Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családi pótlékot, ha anyám...

Családi pótlékot, ha anyám nem rám költi, akkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
Anyám 26 ezret kap rám havonta betegségem miatt+ apámtól 10ezer gyerektartást, szóval elég sok pénzt kap rám, mégsem költi rám. 19 éves vagyok idén leszek 20,de még tanulok,anyám nagyrészt magára költi pontonsan én sem tudom mire csak tippelni tudok. Kérdés az lenne,tudok e valamit csinálni, mert a viszonyunk nem a legjobb,tehát megbeszélni vele nem lehet, hogy adjon belőle, viszont szerintem nem normális, hogy nem rám költi, holott az egészet miattam kapja csak. Azt olvastam az interneten, hogy csak akkor kaphatnám meg én a pénzt vagyis küldenék az én nevemre, ha elköltöznék pl..stb

#családipótléék
2013. nov. 5. 18:59
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Olyan házban meg sokan laknak amire rászorulna a felújítás de legalább van hol lakni.
2013. nov. 5. 20:04
 22/28 A kérdező kommentje:
hmm, hát parfümöt anyám szerintem soha nem vett nekem, ezeket általában ajándékba kapom más rokonoktol, régen vett nekem még smink cuccokat amikor sminkeltem magam,de mostanában nem nagyon, mi is volt még? ja igen, hogy magára vásárol e, én amennyire tudom nem vesz magának ékszert meg ruhát sem, viszont cigire nagyon sokat költ + sokat kocsikázik tehát benzinre is..nem dolgozik messze mégse járt soha biciklivel, hogy ezzel is spóroljon. Persze nem szóltam bele ebbe sem soha, de azon elég sokat lehetett volna sporolni, amig jo idő volt. És amúgy nem várom el, hogy a legdrágább sampont meg ezeket vegye nekem megfelel az olcso is, nem vagyok válogatos ilyen téren.
2013. nov. 5. 20:18
 23/28 anonim ***** válasza:
31%
Így ismeretlenbe azért nehéz beleszólni de ha annyira nincs pénze a cigit mellőzhetné mert a cigi az kész vagyon. Ha én magamra szánok valamit annyit a lányomra is . Ha meg nem telik valamire meg beszéljük közösen
2013. nov. 5. 20:23
 24/28 anonim ***** válasza:
90%
Ha szabad meg kérdeznem mi a betegséged hogy arra kap utánnad pénz ?
2013. nov. 5. 20:25
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, szerintem egy kicsit el vagy tévedve. Az én szüleim nem váltak el, de 19 évesen én nem kaptam se parfümöt, se sminkcuccokat, de még csak zsebpénzt sem. Nem mondom, hogy ez a normális, de így volt. Viszont elnyertem egy ösztöndíjat, mert jól tanultam. Igényeim voltak, ezért amikor volt rá lehetőségem, diákként dolgoztam. Így meg tudtam venni magamnak pár dolgot.

36 ezer forint nem sok. Nálunk a havi kaja adag nem jön ki belőle, pedig csak hárman vagyunk, két felnőtt és egy ovis. Persze soknak tűnik, de egyszer vedd számba azokat a dolgokat, amik teljesen természetes, hogy körülvesznek, de szinte tudomást sem veszel róluk: wc papír, fültisztító pálcika, folyékony szappan, mosogatószer, öblítő, tisztítószerek.....stb. Fel sem tűnik, és nem is tűnhetnek olyan drágának, de egyszer kezd el összeadni, ilyen semmiségekre is mennyi pénz kell.

A cigire nem tudok mit mondani, nálunk senki nem dohányzik, ezért nagyon ellene vagyok, de ennek ellenére is úgy gondolom, hogy ne a gyerek mondja meg a szülőnek, hogy mire költ.

2013. nov. 5. 21:12
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
mivel édesanyàd dolgozik, így annyit cigizik és kocsikàzik, amennyit csak akar! bemehetsz a gyàmügyre panaszkodni. körbe röhögnek. ha valami nem tetszik el lehet költözni. te nevezed anyudat szànalmasnak? te vagy az, ha nem tudod 36 ezer mire megy el. egyszer írd fel mit eszel egy nap. majd szàmold ki. de bukósisakot vegyél fel mert nagy lesz a pofàra esés! ma holnap 20 éves vagy. ha valami nem tetszik, el lehet menni dolgozni! komolyan megàll az eszem a mai fiatalsàgtól!
2013. nov. 5. 21:49
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Hogy valaki 19 évesen ekkora győkér legyen.....

Költözz el akkor. 19 évesen simán elmehetnél suli mellett melozni, ha ennyire pénz kell. Más is ezt csinálja, nem az anyját feji ennyi idösen. 15 éves korom ota magam kerestem a zsebpénzem. Magamnak vettem ruhát, sulicuccot, mindent amit kellett. És jo érzés volt, hogy nem a szüleimtöl kellett kérnem a dolgaimra, miközbe elég szar volt az anyagi helyzetük. Te egy életképtelen ember vagy...

23 lány

2013. nov. 6. 04:07
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Menj el dolgozni és lesz pénzed.
2013. nov. 6. 08:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!