Sokszor idegesít párom kislánya és ez csak rosszabb
lesz, tudom ő nem tehet semmiről, de ez csak rosszabb lesz
mit tanácsolnátok? Elég zavaros sajnos, Többi lent.
Figyelt kérdés
Páromnak van egy 6 éves kislánya. Az anyja lassan 3 éve nem látogatja. Sokszor vagyok páromnál, elég jól kijövök a kislánnyal, nagyjából hallgat is rám de sokszor nincs hangulatom hozzá. Általában ha este ott vagyok mindig azt akarja, hogy én fürdessem le. Ha nincs kedvem hozzá egyszerűen csak nem megyek át. Alapjáraton nincs baj vele, de sok dolog viszont idegesít. Például reggel ha ott alszok nem hagy aludni, állandóan rohangál a lakásba, normál hangerőn nem tud beszélni szinte mindig ordibál. Az óvónő szerint logopédushoz és pszihológushoz is el kellene vinni, mert kicsit le van maradva a többiekhez képest. Mivel nagyon nem foglalkoznak vele ezért mindig amikor ott vagyok csak vele kell foglalkozzak. 2 percig nincs nyugtom tőle. 3 éve vagyunk együtt párommal, de ezt most kezdtem el jobban érezni. Azt hittem el fogom tudni fogadni őket, de párom sajnos tett róla hogy ne bízzak már benne...pont mikor ezek a dolgok jártak a fejembe, hogy mit is csináljak...teszteltem a múlt héten egy +-at...:S Holnap megyek dokihoz, de 1 hete késik úgyhogy tuti baba lesz a dologban. Örülök is meg nem is, nem tudom mi lenne a helyes út.
Az "ettől függetlenül jó ember" azt jelenti, hogy mellette vannak olyan súlyos hibái, ami miatt rossz ember.
Szerintem most rontod el az életed. Nem mentség az sem, hogy jaj, nincs "anyai ösztöne". Akkor mit csináljon a kislány, amíg apucika megtalálja magában a felelősségtudatot? Kallódjon a világban?
2013. nov. 3. 14:25
52/60 anonim válasza:
Az a baj, hogy már nem próbálkozhatsz. Mert én azt tanácsolnám, hogy költözzetek össze és próbáljatok meg összecsiszolódni. Meg kell mondani a párodnak, hogy na most jött el az idő, hogy felnőjön. Csak hát terhes vagy. Most már nem kísérletezhetsz. Ha megszülöd már nem lesz olyan egyszerű kilépni ebből a kapcsolatból, mert akkor ott lesz benned, hogy meg kell próbálni a gyerek miatt. Ez miatt nehéz most a helyzeted.
A kérdésre válaszolva tényleg az lenne a leghelyesebb, ha a kislányt nem barátként kezelnéd. Ő egy kicsi gyerek akinek kellenek a szabályok. Nem kell mindig a kedvében járni más sem teszi a saját gyerekével állandóan. Rá lehet szólni, hogy korán reggel van ne üvöltsön a fejedbe. Próbáld meg úgy kezelni, mintha a sajátod lenne. Párodnak meg megmondani, hogy nem ingyen babysitter vagy vegye ki a részét a gyerekből. Ha ott vagy nem csak a gyerek miatt vagy. Kicsit legyél határozott.
(37-es voltam)
2013. nov. 3. 15:50
53/60 anonim válasza:
Na, mi lett?
2014. febr. 23. 22:02
54/60 A kérdező kommentje:
November végén összeköltöztünk, azóta minden teljesen jól működik. Párom segít mindenben, amikor délelőttös ő megy érte oviba, ha délutános akkor reggel elviszi, megfőz itthon, megtesz mindent értünk és próbál mindent levenni a vállamról munkát amit csak tud. Ha hajnalba megy melózni bekészíti nekem a reggelit mire felébredek, hogy a "pocaklakónak" is legyen egyből ébredés után reggeli. Szóval nagyon kis gondoskodó és kedves. Bár a lányát még mindig szigorúan neveli, de valamilyen szinten ez jó is most látom, mert nagyon elszemtelenedne ha rá lenne hagyva minden. A pocaklakó most 23 hetes, úgy néz ki eddig, hogy kislány lesz Ő is és bár még nem 100%, de a Dorottya nevet fogja kapni mamám után. Párom kislányától még most is van hogy kicsit besokallok, de mióta összeköltöztünk azóta változott a kapcsolatunk is jó irányba, viszont jó hogy sokszor hétvégente párom szülei elviszik olyankor tudunk kicsit kettesbe lenni és hétközben is ugye nagyrészt oviban van, az esték pedig kellemesen el szoktak telni társasozunk együtt, kártyázuk, mesélés stb..szóval eddig nem bántam meg a dolgot.
2014. márc. 3. 12:49
55/60 anonim válasza:
Az ilyen papucs pasiktól kiráz a hideg!
2014. márc. 3. 14:14
56/60 A kérdező kommentje:
Mi azon a papucs ha elmegy a gyerekéért az óvodába, vagy besegít a házimunkába ő is, esetleg kedveskedik a várandós párjának? Lehet ez hívják papucsnak, viszont engem nem zavar... :)
2014. márc. 3. 14:21
57/60 anonim válasza:
Hogy alakult azota a helyzet?:)
2014. szept. 14. 22:27
58/60 anonim válasza:
Van azota valamib fejlemeny? :)
2014. okt. 10. 00:05
59/60 mi a fene válasza:
A férfiak többsége nem foglakozik a gyerekkel. ha én otthon voltam, és éppen nem haldokoltam, az én férjem se foglalkozott velük . nem fürdette őket, még annyit se tett meg, hogy amig én a konyhában ténykedetm, vagy fürödtem, hogy az alváshoz "elkészitett " gyerekkel lebújjon az ágyba és altassa.ha úgy jött ki, elment értük az oviba, vagy elvitte őket, de nagyon néha, pedig közös gyerekek, és az én férjem "mintaférj" de valahogy nem igy szocializálódott. a kérdező párja is ilyen, csak a kérdező nem anyja a gyereknek, úgyhogy itt az apukának kellene "szoritóba lépni". Mivel a gyerek nem találja a helyét, nyilván igyekszik felhivni magára a figyelmet, és aki nem folyamatában lett anya, nyilván nehezen tűri. ne bántsuk a kérdezőt, én megértem, főleg ha terhes, megviseli az idegrendszert. annyit kérdeznék,nagymama nincs a láthatáron, aki segitene ?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!