Nálatok szokás rokonokhoz, bemenni cipővel a házba, lakásba?
Sokszor jönnek rokonok, és elindulnak a házba cipővel, mikor előtte volt feltakaritva. És még megsértődnek, ha megkérem őket, hogy vegyék le, ne hozzák be a koszt az utcáról.
Nálatok szokás cipővel be mászkálni rokonokhoz?
Bunkó dolog tőlem hogy féltem a tiszta követ?
Én nagyon nem szeretem ha valaki nem akarja lehúzni a cipőt. Bár a tapasztalatom az, hogy nem is kell rászólni a vendégekre. Látják, hogy az én cipőm is ott van, nem pedig a lábamon. Laminált parketta és szőnyeg van mindenütt, nem fog megfázni senki sem.
Ha én megyek valahova ott is az az első, hogy lehúzom, ez természetes nekem!
Hogy a kérdésedre válaszoljak, nem tartom bunkó dolognak tőled, hogy megköveteled, hogy vegyék le a cipőt.
Én sem veszem le sehol a cipőm, mert nem akarok harisnyában járkálni és olyan papucsban sem, amit már más az izzadt lábán viselt. Nem akarok bőrgombát kapni. A szőnyegen is lehet, ahol más mezítláb járkált.
Van lábtörlő, ahol meg lehet törölni a cipőket.
A vendégeimtől sem várom el, hogy levegyék a cipőjüket. Ez nagyfokú illetlenség. Csak sok helyen ezzel nem törődnek.
Nem kell többet takarítani, mert ettől nem lesz olyan piszkos a lakás, hogy azonnal kelljen porszívózni.
15:53, nehogy már azért válasszak sötét követ a lakásomba, mert a vendégek cipővel akarnak bejönni.. :D
Szerintem meg cipőben összejárkálni más lakását az illetlenség, ha annyira fáj valakinek levenni a cipőt és zokniban lenni, vagy felvenni a felkínált papucsot, akkor az vigyen magával papucsot, de ne járkálja össze a koszos cipőjével a lakásomat. Ki tudja mibe lépett előtte, amit észre sem vett, de behordja a lakásba..
"nehogy már azért válasszak sötét követ a lakásomba, mert a vendégek cipővel akarnak bejönni."
Csak akkor nem kell sírni, hogy ha leesik egy kenyérmorzsa, akkor jaj, szegény fehér követ állhat neki a kérdező felmosni...:D
Ahol nem hófehér, könnyen koszolódó kő van, ott nincs ebből gond, hogy az ember cipővel bemegy. A szőnyegre nem szokás cipővel bemenni. Amúgy már hogy a fenébe lehet egy "csak" esetleg poros cipővel mondjuk egy sötétebb árnyalatú követ annyira összepiszkítani? Ahhoz ám tehetség kell!:) És akkor ebből nincs gond.
Azért a lábtörlőtől nem lesz patyolat tiszta a cipő.
A nappaliban én szoktam fetrengeni a szőnyegen, senkit nem engedek be oda cipőben.
Fürdőbe, vécébe sem megyek be cipőben, mert oda éjszaka mezítláb is megyek. Milyen dolog már frissen lezuhanyozva kilépni a fürdőszoba szőnyegre, ahol azelőtt utcai cipőben mászkáltak?
mindenhol leveszem a cipőmet, de elvárom h adjanak papucsot, mert nagyon fázós vagyok, és utálok zokniban járkálni. ez általában mindenhol megoldható, nekem is van egy halom Ikeás vendégpapucsom, és mindenkinek adok.
egyrészt a tisztaság, másrészt a bacik miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!