Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most akkor megbánthattam...

Most akkor megbánthattam ezzel? :S

Figyelt kérdés

Tegnap párom beállitott 3 nemtulszép bugyival...(huszonévesen nem hordok mamabugyit,3éve együttvagyunk,még csak tangát láthatott rajtam,imádja is őket elvileg)

Mint kiderült,anyukája vette...nekem:S .Ugy gondoltam,inkább most mondom,hogy köszönöm,de nem,inkább cserélje be (betudja) magának,vagy a kisfiának,ilyet csak magamnak szeretek venni,azt is anyától,mert anyámnak ruhásboltja van...

és ha most elfogadtam volna,tudom,hogy huzná az orrát párom,hogy sosincs rajtam...mert mintha neki tetszene az ilyen stilusu...

2009. nov. 15. 07:07
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
90%

Megmondom őszintén, én is csak pislognék, ha bugyit, melltartót vagy bármilyen még ennél is intimebb akármit kapnék az anyósomtól. Ez nekem már egy kicsit intimszféra. Én ajándékul bugyit/alsógatyát a férjemnek, gyerekeimnek veszek. S max. anyukámnak is csak akkor, valami extraszuper valamire akadok rá. Csak úgy spontán nem. Pláne nem másnak, pl. sógornőimnek, anyósomnak...stb!

De abban viszont egyetértek az előttem szólókkal, hogy kár emiatt megbántani valakit, szerintem. Nem tudom, mi vezérelte őt. Ha egyszerű jószándék, akkor nagy blődség volt megsérteni őt. Ám ha ez egy burkolt utalás volt, hogy ő szerinte mit kellene viseljél, akkor már kicsit más a helyzet, de szerintem akkor sem kellett volna visszaadni. Akkor pont jó, ha elbújik pár hónapot/évet a szekrényben (mellesleg, ha terhes leszel és szülni fogsz egyszer, majd fogsz te is venni magadnak mamabugyikat. Nagyon jól tud jönni ilyenkor a széles derekú akár bundabugyi is....)

Az én párom is a legtöbbször furcsaságokat vásárol nekem. Néha belenyúl azért egy-egy jó darabba, de akad azért 1-2 cinkes dolog is. De soha nem bántanám meg őt azzal,hogy nem fogadom el. Maximum jót nevetünk rajta. Lehet ezt nem bántóan csinálni! A humor itt mindent megoldhat!

Gondold meg! Ha egy pasi ajándékot szán a kedvesének, akkor mennyi sok fejtörést okoz neki, mit vegyen! Ilyenkor biztos, hogy rád gondol. Nem szabad megsértődni, ha nem találta el az ízlésedet még 20 év után sem. Aki ezen megsértődik az egyszerűen hisztis és önző. Én inkább aranyosnak tartom, és jót mosolygok rajta. Ha látom, hogy ennyire nem tudja mi tetszik nekem, akkor találok rá alkalmat, hogy elmondjam neki. Pl. bevásárlás közben rácsodálkozom egy kirakati cuccra .... stb. Vagy egyszerűen megmondom neki. De amit már megvett, biztos, hogy nem hurrogom le! A gesztus nagyon sokat számít!

Az már megint más kérdés, ha nem ő veszi az ajándékot, hanem valakije! Na ettől én is ki tudok szaladni a világból. Engem is bánt, ha nem szánja rá az energiáját a dologra. Pont, amiért mondtam is fent, hogy ha ajándékot vásárolunk valakinek, akkor igyekszünk a megajándékozottra gondolni szeretettel. S szerintem ez a legnagyobb ajándék, a szándék és a tevés érte. Nem pedig az, hogy csupán kifizesse!

2009. nov. 15. 09:40
 12/32 A kérdező kommentje:

de vettem már olyat ami nem tetszett,páromnak vettem,nem hisztiztem hogy nem hordja,szépen visszavittem,vettem helyette mást,mert nem láttam értelmét olyat megtartani amit ugysem venne fel szivesen...

(szülni pedig fix hogy nemfogok még vagy 10 évig,ugyhogy még ilyen okbol sem lesz szükségem ilyenre)

és a probléma amugysem az volt,hogy nem fér el a szekrényben,felőlem elálhatna,de tudom előre,hogy kapnám a megjegyzést,hogy fel se veszem

fehérneműt magamnak szeretek,én tudom mit szeretek

2009. nov. 15. 09:46
 13/32 anonim ***** válasza:
86%

Jó, hát akkor ezt mondd meg nekik! Akkor ezt velük kell megbeszélni, nem velünk,idegenekkel!

De akkor ne lepődj meg, ha ezentúl nem fognak elhalmozni ilyen-olyan ajándékokkal...!

Én biztos nem tenném...!

2009. nov. 15. 09:49
 14/32 A kérdező kommentje:

sosem kértem,hogy bármi ajándékkal...

páromtol szeretek néha egy szál virágot,vagy akármit,de az ilyet nemszeretem

főleg mivel tudják nagyon jol,hogy anyának ott a ruhásbolt,negyedáron veszek meg mindent magamnak,és pár hete pl pont hallották ők is,amikor mondtam anyának,hogy hiába vette meg nekem a rozsaszin papucsot,adja el szépen,sose lesz rajtam,majd nézünk együtt valamit helyette névnapomra...(anyámnak meg lehet igy mondani,ő nem sértődik meg)

2009. nov. 15. 09:58
 15/32 anonim ***** válasza:
80%

1. Az anyád nem az anyósod! Nyilván ő nem akad ki annyira hülyeségeiden!

2. Anyád ezzel az erővel megtaníthatta volna, hogy "ajándék lónak ne nézd a fogát!" Ismerős?

3. Nagyokat fogsz még koppanni az életben, ha ez ilyen apróság ennyire ki tud akasztani! Fogsz még pár pofont kapni, nemcsak mamabugyi kategóriában, ha nem szállsz le a földre! Tanulj meg tolerálni! Persze ez csak úgy megy, ha nem vagy önző és buta!

