Ismerősömék kisfia 16 évvel ezelőtt 3 évesen meghalt. Az apuka azóta ha esik ha fúj mindennap kimegy a temetőbe pedig le van fedetve a sírkő. Szerintetek mi járhat a fejében? Nem beteges ez?
Kérdező, te tényleg nagyon bunkó vagy! Az érzelmi szinted kb. egy darab kiszáradt kutyasz**r szintjén lehet, már elnézést. Az utolsó pár válaszodból legalábbis nagyon ez jön le. De nem érted, hogy mindenki máshogy reagál a gyászra? Hiába írod, hogy más így meg úgy. Nos, az ismerősöd nem úgy viselkedik, mint ahogy te elvárnád. Azt sem értem, miért fáj ez neked, vagy mi közöd van hozzá egyáltalán? Ő így érzi helyesnek, talán ez segít neki, hogy minden nap kijár hozzá.
Amikor papám meghalt, még 11 éve, mamám azt mondta, hogy minden nap ki fog járni hozzá a temetőbe. Egy darabig így is volt, aztán az évek során már nem voltak mindennaposak ezek a látogatások. Mint mondtam, minden ember más!
23/N
Nekem az a véleményem, hogy sajnos megrekedt a gyász egyik fázisában, és nem tud tovább lépni, boldog és teljes életet élni.
Miért ez a véleményem? A 3. gyermekünk gyógyíthatatlan fogyatékos. Amikor diagnosztizálták 2 évesen, ott helyben omlottam össze, és "belehaltam". Csodálkoztam rajta, hogy a feleségemen szinte semmit nem láttam, hogy megviselte volna. De egy év múlva kénytelen voltam elcipelni pszichiáterhez, mert teljesen kifordult magából. Ott "tanultuk" meg, hogy a gyásznak milyen fázisai vannak, amiket meg kell élni, és túl kell lépni rajtuk. A nejemnek is az volt a gondja, hogy megrekedt az egyik fázisban, és nem tudott tovább lépni. De ez kezelhető, és érdemes is kezelni, hogy boldog és teljes életet tudjon az illető élni, az őt ért tragédia ellenére is.
"A kérdező kommentje:
Férfi létére ilyen gyenge?"
Nem tudom, miért érzem, hogy te egy g@né vagy kérdező. Csak hajtod a magad ostobaságát. Kid neked ez az ember? Ellenséged?
Én valószínűleg kiköltöznék a temetőbe, ha elveszíteném a gyermekem, nemhogy mindennap meglátogatnám a sírját!
Kérdező, ne feszegesd ezeket az érzelmi dolgokat másnál, semmi közöd hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!