Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az anyám eladta a házrészem a...

Az anyám eladta a házrészem a nevemben 8 éve! ő írt ala helyettem én nem tudtam az egészrő. De ügyvédi papír van róla . Bevallotta hogy a tesója hozta már a papirt ő meg aláirta helyettem. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Ez durva hogy ezt tette, az meg a legdurvabb hogy eztbmeglehet csinálni? Nem kell az ügyvédnél megjelenni eleg csak úgymond elvinni aláiratni és visszavinni? A tulajdoni lapon most a rokon nevén van akinek eladta . Mit tehetnék??
2013. nov. 4. 16:00
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező (#10), próbáld kikérni a szerződést is, ami alapján bejegyezték, és akkor kiderül ez is, meg az összes többi konkrétum is. És utána lehet okosakat mondani:)
2013. nov. 4. 16:38
 12/35 anonim ***** válasza:
79%
A pénzzel mi lett?
2013. nov. 4. 16:40
 13/35 anonim ***** válasza:
26%
Büntetőjogi következménye nem lesz, mivel már elévült a bűncselekmény büntethetősége ennyi idő alatt. Ha nem iratják vissza a nevedre, akkor polgári pert kell indítani.
2013. nov. 4. 16:47
 14/35 anonim ***** válasza:
80%

Igen, itt valószínű, hogy az okirathamisítás, illetve a jelentős értékre (2-50 millió Ft) elkövetett csalás jön szóba mint büntetőjogi kategória, az meg már elévült 3 illetve 5 év alatt a régi Btk szerint.

Ami viszont nem érinti a polgári jogi felelősséget.

(meg lehet próbálni büntetőjoggal is kavarni, ha valaki akar, mert ha az anyukád a testvére és az ügyvéd hármasát bűnszövetségként értelmezzük, akkor ha jól rémlik 8 év, pont a határán vagy. Viszont talán nem érdemes, mert a bűnszövetségben elkövetett jelentős értékű csalás mindenképp letöltendő börtön)

2013. nov. 4. 17:22
 15/35 anonim ***** válasza:
65%

Ha jól tudom, sajnos elévült.

Okirat hamisítást követtek el mindketten.

Ha kiskorú voltál, maikor eladta, akkor a gyámhatóság engedélyét kellett volna kérnie.

Necces ügy, nagyon.

A többi magánban.

2013. nov. 4. 17:29
 16/35 anonim ***** válasza:
57%
Ha kiskorú volt akkor is ott kelett volna lenni a kiskorúnak és a gyámhatóságtól egy megbízottnak. Nálunk is így volt sőtt a jegyzőnél is volt jelen egy gyámhatósági megbízott . Egy kérvényt is kelett kitölteni a gyámhatóság felé. Így nagyon megüthetik a bokájukat.
2013. nov. 4. 17:34
 17/35 anonim ***** válasza:
37%
Jegyzőhöz is ellehet menni ott is meg van minden nyoma az eladásnak.
2013. nov. 4. 17:35
 18/35 anonim ***** válasza:
90%

15-ös vagyok.

"Nem kell az ügyvédnél megjelenni eleg csak úgymond elvinni aláiratni és visszavinni?"

Nem!

A sógorom felesége ügyvéd.

A lányom nevére írattam a lakásomat, de megtartottam a haszonélvezeti jogot.

Megfogalmazta az okiratot, de: nem hagyta ott, hogy írjuk alá, aztán majd átadjuk neki.

Ragaszkodott ahhoz, hogy a törvényes eljárás szerint: személyesen, előtte írjuk alá mindketten!!!!!

Pedig rokonok vagyunk!

De egy szót nem szóltunk, mert ez így van rendjén: ez a törvényes eljárás!

Tehát téged többszörösen is nagyon csúnyán kijátszottak.

Csak azért szurkolok, hogy ne évüljön el a bűncselekmény.

Habár ha belegondolok, hogy édesanyádat kellene bűncselekmény elkövetése miatt a bíróság elé állítanod... Hát, ... többszörösen is aljas, amit veled elkövettek, mert nyilván képtelen leszel anyádat akár felfüggesztett börtönre ítéltetni.

Borzasztó!!!!! :-((((((

2013. nov. 4. 17:36
 19/35 anonim ***** válasza:
57%

16-os!

Pontosan úgy van, ahogy írtad!

A közjegyző előtt, vagy az ügyvéd előtt kellett volna megjelennie: a kiskorú tulajdonosnak, a jogi képviselőjének (az anyukájának és apukájának), a gyámhatóság képviselőjének és a vásárlónak.

Ha jól sejtem, egyik sem jelent meg, csak a két okirat hamisító és a harmadik okirat hamisító, aki ezt aláírásával és pecsétjével szentesítette: maga az ügyvéd.

Esetleg semmisségi pert lehetne indítani, de amit magánban írtam neked, vedd igénybe, kérlek, mert szakszerű választ fogsz kapni.

2013. nov. 4. 17:40
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
Emberek, ezen már túlléptünk, a Kérdező nem volt kiskorú (#7).
2013. nov. 4. 17:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!