hogy tényleg az vagy. Hogy mindig követned kell a fonalat, amivel a kezedben születtél, és bármi áron követni az utadat, mert attól vagy te önmagad. És végül azt, hogy az élet nagyon magányos játék, mert amikor azt hiszed, barátok között vagy, észre kell vedd, hogy senki sem érti a nyelvedet, de amikor gödörbe érsz és azt hiszed, hogy senki sincs már, aki ért, vagy segíthet, a semmiből melléd szegődnek az igazi válaszok, igaz barátok egy rövid időre, hogy megerősödj.

És azt, hogy még a legkellemetlenebb dolgok is képesek építeni rajtad, ha észreveszed az üzenetüket. Az életed értelme pedig az épülés.

2009. nov. 25. 10:20
 28/36 anonim ***** válasza:
Minden ami az életbenmaradáshoz szükséges, nem az iskolapadban tanultam, hanem a gyakorlati életben. Kökemény pofon volt. Főként az, hogy sehol nem tanítják hogy kell a mindenapi problémáidat megoldani. És még ma is csak tippeket kapsz, de semmi célirányosat. Mindenki mással ér ugyanabba a célba. Tehát nem vagyunk egyformák és ezt meg kell tanulnod kezelni. Embereken keresztül jutsz csak a célodhoz. Na ezért nehéz az élet mert az ember az egyetlen aki beakaszt a másiknak, pusztán mert most olyan kedve van.
2009. nov. 25. 13:02
 29/36 anonim ***** válasza:
Csak úgy tudunk szeretni másokat,ha elfogadjuk önmagunkat.Előbb mindig gondolkozzunk,hallgassuk meg a másikat,próbáljuk az ő szemszögéből nézni a dolgokat és csak utána beszéljünk.A legszebb dolog az, ha új élet születik.A halál megváltás,a haldokló nem szenved tovább, nem feltétlenül rossz dolog.Próbáljunk pozitívan élni és ne mindig a rosszat keressük,ennél rosszabb nincs.33/L
2009. nov. 25. 13:33
 30/36 anonim ***** válasza:

Azt, hogy csak annyira bánj komiszul az emberekkel, amennyit még te is hajlandó vagy elviselni. Ugyanezt az elvet tartsd a kívánságokkal is, mert minden visszaszáll. Tapasztalat. :-(

28/L

2009. nov. 25. 13:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!