Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sokszor idegesít párom kislány...

Sokszor idegesít párom kislánya és ez csak rosszabb lesz, tudom ő nem tehet semmiről, de ez csak rosszabb lesz mit tanácsolnátok? Elég zavaros sajnos, Többi lent.

Figyelt kérdés
Páromnak van egy 6 éves kislánya. Az anyja lassan 3 éve nem látogatja. Sokszor vagyok páromnál, elég jól kijövök a kislánnyal, nagyjából hallgat is rám de sokszor nincs hangulatom hozzá. Általában ha este ott vagyok mindig azt akarja, hogy én fürdessem le. Ha nincs kedvem hozzá egyszerűen csak nem megyek át. Alapjáraton nincs baj vele, de sok dolog viszont idegesít. Például reggel ha ott alszok nem hagy aludni, állandóan rohangál a lakásba, normál hangerőn nem tud beszélni szinte mindig ordibál. Az óvónő szerint logopédushoz és pszihológushoz is el kellene vinni, mert kicsit le van maradva a többiekhez képest. Mivel nagyon nem foglalkoznak vele ezért mindig amikor ott vagyok csak vele kell foglalkozzak. 2 percig nincs nyugtom tőle. 3 éve vagyunk együtt párommal, de ezt most kezdtem el jobban érezni. Azt hittem el fogom tudni fogadni őket, de párom sajnos tett róla hogy ne bízzak már benne...pont mikor ezek a dolgok jártak a fejembe, hogy mit is csináljak...teszteltem a múlt héten egy +-at...:S Holnap megyek dokihoz, de 1 hete késik úgyhogy tuti baba lesz a dologban. Örülök is meg nem is, nem tudom mi lenne a helyes út.
2013. nov. 3. 08:18
1 2 3 4 5 6
 31/60 A kérdező kommentje:
Hidd el én se így terveztem. Először csak békésen szerettem volna az összeköltözést. Hátha közelebb kerülünk 3-an egymáshoz és elmúlik ez az érzésem. Nem szerettem volna még gyereket, védekeztünk, valahogy mégis úgy néz ki babát várok. A költözés pedig az utóbbi 1 évben anyagi okok miatt maradt el nem azért mert nem akartuk volna. Most lett adott a helyzet...
2013. nov. 3. 11:18
 32/60 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem téged nem a kislány idegesít, hanem a párod hozzáállása, csak ezt a kicsire vetíted ki.

Egyébként se legyünk már álszentek, a gyerekek igenis tudnak baromi idegesítőek lenni, a sajátunk is.

Bizonyára a kérdezőnek is több türelme, lelkesedése lenne továbbra is a kislányhoz, ha az apuka felszedné a seggén a ráncot és apaként viselkedne, nevelné, gondozná a saját gyerekét. Itt nem a fürdetésről van szó, mert az csak egy pici része a napnak...Az egész napos melóról, a folyamatos gyerekezésről van szó!

Érdekes hozzáállás, amikor gondozni kell, akkor a kérdező legyen anyuka, amikor nevelni szeretne, ő csak mostoha, és egy lelketlen szemét, mert rá mert szólni a gyerekre, hogy pakoljon el maga után.

Tényleg ideje lenne megejteni a "nagy beszélgetést", mert az összeköltözéssel, a baba érkezésével vagy egy család lesztek (tennivalókkal, kötelességekkel, jogokkal), vagy elválnak az útjaitok.

A kicsi lány viselkedése is érthető, hiszen a gyerekek ahhoz fordulnak, akik foglalkoznak vele. Mivel mástól nem kap figyelmet, te vagy az élete középpontja. Ezt a köztes "bébiszitteres" állapotot ideje lenne beszüntetni, vagy az anyja leszel a gyereknek (annak minden szépségével és nyűgével együtt) vagy felejtsétek el egymást. Apuka pedig igenis foglalkozzon a gyerekével, mind a mostanival, mind a születendővel!

2013. nov. 3. 11:20
 33/60 anonim ***** válasza:
4%

Tudod ki hiszi el, hogy vedekezes mellett lettél terhes, 2013 ban?

Senki. Ezt ne is mondd senkinek mert nem fogjak hinni

Plusz h bevallottad h mar vagytal gyerekre

Akarattal maradtal terhes es kivel szurtal ki?

Magaddal , úgy ám

2013. nov. 3. 11:21
 34/60 A kérdező kommentje:
Igen szerettem volna nagyon, de nem anyám nyakára...Összeköltözés után, mikor minden ok akkor akartunk erre a témára visszatérni. És igen védekeztünk óvszerrel. Gyógyszert nem szedhetek így ez a megoldás maradt, 10 éve nem is volt baj belőle...
2013. nov. 3. 11:26
 35/60 anonim ***** válasza:
5%
Gratulalok az öngólhoz:-)
2013. nov. 3. 11:30
 36/60 anonim ***** válasza:
91%

#31:

" Es hogy egyik valaszolónak irjak, miert kene szidni a kislany anyjat, miböl vinne ez elöre a csaladot?"