2009. nov. 15. 10:04
 16/32 anonim ***** válasza:
73%

nem hiszem, hogy a párod húzta volna az orrát, ha nem veszed fel. én is kaptam már az anyósomtól olyan homit, ami nem tetszett, megköszöntem és eltettem. ha ruhanemű volt, akkor a szekrény mélyére, ha pedig valami ízléstelen gicccses dísz, akkor olyan helyre, ahonnan bármikor előkaphatom, ha anyósom jön. olyan látja, hogy kinn van és kész. párom meg megérti. és teljes a családi béke.

amit csináltál, az felesleges bunkóság volt, ráadásul magad alatt vágtad a fát. örülj, hogy gondolt rád. nézz körül, hogy csak itt hány olyan kérdés van, hogy mit csináljak az áskálódó anyóssal! neked is olyan anyós kell? szégyelld magad, hogy megbántasz valakit, aki gondl rád, akkoris, ha nem találja el, hogy mit szeretnél. ez a visszaadom az ajándékot elmegy a szűk családban, pároddal, anyukáddal, de nem az anyóssal. az ajándék lónak ne nézd a fogát mondás nem hülyeség, hanem elemi illem. kérj bocsánatot.

2009. nov. 15. 10:57
 17/32 anonim ***** válasza:
49%

Mi a fnak vesz neked bugyit az anyósod?Leszbikus??? Én megmondom őszintén nem bunkón,de visszaadtasm volna én is.. ilyen intim dolgokat ne vásároljon már nekem. A barátod meg az anyja szoknyája alatt él v mi ez h hordani kell a bugyit amit anyos adott?

Szerintem ez egy nagy kreténség volt az anyósod részéről cska simán.Most őszintén ki az a debil aki bugyogót vesz a fia párjának???????????

2009. nov. 15. 11:10
 18/32 A kérdező kommentje:

felhivtam anyámat,mert már ő vélemyényére is kiváncsi lettem...

mosolygott egyet,és megkérdezte,hogy akkor most ő meg vegyen páromnak boxert?:D (bár ő legalább tudja a méretet és stilust,mert vele szoktam hozatni,eltéveszteni se tudná,max direkt)

jó,lehet bunkoság volt visszaküldeni,de igy legalább elkerülöm a vitát arro,hogy miért nem hordom

(és igen,párom ilyen,karácsonyi ajándékot is az anyja fog segiteni kiválasztani)

2009. nov. 15. 11:34
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Anyukádnak ezek szerint van humorérzéke!

Neked meg belátásod. Ez sem kevés!

Én továbbra is azt mondom, hogy értékeld, ha ajándékot kapsz! Sokadrangú az, hogy tetszik-e vagy nem. Szerintem kérd meg a barátodat, hogy CSAK IS Ő vegyen ajándékot, s ne fogadjon el semmilyen segítséget (max. ötletet), de akkor is ő járjon utána, ő válassza ki, ő vegye meg! Viszont, biztosítsd őt arról, (ha kell többször), hogy örülni fogsz bárminek, amit ő vesz/csinál neked, csak az a lényeg, hogy szívből jöjjön!

Az én páromnak is kellett vagy ötször mondani, míg végre leesett, hogy csak így tud tiszta örömöt elérni ajándékaival, ha ő veszi meg.

Idővel meg persze szép lassan talán megtanulja, mit is szeretsz valójában. De ha nem, az sem katasztrófa! Nagyon sok pasi van, aki képtelen ilyenfajta empatikus aggyal gondolkodni ajándékvásárlás ügyben.

2009. nov. 15. 12:33
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tuti megsértődtek...de ne foglalkozz vele.

Egyáltalán nem értem, miért vett neked anyós bugyit, pláne úgy, hogy anyukádnak ruhásboltja van. Gondolom az a fajta "igen, igen, de én jobban tudom" anyós.

Én egyszer egy szatyor zoknit kaptam anyóstól, azt a fajtát, amit edzőcipőhöz visel az ember, aminek olyan rövid a szára. Hát nem tudom, mikor látott rajtam edzőcipőt...a másik, hogy ő is úgy küldte a fiával. HA valaki ajándékot ad, azt személyesen szokták odaadni, nem?

Én is megmondtam a páromnak, hogy mondja meg anyukájának, kedves hogy gondolt rám, de én nem hordok ilyen zoknit. Én továbbadtam az én anyukámnak, ő örült neki.

Aztán kiderült, hogy a zokni azért került hozzám, mert magának vette, de kicsi lett, és amúgy nekem van a legkisebb lában a szűk családi körben.

Lehet, hogy a te anyósod is csak szortírozott a szekrényben vagy ő is úgy kapta.

Egyébként meg egy felületes, személytelen ajándék rosszabb, mintha semmit sem kaptál volna.

2009. nov. 15. 12:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!