Családi pótlékot, ha anyám nem rám költi, akkor mi a teendő?
Nézd, szerintem egy kicsit el vagy tévedve. Az én szüleim nem váltak el, de 19 évesen én nem kaptam se parfümöt, se sminkcuccokat, de még csak zsebpénzt sem. Nem mondom, hogy ez a normális, de így volt. Viszont elnyertem egy ösztöndíjat, mert jól tanultam. Igényeim voltak, ezért amikor volt rá lehetőségem, diákként dolgoztam. Így meg tudtam venni magamnak pár dolgot.
36 ezer forint nem sok. Nálunk a havi kaja adag nem jön ki belőle, pedig csak hárman vagyunk, két felnőtt és egy ovis. Persze soknak tűnik, de egyszer vedd számba azokat a dolgokat, amik teljesen természetes, hogy körülvesznek, de szinte tudomást sem veszel róluk: wc papír, fültisztító pálcika, folyékony szappan, mosogatószer, öblítő, tisztítószerek.....stb. Fel sem tűnik, és nem is tűnhetnek olyan drágának, de egyszer kezd el összeadni, ilyen semmiségekre is mennyi pénz kell.
A cigire nem tudok mit mondani, nálunk senki nem dohányzik, ezért nagyon ellene vagyok, de ennek ellenére is úgy gondolom, hogy ne a gyerek mondja meg a szülőnek, hogy mire költ.
Hogy valaki 19 évesen ekkora győkér legyen.....
Költözz el akkor. 19 évesen simán elmehetnél suli mellett melozni, ha ennyire pénz kell. Más is ezt csinálja, nem az anyját feji ennyi idösen. 15 éves korom ota magam kerestem a zsebpénzem. Magamnak vettem ruhát, sulicuccot, mindent amit kellett. És jo érzés volt, hogy nem a szüleimtöl kellett kérnem a dolgaimra, miközbe elég szar volt az anyagi helyzetük. Te egy életképtelen ember vagy...
23 lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!