Az anyám eladta a házrészem a nevemben 8 éve! ő írt ala helyettem én nem tudtam az egészrő. De ügyvédi papír van róla . Bevallotta hogy a tesója hozta már a papirt ő meg aláirta helyettem. Mit tehetek?
Igen, itt valószínű, hogy az okirathamisítás, illetve a jelentős értékre (2-50 millió Ft) elkövetett csalás jön szóba mint büntetőjogi kategória, az meg már elévült 3 illetve 5 év alatt a régi Btk szerint.
Ami viszont nem érinti a polgári jogi felelősséget.
(meg lehet próbálni büntetőjoggal is kavarni, ha valaki akar, mert ha az anyukád a testvére és az ügyvéd hármasát bűnszövetségként értelmezzük, akkor ha jól rémlik 8 év, pont a határán vagy. Viszont talán nem érdemes, mert a bűnszövetségben elkövetett jelentős értékű csalás mindenképp letöltendő börtön)
Ha jól tudom, sajnos elévült.
Okirat hamisítást követtek el mindketten.
Ha kiskorú voltál, maikor eladta, akkor a gyámhatóság engedélyét kellett volna kérnie.
Necces ügy, nagyon.
A többi magánban.
15-ös vagyok.
"Nem kell az ügyvédnél megjelenni eleg csak úgymond elvinni aláiratni és visszavinni?"
Nem!
A sógorom felesége ügyvéd.
A lányom nevére írattam a lakásomat, de megtartottam a haszonélvezeti jogot.
Megfogalmazta az okiratot, de: nem hagyta ott, hogy írjuk alá, aztán majd átadjuk neki.
Ragaszkodott ahhoz, hogy a törvényes eljárás szerint: személyesen, előtte írjuk alá mindketten!!!!!
Pedig rokonok vagyunk!
De egy szót nem szóltunk, mert ez így van rendjén: ez a törvényes eljárás!
Tehát téged többszörösen is nagyon csúnyán kijátszottak.
Csak azért szurkolok, hogy ne évüljön el a bűncselekmény.
Habár ha belegondolok, hogy édesanyádat kellene bűncselekmény elkövetése miatt a bíróság elé állítanod... Hát, ... többszörösen is aljas, amit veled elkövettek, mert nyilván képtelen leszel anyádat akár felfüggesztett börtönre ítéltetni.
Borzasztó!!!!! :-((((((
16-os!
Pontosan úgy van, ahogy írtad!
A közjegyző előtt, vagy az ügyvéd előtt kellett volna megjelennie: a kiskorú tulajdonosnak, a jogi képviselőjének (az anyukájának és apukájának), a gyámhatóság képviselőjének és a vásárlónak.
Ha jól sejtem, egyik sem jelent meg, csak a két okirat hamisító és a harmadik okirat hamisító, aki ezt aláírásával és pecsétjével szentesítette: maga az ügyvéd.
Esetleg semmisségi pert lehetne indítani, de amit magánban írtam neked, vedd igénybe, kérlek, mert szakszerű választ fogsz kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!