Sok a 20 év korkülönbség?
Természetesen úgy gondolom, hogy a férfi az idősebb.
Gyerekvállalás szempontjából, házasság szempontjából, nem túl sok ez egy kicsit?
15 év van közöttünk. Én 20 voltam,ő 35. 3,5éve együtt vagyunk és van egy csodálatos kislányunk. Imádjuk egymást,még szeretnénk gyereket.
NE FOGLAKOZZ SENKIVEL,lényeg,h szeressétek és megértsétek egymást.
Nem értem a kérdées.
Tegyük fel, hogy azt mondjuk, hogy igen, sok ez a különbség. És akkor mi változik? Te nem emiatt fogsz így vagy úgy dönteni. És ha igen. Tegyük fel, hogy a válaszok hatására lemondasz róla. Akkor életed végéig emészteni fogod magad, hogy és mi van, ha ő volt a nagy Ő, és lehetett volna vele 10-20-30 boldog éved.
A te döntésed, és nem a miénk.
Szerintem te csak azért tetted fel a kérdést, hogy minél több számodra megfelelő választ kapja, azaz hogy maradajatok együtt. Így megnyugszik a kicsi lelked.
Ha pedig 1-2-5-10 év után rájössz, hogy hoppá, mégsem volt igazunk, akkor meg lesz kit hibáztatni.
Tudod, ez nem így megy. Mi írhatunk bármit. Nem a mi életünk múlik rajta. Oktalanság lenne emiatt dönteni. Persze sok okos dolgot leírtak, amit érdemes átgondolni, hogy mindez téged mennyire zavar, hogy állsz vele. De a te döntésed lesz.
És hiába írnak itt 10 vagy 100 tapasztalatot, amikor működött, egyáltalán nem garantálja, hogy neked is fog, és fordítva, ha még senkinek nem sikerült, nektek sikerülhet.
Utóiratnak. Ezt nem bántásként írtam. Egyáltalán. Csak a jó szándék vezérel:)
Egyébként feltételezem, hogy jelenleg szerelmes vagy, és nem akarsz műás férfit. Akkor mért hagynád el. Ráérsz ezen akkor gondolkodni, amikor jönnek a gondok. Majd akkor ha nem megy, véget vethetsz neki. De amig nem tudod, milyen, nem fogsz megnyugodni.
Bár vannak érveim és ellenérveim is, nem írom le őket, mert a gondolatom, amire szükséged lehet, itt van a szövegben. Az összes többi nem fontos:)
MInden jót:)
Értem. Nem kioktatni akartalak, sajnálom, ha annak tűnt. Csak egy tanács volt. De akkor most halld a véleményem.
Alapjáraton nem vagyok híve a nagy korkülönbséges kapcsolatoknak, nem a fent említett okok miatt (korai halál, gyerekek, emberek véleménye), csupán csak mert ritka, hogy így két ember jól meg tudja érteni egymást hosszú távon is. Hiszen az ő generációjában és a tiédben mások a normák, mások az értékrendek, más az elfogadott, sokszor egy egészen más világnézet van a felekben. Ez talán az első időben fel sem merül, de későbbiekben lehetséges.
Azonban, ha ez nincs, vagy ennek ellenére sikerül egymásra hangolódniuk, esetleg lelkiekben teljesen megértik egymást, akkor nincsen gond, működhet.
Csak bennem ilyenkor felmerül, hogy vajon a fiatal nő nem a tiltottsága miatt szereti-e ezt a kapcsolatot.
Azonban ha ezt is sikerül kizárni, és tényleg erős szerelem van, akkor nincs semmi gond.
Én úgy gondolom, mindenkinek magának kell eldöntenie, kivel akar élni, másnak ebbe beleszólni nincs joga. És szerintem a szerelem nem köthető korhoz.
Így következésképpen meg sem szólnék egy ilyen pár, hiszen ha nekik ez a jó, hát legyenek boldogok:) Én csak örülni tudok nekik. Ha pedig nem azok, hát az is az ő dolguk/bajuk. Majd megoldják, belátják hibáik stb.
Továbbá úgy gondolom, hogy van aki képes ilyen kapcsolatban élni, van aki nem. Én nem tudnék. (mert valószínüleg nem lehet tőle gyerekem, bár ez sem biztos, mert idős korában sok gond fog akadni, meg mert egyáltalán nem vágyom egy idősebb férfira), más meg tudna. Ilyen ez. Különbözőek vagyunk.
A 19 év korkülönbséges, 4 gyerekes vagyok.
Annyit még: amíg a párommal nem találkoztam, elképzelni sem tudtam hogy létezhet igazi szerelem generációnyi különbséggel. Nem hittem benne. Őszintén szólva amikor egymásra találtunk, küzdöttem is ellene, az érzéseim ellen. Kikértem magamnak, fel voltam háborodva. Nem akartam!A párom nem hogy nem erőltette, ő maga is meg volt ijedve. Nem akart belerángatni ilyen kapcsolatba. Nem akarta, hogy a környezet elitéljen, amiért ennyivel idősebb párom van. Mindketten vesztettünk, az érzésink erősebbek voltak. Rájöttem, senki mást nem tudnék szeretni. El kellett fogadnom, hogy nem a kor, magasság, haj vagy szemszín számít. Hanem az ember.
Az a véleményem, az ilyen korkülönbséggel tartósabb, boldogabb, harmonikusabb kapcsolat tud kialakulni, mint azonos korúak jó részénél.Azért, mert a pár legalább egyik tagja már érett és tapasztalt. Valamint azért, mert optimális esetben a felek nagyon alapos megfontolás után vágnak bele.
De figyelembe kell venni, elfogadni több dolgot.
Azt, hogy a párod előbb fog az útja végére érni,mint Te. Hogy az idős kor hozhat magával olyasmiket, amivel szembe kell majd nézni. Talán ő majd nehezebben mozog, fáradékonyabb lesz. Az is elképzelhető, hogy ápolásra szorul. Aztán el kell búcsúzni. Akkor, amikor neked lenne szükséged segítségre, támogatásra. Akkor maradsz magadra, nélküle. Akkor, amikor az ember már nem, vagy nagyon nehezen talál új társat.
Ezeket nagyon alaposan és reálisan végig kell gondolni.
Őszintén magadba nézni és tudni, képes vagy elfogadni ezt.
Komoly kompromisszum, de ha igazi és mély a szerelem, akkor nem fog gondot okozni. Akkor természetes lesz minden, és sok-sok boldog év várhat rátok.
Kivánom, hogy így legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!