Az anyám eladta a házrészem a nevemben 8 éve! ő írt ala helyettem én nem tudtam az egészrő. De ügyvédi papír van róla . Bevallotta hogy a tesója hozta már a papirt ő meg aláirta helyettem. Mit tehetek?
Ügyvéd, ő elmondja a részleteket.
De súlyos következményei lesznek anyukádra nézve, az illető ügyvédre dettó, ha kiderül, hogy tudott arról, hogy nem a tulajdonos ír alá.
Nem ez a gond itten, ha a Kérdező 8 éve már nagykorú volt, akkor meg kell nézni az akkor hatályos (régi) Btk-ban az adott értékhez tartozó elévülést, és aszerint lehet lépni.
Ha a Kérdező még nem volt nagykorú, akkor teljesen jogszerű, ha a gyámja (adott esetben az anyja) ír alá helyette, sőt ingatlan adásvételt csak ő írhat alá, de persze a saját aláírásával, arra a fiatalkorú aláírása nem is kell.
Viszont a fiatalkorú vagy kiskorú ingatlanának értékesítéséhez minden esetben kell a gyámhatóság engedélye, úgyhogy be lehet hozzájuk kocogni, hogy szedjék elő, miért engedélyezték, és ha ilyen engedély nélkül ellenjegyezte az ügyvéd akkor rá lehet borítani a felelősséget, ha a gyámhatóság vette félvállról, akkor talán rájuk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!