Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a párom elcseszi az életét...

Ha a párom elcseszi az életét felnőtt létére, befolyásoljam, beszéljek vele, vagy hagyjam?

Figyelt kérdés
csak mert én fáradt vagyok ehhez. mintha gyereket nevelne az ember. semmi kedvem magyarázni, hogy vegye már észre mi miből következett, hogy hogy mondhatja minderre hogy de megérte, amikor olyan minuszban van miatta, meg még per is van már ellene, tehát az a típus, akit pl egy albérletfizetés sem érdekel, kitették, és? addig alszik máshol. szóval valami hihetetlen. a lényeg, hogy újabb slamasztikában van és még csak nem is gondolkodik el olyanon, hogy valamit máshogy kellett volna. az megint más, hogy nemegyszer engem is cserbenhagyott elég csúnyán, ok, ebből megtanultam rá soha semmiben ne számítsak. de szóval olyan alapon, hogy szeretem, meg a párom, fel kellene nyitnom a szemét? csak mert én totál logikusan látom miből mi miért következett, sőt szinte már látok mindent előre. szóval legszívesebben én nem foglalkoznék az egésszel, de a lelkiismeretem meg itt kalimpál. mindaz mellett persze, hogy ő fordított esetben semmit nem nyújt nekem, de ha vészhelyzet van, inkább le is lép. szóval legyek önzetlen odaadó és a gondjaim mellett, ami van bőven, de foglalkozzak legalább egy beszélgetés erejéig vele? de jelzem igazából nem akarok, mert nagy munka lenne.eleve hogy elkezdje hallani egyáltalán miről papolok, utána az, hogy ne ellenségnek, meg okoskodónak nézzen, utána az, hogy értse is miről beszélek és aztán még az, hogy elfogadja, nah meg aztán, hogy egyáltalán elinduljon egy gondolatszikra az agyában, ami majd szép lassan de jó irányba vezeti ki tudja talán évek múlva, HA nem lép rajta túl nemes egyszerűséggel egyáltalán.. vagy az is elég lenne, ha valaki megnyugtatná a lelkiismeretem, nem az én felelősségem és ennyi. vagy nem is tudom magamban hova tegyem. elvégre a párom.
2013. nov. 2. 23:14
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:

nem is gondoltam volna, hogy ilyen jó megfogalmazott, egyértelmű válaszokat fogok kapni :)

és belegondolva lehet én sem vagyok jól összerakva :)

az én döntésem, hogy mellette azért vagyok, mert egyik, hogy minden jó vele, amikor velem van, amúgy meg előző kapcsolatomban is, sőt az élettől már nemegyszer megtanultam, hogy függetlennek, erősnek kell lenni, mert bajban csak magamra számíthatok, meg a saját tartalékaimra, szóval az előző barátom sem támogatott, hiába mondja azt magáról, amikor megkaptam tőle is olyanokat, hogy kellemetlen neki pénzt adni nekem, akár kölcsön is, ha rászorulok, mert szánalmasnak tartja, hogy nem tudom magam ellátni, és jelzem vőlegény létére.... szóval én már egy pasiban soha nem a segítő támaszt látom, soha nem így vagyok egy sráccal, hanem mert az ember társaslény alapon, ennyi. szóval a cserbenhagyás is csak arra volt jó, hogy megint önigazolást kapjak tőle is.

persze hogy könnyebb lenne az élet egy normális férfival, de könyörgöm, hol az ilyen? nem egy sráccal jártam, egyik sincs mellettem!én ott tartok, hogy már nem várok, hanem élvezni akarom az élet minden pillanatát, amit hoz, mégha átmeneti is. ez a tipikus gondolatsor van bennem: "ne szomorkodj, hogy elmúlt, örülj, hogy megtörtént"

és ismétlem független vagyok mellette, mind anyagilag, mind lelkileg. ha jönne egy normális, fogadom, de nem jön...és pedig most nem vagyunk együtt, nem élünk együtt. mondhatni szabad vagyok. de szóval ha találkozunk nem mondok neki nem-et mert mire fel? a magányhoz ragaszkodjak?

2013. nov. 3. 11:09
 32/34 A kérdező kommentje:
szóval tudja hogy ezek következmények, csak nem érdekli.hm. tehát ő is feladta valahol az életet. ahogy én meg a pasikeresést.én is feladtam. én a pasikkal vagyok úgy, ahogy ő a tettei következményeivel. akármi lesz belőle nem nagyon hat meg, megoldom, vagy lépek tovább a következőre ami csak jön az élettől.
2013. nov. 3. 11:18
 33/34 anonim ***** válasza:
Ez azért van, mert mindenki hasonló típushoz vonzódik, illetve hasonló típust vonz. Ahhoz, hogy ez másképpen alakuljon, meg kell fejtened miért van ez (az okot gyerekkorban kell keresni) és neked kell változni, ill. változtatni.
2013. nov. 3. 14:51
 34/34 anonim válasza:
Én elvált nő vagyok, aki újra férjhez ment és végre teljes családi életet élhetek, mivel gyermekem is született az új házasságomból. A volt férjem azóta mindenemet elkótyavetyélte a bútoroktól kezdve az összes ingóságomat. Nem érdekelt, de most, hogy munkanélküli lettem elég nagy súly nehezedik rám, de sehol sem tudom utolérni ráadásul annyi mindenki keresi rajtam hivatalos ügyben, hogy az már csúcs. Én eldöntöttem, hogy mivel már 2 külön élő ember vagyunk, nem foglalkozom vele, pedig van mit a számlájára írnom - ami kihúzna a slamasztikából. A szívem ezt diktálja, de az eszem pedig azt, hogy vége és jobb az ilyen embertől minél messzebb tartani a távolságot.
2013. nov. 4. 15:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!