Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti bele esztek egymás kajájába...

Ti bele esztek egymás kajájába? Csak szerintem undorító? Vqgy én dramatizálom túl?

Figyelt kérdés

voltam anyám testverejeknel, nem tudom milyen rokonaim az ő családja de van a férje, és két gyereke.

És engem megdöbbentett ami ott megy. Meg volt főzve a kaja, hogy esznek, és kivették a hűtből, és jött a férje és elkezdett onnan a labasbol enni pár falatot hidegen, maud szedte tanyerra hogy mikroba teszi. És utána megkérdezte nem kéreke. Hát ezt látva nem lettem éhes... Utána bele ivott a tejbe, majd vissza rakta a hutobe.

Most nem a baciktol felek, nem leprasak de akkor is szerintrm ez sok! Mert az, hogy megeszik amit meghagyott a gyerek, az oké sokszor látok ilyet. De hogy bele esznek isznak a dolgokba, amiből kínálják a vendéget...

Nekem a szüleim mindig azt mondták ne egyek bele olyanba, amiből más is enne... Na ez pont az volt.

Másnál ez hogy megy? Más se tartja ezt helyesnek, vagy én dramatizálom túl?

2013. nov. 3. 20:11
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
72%
A Kérdező nem tud írni és fogalmazni, a 17-es meg nem tud olvasni és értelmezni. Szép kis fórum ez...
2013. nov. 4. 06:32
 32/39 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem nem kell ezt túldramatizálni. Náluk láttad, hogy így megy, másnál nem láttad. De soha nem tudhatod meg, hogy a pedáns ismerősödnél, aki nem is dobozban, hanem kis kiöntőben hozza a tejet, amikor megkínált kávéval, mi történt vajon előtte a konyhában, ki ivott bele a tejesdobozba. Persze, amiről nem tud az ember, az nem fáj. De ezek miatt én nem csinálok problémát abból se, amiről tudok.
2013. nov. 4. 08:25
 33/39 anonim ***** válasza:

Ilyen formában undorító és tahóság, de gondolom az egész család ilyen, nekik ez a normális. Vendégként neked ezt el kell fogadni, ne menj oda éhesen. Annyit tehetsz, hogy elkerülöd őket.

Beleevésnél arra gondoltam hogy mi pl. étteremben sokszor megkóstoljuk a másik ételét, ezt nem tartom undorítónak. Olyan is szokott lenni hogy nem bírok valamit megenni, és megeszi a párom.

Persze a hűtőből nem nyalogatunk bele semmibe, üdítőbe sem, bármikor jöhetnek vendégek.

2013. nov. 4. 12:57
 34/39 anonim ***** válasza:
Én sem tartom helyesnek, illetve ezt a formáját nem. Főzés közben meg kell kóstolni az ételt, hogy tudja az ember mi kell még bele. Ilyenkor belenyúlok egy kanállal, megkóstolom, de a kanál szépen megy a mosogatóba, miután megnyaltam, már nem nyúlok bele még egyszer a fazékba vele. Az meg egyenesen undorító, hogy beleiszik a tejbe és visszarakja. Olyanba nem iszok bele, amiből más is iszik, hiszen én sem innék szívesen senki után, még ha rokon is. Egyedül a párommal közösködöm, az nem zavar ha ő beleiszik az ásványvizes flakonomba.
2013. nov. 4. 14:00
 35/39 anonim ***** válasza:
48%
vendég előtt biztos nem zabálok bele a lecsós fazékba, de a kólát is meghúzom, mert miért ne. A saját házamba úgy iszok-eszek bele mindenbe, ahogy akarok. Vendégségbe azért nem kanalazok bele a pörköltes lábosba... amúgy nem undorító, kicsit túldramatizálod. A családom is beleeszik, a párom is, szerintem ezen nincs sok undorító. Ők a családom és letojom, ha visszatette a kanalat a tálba. Lekváros kanalat viszont nem illik lenyalni-majd visszarakni, főként mert meg is rontja az egész üveggel és lehet kidobni. Egyszer egy haveromnál lenyaltam a vajat a kés lapjáról, mire megrökönyödve nézett rám, hogy náluk nem szokás a késről lenyalni bármit is. De könyörgöm, szendvicseket kentünk, nem teadélután volt II. Erzsébetnél, ne legyetek már ekkora sznobok.
2013. nov. 4. 15:17
 36/39 A kérdező kommentje:
Nem a tejből kínáltak meg! A lábasból bele evett pár falatot, majd kiszedett magának tányérba, hogy mikrózza, és utána megkérdezte, nem-e kérek én is... És amiből lábasból már belekanalazott a saját kanalával párat, abból én már nem kívántam enni!
2013. nov. 4. 15:46
 37/39 anonim ***** válasza:
Mivan ha beleeszik? Az nekem egy kanál csak, vagyis elővesz egy tiszta kanalat belekanalaz bekapja és a mosogatóba teszi a kanalat vagy a tányérára amiről enni fog. Nekem ez jelenti azt hogy beleeszik.
2013. nov. 6. 21:05
 38/39 anonim ***** válasza:
Kedves 37-es én vagyok az értelmező olvasással nehezen boldoguló 17-es.. Pontosan ugyanezt gondoltam, amit te, de azt mondták, hogy ezek szerint problémám van az értelmező olvasással.. Szóval üdv a klubban..
2013. nov. 6. 22:48
 39/39 anonim ***** válasza:
100%

Csak saját tányérból, pohárból eszek és iszok. Higiéniátlan, és szerintem neveletlenség bele enni, vagy inni olyan ételbe, italba amiből más is eszik, iszik. Igen az ételt meg kell kóstolni pl. főzéskor de azt lehet mindig tiszta evőeszközzel. Bár ha vendégeléskor belekóstolnak mondjuk egy bográcsozáskor a kajába és vissza teszik a fakanalat nem szólom meg az illetőt, hogy én legyek a “finnyás” a társaságban de attól még undorító… Ez olyan mint a kézmosás. Ha valakit nem tanítanak meg, hogy:

-Fiam a kutyát simogattad? Moss kezet!

-wc- n voltál? moss kezet!

-Eszel? Moss kezet! stb.

Akkor felnőtt korába se fogja megmosni a kezét, és ez lesz a normális neki, és a családjának is ezt adja tovább, és jönnek a lustaságból és igénytelenségből betanult szövegek: “otthon azt csinálok amit akarok meg úgy ahogy akarom” Az egyetlen megoldás ha nem eszel sehol vagy megerősíted a gyomrod…

2021. nov. 29. 01:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!