A "származásom" miatt lenéznek az emberek és azt hiszik, hogy olyan vagyok mint a többi. Mit csináljak?
Gondolom fogok kapni megjegyzéseket de most szólok, hogy nem érdekel. Nem fogom magamra venni mert nem vagyok olyan.
Szóval anyám roma származású, apám nem. Én inkább apámra hasonlítok, szóval szinte egyáltalán nem látszik rajtam. Nem olyanok az arcvonásaim, a hajam barna, talán annyi, hogy a bőröm egy picit barnább. Anyukámnak van 2 diplomája, mindig is dolgozott és iskola mellett gyereket is nevelt (2 testvérem van), mindannyian normális nevelést kaptunk, viszont rajtuk már jobban meglátszik. Én már rég elköltöztem otthonról és ezen a környéken elég sok cigány van (akik nem nagyon élnek normális életet) és amikor megtudják akkor velem is másképp kezdenek bánni. Az egyik szomszédom megmondta őszintén, hogy sajnálja, de szerinte mind egyforma és megbízhatatlan. Megismertem egy lányt szerelmesek lettünk, bemutatott a szüleinek és nem sokkal később megtudták, hogy az egyik szülőm cigány és azóta nagyon nem szívesen látnak sőt, el is akarták tőlem tiltani a lányukat. Tudom, hogy sokan lopnak meg hazudnak, nem élnek tisztességesen stb. hát én is látom nap mint nap, hogy mi folyik itt. Szóval megértem... de én becsületes vagyok, tanultam (mentőtiszt vagyok) és próbálok normális életet kialakítani csak ilyen emberek mellett nem fog menni. Legtöbbször nem érdekel amit mondanak de előfordul, hogy nagyon a szívemre veszem. Nem jó állandó piszkálódásban élni. A barátaim szerint a legjobb az lenne ha elköltöznék de jelenleg nem vagyok olyan helyzetben meg nem is akarok elmenekülni. Vagy mégis költöznöm kellene? Tanácstalan vagyok. Van még valaki ilyen vagy hasonló helyzetben? 27/F
Nekem apai ágon a nagymamám félcigány, anyai ágon az ükapám pedig jugoszláv volt. Én is megkaptam, hogy nem vagyok magyar, takarodjak innét, stb. Az cseppet sem számít, hogy már a dédszüleim is itt születtek.
Nem sok ember maradna az országban, ha mindenkinek ki kéne takarodnia, akiben más nemzet vére is csörgedezik. Csak körül kell nézni, hogy mennyi szem és hajszín (nem a festettre gondolok) van. Sajnálom, hogy vannak olyan emberek, akik
ezt nem tudják vagy nem akarják felfogni. Őket minősíti, nem pedig minket Kedves Kérdező. Egyébként az iskolában volt egy srác, aki nagyon nagy magyarnak tartotta magát és mindig undorítóan viselkedett azokkal, akiket nem tartott annak.
Egy szép napon kiderült, hogy az egyik felmenője zsidó volt...Úgyhogy óvatossan a rasszizmussal.
28/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!