Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a párom elcseszi az életét...

Ha a párom elcseszi az életét felnőtt létére, befolyásoljam, beszéljek vele, vagy hagyjam?

Figyelt kérdés
csak mert én fáradt vagyok ehhez. mintha gyereket nevelne az ember. semmi kedvem magyarázni, hogy vegye már észre mi miből következett, hogy hogy mondhatja minderre hogy de megérte, amikor olyan minuszban van miatta, meg még per is van már ellene, tehát az a típus, akit pl egy albérletfizetés sem érdekel, kitették, és? addig alszik máshol. szóval valami hihetetlen. a lényeg, hogy újabb slamasztikában van és még csak nem is gondolkodik el olyanon, hogy valamit máshogy kellett volna. az megint más, hogy nemegyszer engem is cserbenhagyott elég csúnyán, ok, ebből megtanultam rá soha semmiben ne számítsak. de szóval olyan alapon, hogy szeretem, meg a párom, fel kellene nyitnom a szemét? csak mert én totál logikusan látom miből mi miért következett, sőt szinte már látok mindent előre. szóval legszívesebben én nem foglalkoznék az egésszel, de a lelkiismeretem meg itt kalimpál. mindaz mellett persze, hogy ő fordított esetben semmit nem nyújt nekem, de ha vészhelyzet van, inkább le is lép. szóval legyek önzetlen odaadó és a gondjaim mellett, ami van bőven, de foglalkozzak legalább egy beszélgetés erejéig vele? de jelzem igazából nem akarok, mert nagy munka lenne.eleve hogy elkezdje hallani egyáltalán miről papolok, utána az, hogy ne ellenségnek, meg okoskodónak nézzen, utána az, hogy értse is miről beszélek és aztán még az, hogy elfogadja, nah meg aztán, hogy egyáltalán elinduljon egy gondolatszikra az agyában, ami majd szép lassan de jó irányba vezeti ki tudja talán évek múlva, HA nem lép rajta túl nemes egyszerűséggel egyáltalán.. vagy az is elég lenne, ha valaki megnyugtatná a lelkiismeretem, nem az én felelősségem és ennyi. vagy nem is tudom magamban hova tegyem. elvégre a párom.
2013. nov. 2. 23:14
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
# 7 igen ilyesmi, amihez hozzátársul, hogy nagyon normális vagy rendes, becsületes emberek sem jobbak mint ő, sőt azok mellett akad, hogy nagyobbat esik az ember.
2013. nov. 2. 23:45
 12/34 A kérdező kommentje:
olyan egyértelmű, mint pl az, hogy nem kellene bankot rabolni, de ő olyan, ha elkapnák, a sitten is azon agyalna csak, hogy most meddig kell bent lennie és ennyi. kijönne, utána már pénzszállítón gondolkodna inkább. na szóval ilyen egyértelműségre gondolok. abszolut egyértelmű.
2013. nov. 2. 23:49
 13/34 anonim ***** válasza:
34%

ismerek ilyen embereket. nincs semmije, de az utolsó falat kenyerét is odaadja annak aki éhes.

mondok egy sztorit: ismerősöm ilyen ágrólszakadt volt. szeretett egy nőt. a nő inkább elvett egy gazdag német vállalkozót. eltelt 10 év, a német tönkrement, alkoholista most szoba konyhában lakik, üti veri a nőt s hol a villanyt kapcsolják ki hol a gázt. ismerősöm is szoba konyhában lakik - egy másik nővel -boldogságban, szeretetben.

2013. nov. 2. 23:49
 14/34 A kérdező kommentje:

mint pl az albi. nem fizeti, kidobják.

mindennek van következmény, azokkal soha nem számol sőt, össze sem köti a kettőt, el sem gondolkodik rajta. csak keres egy másik albit.

én csak annyiban segítenék, hogy lásson. nem véletlen semmi, hanem az Következménye annak amit tett, vagy nem tett meg.

2013. nov. 2. 23:51
 15/34 A kérdező kommentje:
#13 de itt nem arról van szó, hogy önzetlen és odaadó lenne, hu nagyon nem. hanem hibákat követ el, aminek évekig issza a levét, de a hibát újra elkövetné, ha visszamehetne, mert nem fogja hogy szívás lesz belőle. illetve a szívás ebből jött.
2013. nov. 2. 23:53
 16/34 anonim ***** válasza:

innen ugy néz ki enyhe pszichopata.

az ilyenek általában nem gyilkoknak csak, bocsi, "szarnak bele a világba".

azért jó lenne rávenned hogy szakemberhez menjen. nincs kizárva hogy erre van gyógyszer.

2013. nov. 2. 23:57
 17/34 A kérdező kommentje:

szóval totál nem lát ok-okozatokat. most slamasztikában is csak azon van, hogy kerül ki belőle és ennyi. de az égegyadta világon semmit nem tanul belőle, mert bele sem gondol miért került bele. mert ugye ami történt megtörtént. és ennyi.

anno ez tetszett is benne, ha valamin vitáztunk, megmagyaráztam és azonnal le is zárta. hihetetlen egy megtörtént eseményt is amilyen tempoval lezár. a következmény az neki már új esemény, nem láncolat ááá nem, az egy totál új dolog, amivel meg kell küzdeni ennyi.

2013. nov. 2. 23:57
 18/34 A kérdező kommentje:
szakember? :) ezt soha nem tudnám neki beadni... :)
2013. nov. 2. 23:59
 19/34 A kérdező kommentje:
szóval én is csak annak a csíráját ültetném csak belé, hogy valahogy nem mindig véletlenül következnek be a dolgok, hogy ni, ni jé...egy összefüggés :) látod? és jééé, még egy. ergo ha ez nem lett volna, jééé akkor ez sem történik meg. szóval hibáztál. látod? szóval nem úgy kell emlékezni, hogy de milyen vicces volt, meg akármi elkövetéskor. és legközelebb elkerülni. szóval mindezt ahogy fent leírtam nagy munka lenne elérni, semmi kedvem hozzá, de akkor én vagyok a köcs
2013. nov. 3. 00:04
 20/34 anonim ***** válasza:
esetleg menj szakemberhez egyedül, mond el amit nekünk, neki s kérdezd meg van e módszer hogyan tudnád neki beadni. lehet hogy van...
2013. nov. 3. 00:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!