Az valóban sokkal inkább elôre viszi a családot, ha folyamatosan azt az egyetlen embert szapulod, aki törôdik is a gyerekkel, nem pedig csak megcsinálta.

Egyébként tévedsz. Úgy adod elô, mintha a kérdezô felelôssége lenne a kislány nevelése, sorsa. Pedig az a szüleié lenne. Nem csak az apáé, hanem a vér szerinti anyáé is.

A kérdezô az egyetlen olyan szereplô a történetben, aki kötelezettségektôl mentesen csak azért foglalkozik a gyerekkel, mert esetleg tényleg fontos neki. Sokkal inkább anyaként viselkedik, mint a vér szerinti anya. És ha besokall, és lelép, abban sincs semmi elítélendô. Nem az ô döntése volt, hogy ez a kislány megszülessen.

Ô mégis mellette van. Most kicsit elege lett. Abszolút érthetô.

Úgyhogy bölcsebb lennél, ha hallgatnál...

2013. nov. 3. 11:41
 37/60 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a párod azért is szeretné a babát, mert akkor még nehezebben lépnél ki a kapcsolatból és akkor még könnyebb lenne az Ő élete. Te a kicsivel otthon leszel akkor már mért ne foglalkoznál a naggyal is. Ő meg majd nyugodtan tudja tovább élni az életét. Szerintem nem jó embert választottál a gyereked apjának, hiszen ezek után sem fog neked segíteni. Ott van a kislánya akinek nagy szüksége lenne rá, hiszen az anyukája nem kíváncsi rá és nem hogy megesne a szíve rajta és foglalkozna vele amennyit csak tud, hanem még Ő is tojik rá. Nekem ilyen embertől tuti nem kéne gyerek mert nem tenném ki annak a gyerekemet, hogy az apját nem érdekli. Az hogy ígérget? Hát persze mert most kell hogy megfogjon téged. Majd még akár teperni is fog majd ha meg a baba meglesz akkor tojik mindenre.

Az sem egy jó pont, hogy még nem éltetek együtt. Lakva ismerszik meg az ember. Azt már tudod, hogy a lányával hogy bánik. Na de mi van a szürke hétköznapokon. Rád vajon majd mennyi ideje lenne?

Sok sikert neked és remélem jól döntesz.

2013. nov. 3. 11:41
 38/60 anonim ***** válasza:
100%
Szegény kislány, pocsék gyerekkora lesz egy ilyen apával. Amúgy mit tudsz szeretni egy ilyen emberben? Nem vesz komolyan, ki tudja, hány évesen még mindig anyuci nyakán él, nem foglalkozik a saját gyerekével, ami elsősorban az ő felelőssége, nem a tiéd, randizgat más lányokkal, cselédnek, bébiszitternek használ...biztos, hogy fontos vagy te ennek az embernek, vagy csak azt hiszed, hogy az vagy? Az még nem fordult meg a fejedben, hogy esetleg nem azért kellesz neki, mert szeret, hanem azért, mert így kényelmes neki? Szerintem nagyon nagy hiba volt ilyen feltételek mellett teherbe esni. Mert vagy házicseléd leszel mellette, terhesség után +X kilókkal elhízva és csinálhatod otthon a házimunkát, miközben ő csajozik, vagy elváltok és ott maradsz egyedül egy gyerekkel. Szerintem ez a pali reménytelen ilyen hozzáállással.
2013. nov. 3. 11:44
 39/60 A kérdező kommentje:
Szeretem, mert ettől függetlenül jó ember. Velem nagyon kedves, odaadó, türelmes, mindig azt nézi miben tud a kedvembe járni csak elég csöndes és kicsit magába forduló. Irányítani kell kicsit, de egyébként nagyon rendes. A randizgatásai a kapcsolatunk elején volt, akkor még nekem is azt mondta nem akar komoly kapcsolatot de utána valamiért ez megváltozott. Párom édesanyja már rég nem él, az apjához és a nagymamájához költözött vissza. Nagyon tapasztalata ezért sincs szerintem gyerek nevelésből. Én tanárkén végeztem ha nem is sok gyereknevelést, de azért az alapokat megtanították, gondoltam páromnak is csak egy kis tanulásra van szüksége. Anyai ösztön (jó eseteben) kialakul, de apáknál ez nehezebb...Ezt is sajnos sok embernek tanulnia, gyakorolnia kell nem jön zsigerből..Ezért gondoltam ha összeköltözünk talán jobban össze tudunk szokni.
2013. nov. 3. 11:56
 40/60 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem ne várj semmi jót.

Én a helyedben otthagynám...

2013. nov. 3. 12:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!