Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sokszor idegesít párom kislány...

Sokszor idegesít párom kislánya és ez csak rosszabb lesz, tudom ő nem tehet semmiről, de ez csak rosszabb lesz mit tanácsolnátok? Elég zavaros sajnos, Többi lent.

Figyelt kérdés
Páromnak van egy 6 éves kislánya. Az anyja lassan 3 éve nem látogatja. Sokszor vagyok páromnál, elég jól kijövök a kislánnyal, nagyjából hallgat is rám de sokszor nincs hangulatom hozzá. Általában ha este ott vagyok mindig azt akarja, hogy én fürdessem le. Ha nincs kedvem hozzá egyszerűen csak nem megyek át. Alapjáraton nincs baj vele, de sok dolog viszont idegesít. Például reggel ha ott alszok nem hagy aludni, állandóan rohangál a lakásba, normál hangerőn nem tud beszélni szinte mindig ordibál. Az óvónő szerint logopédushoz és pszihológushoz is el kellene vinni, mert kicsit le van maradva a többiekhez képest. Mivel nagyon nem foglalkoznak vele ezért mindig amikor ott vagyok csak vele kell foglalkozzak. 2 percig nincs nyugtom tőle. 3 éve vagyunk együtt párommal, de ezt most kezdtem el jobban érezni. Azt hittem el fogom tudni fogadni őket, de párom sajnos tett róla hogy ne bízzak már benne...pont mikor ezek a dolgok jártak a fejembe, hogy mit is csináljak...teszteltem a múlt héten egy +-at...:S Holnap megyek dokihoz, de 1 hete késik úgyhogy tuti baba lesz a dologban. Örülök is meg nem is, nem tudom mi lenne a helyes út.
2013. nov. 3. 08:18
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
95%

Nagyon b.nkó válaszok érkeztek... Kíváncsi lennék, hogy ha ezek a válaszadók kerülnének hasonló helyzetbe, ôk mennyi ideig bírnák szó nélkül... mert a más kárára könnyû okosnak lenni.

Ha a kislány a kérdezô saját, vér szerinti gyereke lenne, és úgy írta volna ki a kérdést, hogy idegesíti, hogy a párja magára hagyja a kislány gondozásában, ráadásul pozitívat tesztelt, akkor most mindenki az apát szidná, nem a kérdezôt... De itt sok elvált, megkeseredett frigid banya van, akik élbôl gyûlölnek mindenkit, aki gyerekes apával kezd, és meg meri említeni, hogy esetleg elege van a "gyerekuralomból".

Tévedés ne essék, két gyerekem van, szeretem a gyerekeket. Sosem a gyerek a hibás. A felnôttek annál inkább!

Egy új barátnô az apa mellett, az nem dada. El kell fogadnia a gyereket, de nem köteles teljesen mindent alárendelni a gyereknek. Nem köteles mindent tolerálni. Csak addig, amíg akkor is tolerálna, ha a gyerek a sajátja lenne.

Ebben az esetben az apa a hibás. Törôdnie kellene a lányával, nem pedig belepunnyadni a kényelmes helyzetbe. Szerintem érik egy nagy beszélgetés kettôtök között, kérdezô. Ha apuka nem képes tenni azt, amit apukaként kötelessége lenne, akkor tovább kell lépni. Talán a lányával is jobban foglalkozna, ha te nem lennél ott, hogy mindent megcsinálj helyette.

2013. nov. 3. 10:32
 22/60 A kérdező kommentje:
Nem miattam mentek szét, jóval később kerültem képbe de ez most nem is lényeg. Mivel nem élünk még együtt, jövő hónaptól terveztük az összeköltözést így most hirtelen lesz 2 gyerekem...tudom, hogy saját magamnak csináltam a bajt stb stb, de nem azért tettem ki hogy még ti is szidjatok hanem hogy esetleg adjatok tanácsot. Az hogy idegesít néha a kislány vele nem érzékeltetem, nem egy érzéketlen bunkó vagyok de akkor is azt érzem néha hogy teher. Szóval ezt a tesztelés előtt is éreztem néha, de most azért félek hogy a terhességgel járó dolgok mellett mennyi erőm lesz még hirtelen vele is összeszokni, párommal se éltünk még együtt. Hiába vagyunk minden nap együtt vagy náluk vagy nálunk, de az akkor sem olyan...
2013. nov. 3. 10:46
 23/60 anonim ***** válasza:
5%

Meg fogod te ezt a döntesedet ezerszer banni, bar ne lenne igazam

Mikor a semmire szulsz es a gyerekednek nem fogsz tudni venni egy turo rudit es bele egy langyos kapcsolatba egy kiégett embernek aki most mindent rádhagy, ha már igy alakult

