Anyósprobléma! Hogy kezelitek anyósotok áskálódásait?
Férjemmel, kapcsolatunk elején meg voltam győződve arról, hogy édesanyja megszeretett és elfogadott. De ahogy teltek az évek, jöttem rá, hogy csak kétszínű. Vagy időközben utált meg, nem tudom...
Igyekszem nem reagálni 1-1 cinikus megjegyzésére, de sokszor nagyon nehéz nem beszólni neki. Nem tudom meddig lehet tűrni, hol a határ. Valójában nem szokásom sértegetni az idősebbeket, s a férjemet sem akarom megbántani azzal, hogy visszadumálok anyjának. De egyre szemtelenebb az anyósom.
A férjemnek egyszer már említettem óvatosan, hogy segítsen, próbáljon beszélgetni egy kicsit vele, de ő ezt megtagadta. Tisztában van vele, hogy milyen az anyukája, más régebbi barátnőit is kiutálta. Így ő nem foglalkozik ezzel. Én viszont már ott tartok, hogy kiráz a hideg, ha meg kell látogatni őket.
Az anyósom egyébként nem buta asszony, sőt igen manipulatív jellem, ahogy megismertem őt. Egyébként meg legtöbbször velem is bűbáj, de a következő megjegyzése burkolt sértegetés. Kész vagyok tőle. Mit tegyek? Ti hogy oldjátok meg az ilyen problémát?
Hú...! Ezek a tapasztalatok nem túl biztatóak.... !
Hát..., úgy látom fel kell kötnöm a gatyám! :-)
Köszi a válaszokat mindannyiotoknak!
1 Azért mert vki idős, még nem jelenti azt hogy nem lehet hülye, sőt általában a dolog egyenes arányban nő
2 Az hogy te lerendezed azt ha vki hülye és neked van igazad, az a minimum, ugyanis kiállsz magad mellett, ha már a férjed nem tette meg!!
3, ha te hibáztál és nem neked van igazad, akkor tanulsz belőle, és elfogadod a tanácsokat, esetleg elnézést kérsz!
4 mivel a csipkelődés egy esetben sem építő jellegű így az ilyet helyre kell rakni nemtől kortól függetlenül, szóval a minimum hogy kiállsz magad mellett és elvárod ezt a férjedtől is..
A bűbájos burkolt sértegetésre azt tudod tenni hogy bűbájosan mosojogva hangosan küldöd el a krva anyjába..
Ha pedig nem érti, hajolj oda és mond a fülébe!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!