Nálatok szokás rokonokhoz, bemenni cipővel a házba, lakásba?
Sokszor jönnek rokonok, és elindulnak a házba cipővel, mikor előtte volt feltakaritva. És még megsértődnek, ha megkérem őket, hogy vegyék le, ne hozzák be a koszt az utcáról.
Nálatok szokás cipővel be mászkálni rokonokhoz?
Bunkó dolog tőlem hogy féltem a tiszta követ?
6. vagyok. Alapvetőne én is leveszem a cipőmet olyan helyen, ahol érzem, hogy elvárás, (és ott a váltópapucs), valamint ha tisztaság van és meleg a padló.
Őszintén szólva jártam már olyan házban, ahol nem vettem volna le a cipőmet. Tél volt, a kő hideg mint a fene, és nem volt kedvem felfázni.. viszont ott megkérdeztem, hogy nem gond-e, ha a cipőt magamon hagyom. MOndták hogy nem, nem szokták levetetni senkivel.
A közeli rokonok, barátok nyilván bejönnek a szobába, ahol szőnyeg van, így igen, ott le szokták venni a cipőt, ahogyan mi is, ha hozzájuk megyünk.
De ahol pl. metlaki vagy járólap van, ott nem. Azt az ember felsöpri, meg amikor úgy van, felmossa.
Kicsit hideg lenne kövön zokniban.
Ha te a kövön leveteted másokkal a cipőjét és a hideg kövön járatod őket...hát, hozzád se mennék látogatóba.
Amúgy meg ha nem esős vagy havas az idő, akkor az a cipő nem hagy nyomot, max. felsepregetsz, amit meg nyilván amúgy is szoktál.
Ha meg esős idő van, akkor meg le lehet rakni valamit, amiben megtörlik a cipőjüket, illetve utána fel lehet mosni.
Parkettánk van, a nappaliban az ülőgarnitúra körül fehér szőnyeg. Amikor kezdenék levenni a cipőt, mindig szólunk, hogy nyugodtan maradhat, ennek ellenére még soha nem történt meg, hogy valaki ne vette volna le. Padlófűtés is van, vendégpapucsot is fel szoktuk ajánlani.
(Etikett szerint nem illik vendéggel levetetni a cipőt.)
Ha egy gramm hamu leesik is látszik.....
Dohányoztok a házban? De a vendég ne menjen be cipővel?
Ejha!
"Ha egy gramm hamu leesik is látszik.....
Dohányoztok a házban? De a vendég ne menjen be cipővel?
Ejha!"
Példa volt! Ha egy csepp tea lecöppen az is látszik méterekről! A koszos homokos cipőről kihulló homok, föld, is látszik messziről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!