Annyi emberség van benne, hogy nem bánt meg

2013. nov. 3. 10:49
 24/60 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, mit szeretsz ebben az "emberben". Feltenném rá a lottónyereményt, hogy nem fog megváltozni. Miért utálod magad ennyire, hogy egy ilyen borzalmas kapcsolatban élsz? Miért utálod a még nem is létező gyerekedet, hogy ilyen apát kívánsz neki? El kell hinned, hogy jobbat érdemelsz.
2013. nov. 3. 10:50
 25/60 A kérdező kommentje:
Nekem undorító a hozzáállásom? Akkor nem az anyjának aki leszarja nagyívbe?? Mondom még 1x nem az anyja vagyok a gyereknek! Elfogadtam, szeretem mint a párom gyerekét de nem vagyok az anyja! Nem is játszom el hogy az vagyok! Tudja, hogy az apukájának a barátnője vagyok és ennyi...Soha nem akartam az anyja lenni. Az anyja leszarja nem is emlékszik már a kislány rá. Eljátszhattuk volna hogy én vagyok az anya de én nem tartottam helyesnek.
2013. nov. 3. 10:56
 26/60 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem a 21-es látja tisztán a helyzetet.

A hunyó az egész történetben nem a Kérdező, hanem a férfi. Húgom egy olyan emebrhez ment hozzá, akinek egy most 9 éves lánya van. A kislány az anuykával él, cska néha volt náluk a kapcsolatuk alatt a kislány. Egyszer beszélgettünk tesómmal, szóba jött ez. És mondta, hogy nem gondolta volna magáról, de ha 3-4 napig már ott volt velük a kislány, a végén őt is idegesítette. Ugyanis az apjának nem nagyon volt türelme hozzá, húgom meg sajnálta a kislányt, hogy nem foglalkozik vele senki, és játszott vele, mittudomén. A kislány persze megérezte a jóindulatot, és onnantól el sem lehetett szakítani húgomtól. De azt mondta, hogy bár nincs még saját gyereke, de teljesen átérzi már a különbséget a "saját" és a "másé" között. Egyszerűen képtelen ugyanolyan odaadással fordulni a gyerek felé, mint a sajátja felé. Ezt ő is meglepődve tapasztalta, főleg úgy, hogy védőnőként végzett, tehát igazán szereti a gyerekeket.

Szóval felesleges ekézni a Kérdezőt, mert teljesen természetes amit érez, és ami történik vele. A férfi itt a suttyó, akinek mint már írták nagyon kényelmes, hogy valaki foglalkozik a gyerekével, és nem neki kell.

2013. nov. 3. 10:57
 27/60 anonim ***** válasza:
98%

Az igazi 'anyját" a kislánynak bezzeg senki se szidja! Az senkit nem érdekel, hogy ô otthagyta a lányát, és éli a világát... eldobom az agyam!!!

Hány nô használja eszköznek a gyerekét, hogy bosszút álljon az apán, amiért az elhagyta! Hány nô keseríti meg az apa új kapcsolatát azzal, hogy tudatosan az új nô ellen hangolja a gyereket! Hiába fogadja el az új nô a gyereket! Hiába igyekszik, jogai nincsenek. Csak kötelességei! Lenyelni, tolerálni mindent, azt is, ami már túlmegy minden józan észen... 'Fogadd el a gyereket, szeresd, akkor is, ha nem úgy viselkedik, de nevelni ne merd, mert nem a te gyereked!" "Bánj úgy vele, mintha a sajátod lenne, gondozd, lásd el, de ne várj érte semmit, csak köpködést, gyalázkodást!" "Felejtsd el, hogy egy párkapcsolatban jogaid is vannak, elvégre Gyerekes Pasival kezdtél! Tehát egy Olyan Nô vagy!!!"

Undorodom. Ne várj itt normális választ, kérdezô. Exek új barátnôi itt nem szoktak olyat kapni.

2013. nov. 3. 11:05
 28/60 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat, talán valaki megértette hogy nagyjából miről is beszélek. Itt ráadásul nem az a helyzet, hogy havonta 1x-2x jön a lánya hanem velünk fog élni. És félek ha már most néha azt érzem, hogy sok mi lesz ha összeköltözünk majd. Eleinte ezt nem éreztem csak mióta párommal voltak ezek a konfliktusok azóta... Még az sincs hogy az anyja elvigye 1-2 hétvégére, hogy kettesbe lehessünk kicsit. Anyagilag meg úgyszintén nem támogatja, a gyerektartást se fizeti a nő...
2013. nov. 3. 11:06
 29/60 anonim ***** válasza:
89%
Utóirat: Tisztelet a kivételnek! :)
2013. nov. 3. 11:08
 30/60 anonim ***** válasza:
1%

Igaza volt a parodnak, hogy nem siettette az összeköltözest, latod milyen sulyos problemakat vet fel?

Es hogy egyik valaszolónak irjak, miert kene szidni a kislany anyjat, miböl vinne ez elöre a csaladot?

A kerdezö maszott bele egy helyzetbe, aminek most kezdi felfogni a sulyat! Es most mar terhes is. Nevetsegesen buta, mint oly sokan masok, nem ö az egyetlen aki lehetetlen helyzetbe kerul a szerelemre valo sovargasa miatt

2013. nov. 3. 11:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!