Az anyám eladta a házrészem a nevemben 8 éve! ő írt
ala helyettem én nem tudtam az egészrő. De ügyvédi
papír van róla . Bevallotta hogy a tesója hozta már a
papirt ő meg aláirta helyettem. Mit tehetek?
Figyelt kérdés
Ez durva hogy ezt tette, az meg a legdurvabb hogy eztbmeglehet csinálni? Nem kell az ügyvédnél megjelenni eleg csak úgymond elvinni aláiratni és visszavinni? A tulajdoni lapon most a rokon nevén van akinek eladta . Mit tehetnék??
Egyébként meg szerintem ez okirathamisítás a Kérdező anyja részéről, és - ha szigorúan vesszük bűnszövetségben (akarategységben) elkövetett csalás, hisz a "mást tévedésbe ejt vagy tévedésben tart" megáll a Földhivatal felé is meg a Kérdező felé is, a haszonszerzés végett is nyilván megáll, hisz ebből az akcióból a résztvevő feleknek nyilván hasznuk volt. Ennyi.
Persze ez így látatlanban, egy valódi minősítéshez látni kéne legalább az eredeti szerződést.
2013. nov. 4. 17:50
22/35 anonim válasza:
21-asnak!
Köszönet, hogy felhívtad a figyelmet erre.
Akkor sem változott a helyzet: bűncselekményt követtek el.
2013. nov. 4. 17:57
23/35 anonim válasza:
a bűnszövetség nem ez. de nem baj és nem is csalás, ez sem baj.
2013. nov. 4. 18:04
24/35 anonim válasza:
#22, mindenképpen bűncselekményt követtek el, ez egész valószínű a Kérdező előadásából. Olyan bűncselekményt, aminek valószínűleg elévült a büntethetősége, de a vele kapcsolatos polgári felelősség még megáll, tehát a Kérdező nyugodtan közölheti, hogy vagy visszaíratják az ingatlanját az elkövetők az összes járulékos költséggel együtt, vagy pert indít a szerződés semmisségének megállapításáért, és a Bíróság fogja elrendelni ugyanezt, plusz akkor még perköltség is.
2013. nov. 4. 18:06
25/35 anonim válasza:
Nincs mit ezen túlragozni egyébként. Röviden tömören,polgéri jogilag álképviseletről van szó, mivel az anyja úgy tett nyilatkozatot, hogy nem volt képviseleti jogosultsága. A szerződés semmis. Ami azt jelenti, hogy olyan mintha létre sem jött volna. Polgári perben tudod érvényesíteni. Kirendelnek írásszakértőt, aki megállapítja, hogy nem a tied az aláírás. Van tanú esetleg? Valszeg rokon tagadni fog, anyád tagadni fog. A tulajdoni igény amúgy sem évül el sosem. A büntetőjogi oldal más tészta.
2013. nov. 4. 18:18
26/35 anonim válasza:
"az meg már elévült 3 illetve 5 év alatt a régi Btk szerint."
Az elévülés a cselekmény "felismerésétől" számít, és nem az elkövetésétől. Ilyen alapon bármit el lelet lopni, aztán 5 év múlva előszedni, és büntetlenül használni.
2013. nov. 4. 18:26
27/35 anonim válasza:
Mellesleg az elévüles akkorról indul, amikor az illetö tudomást szerez róla.
2013. nov. 4. 18:29
28/35 anonim válasza:
#26, de bizony hogy nem így van, a büntetőjogi elévülés a bűncselekmény befejeztekor indul...
2013. nov. 4. 18:38
29/35 anonim válasza:
nem anyádat kell feljelenteni, hanem ismeretlen tettes ellen kell feljelentést tenni. akkor kisebb a gáz. a szerződés semmis, a rendőrök meg jól megdolgoznak minden résztvevőt ha kiderül hogy hamis az aláírás, de ellened nem nagyon fognak tudni panaszkodni hogy rágalmazol ugyanis te nem mondtál róluk semmi rosszat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!