Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A "származásom" miatt lenéznek...

A "származásom" miatt lenéznek az emberek és azt hiszik, hogy olyan vagyok mint a többi. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Gondolom fogok kapni megjegyzéseket de most szólok, hogy nem érdekel. Nem fogom magamra venni mert nem vagyok olyan.

Szóval anyám roma származású, apám nem. Én inkább apámra hasonlítok, szóval szinte egyáltalán nem látszik rajtam. Nem olyanok az arcvonásaim, a hajam barna, talán annyi, hogy a bőröm egy picit barnább. Anyukámnak van 2 diplomája, mindig is dolgozott és iskola mellett gyereket is nevelt (2 testvérem van), mindannyian normális nevelést kaptunk, viszont rajtuk már jobban meglátszik. Én már rég elköltöztem otthonról és ezen a környéken elég sok cigány van (akik nem nagyon élnek normális életet) és amikor megtudják akkor velem is másképp kezdenek bánni. Az egyik szomszédom megmondta őszintén, hogy sajnálja, de szerinte mind egyforma és megbízhatatlan. Megismertem egy lányt szerelmesek lettünk, bemutatott a szüleinek és nem sokkal később megtudták, hogy az egyik szülőm cigány és azóta nagyon nem szívesen látnak sőt, el is akarták tőlem tiltani a lányukat. Tudom, hogy sokan lopnak meg hazudnak, nem élnek tisztességesen stb. hát én is látom nap mint nap, hogy mi folyik itt. Szóval megértem... de én becsületes vagyok, tanultam (mentőtiszt vagyok) és próbálok normális életet kialakítani csak ilyen emberek mellett nem fog menni. Legtöbbször nem érdekel amit mondanak de előfordul, hogy nagyon a szívemre veszem. Nem jó állandó piszkálódásban élni. A barátaim szerint a legjobb az lenne ha elköltöznék de jelenleg nem vagyok olyan helyzetben meg nem is akarok elmenekülni. Vagy mégis költöznöm kellene? Tanácstalan vagyok. Van még valaki ilyen vagy hasonló helyzetben? 27/F

2013. nov. 1. 15:31
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

Nekem apai ágon a nagymamám félcigány, anyai ágon az ükapám pedig jugoszláv volt. Én is megkaptam, hogy nem vagyok magyar, takarodjak innét, stb. Az cseppet sem számít, hogy már a dédszüleim is itt születtek.

Nem sok ember maradna az országban, ha mindenkinek ki kéne takarodnia, akiben más nemzet vére is csörgedezik. Csak körül kell nézni, hogy mennyi szem és hajszín (nem a festettre gondolok) van. Sajnálom, hogy vannak olyan emberek, akik

ezt nem tudják vagy nem akarják felfogni. Őket minősíti, nem pedig minket Kedves Kérdező. Egyébként az iskolában volt egy srác, aki nagyon nagy magyarnak tartotta magát és mindig undorítóan viselkedett azokkal, akiket nem tartott annak.

Egy szép napon kiderült, hogy az egyik felmenője zsidó volt...Úgyhogy óvatossan a rasszizmussal.

28/F

2013. nov. 30. 10:33
 32/38 anonim válasza:
8%
Sok fél cigányt ismerek,ha meg kérdem tőlük,hogy mi vagy büszkén a cigányt mondják.Selejt vagy ,erre nincs orvosság!!!
2013. nov. 30. 11:27
 33/38 anonim ***** válasza:
Szerintem pedig az olyanok a selejtek, mint Te. Jobb lenne a világ az ilyen bunkók nélkül.
2013. nov. 30. 11:29
 34/38 eztsetudtad ***** válasza:
Hát nem szívessen cserélnék veled azért az előitéleteknek is van alapja bőven ,persze tisztelett a kívételnek,de senikire nincs ráírva hogy ő a kívétel így nem könnyü akik ismernek úgy is elogadnak mást nem tudsz tenni.
2013. nov. 30. 12:26
 35/38 anonim ***** válasza:
Nemtudom,ott mi a helyzet,elhiszem amit mondasz,de itt budapesten, szerintem az emberek többsége nem így ítélkezik. Ezt magamról is tudom. Mondjuk én elég jó emberismerő vagyok, 2-3 mondatból azért le lehet venni,hogy ki milyen.Már a stílus. És ismerek becsületes romát.(És okos is)
2014. júl. 3. 00:35
 36/38 anonim ***** válasza:
Micsoda tetves féreg szulei vannak a barátnődnek, már bocsi, az ilyen minek szül?
2014. júl. 3. 02:05
 37/38 anonim ***** válasza:
58%
35-os, te egy masik Budapesten elsz, mint én. Mert ezen a Budapesten nem talál bérbeadó lakást mar egy hónapja egy roma származású tanárnő a középiskolás gyerekeivel. Es hacsak nem adja fel, es költözik be mondjuk a Lujzq utcaba, nem ia fog. Ezen a Budapesten sok szórakozóhelyre nem is léphet be cigany, megjelenéstől, viselkedéstől fuggetlenul. Ezen a Budapesten nem nagyon talál állást cigany. És lehet megkovezni, az a velemenyem, hogy annak, akin latszik, hogy cigany, de "nem abbol a fajtából való", akik miatt az ún. előítéletek mar inkabb csak utoiteletek, annak el kell hagynia az országot. Olaszország, Spanyolország, Franciaorszag nem a legjobb választás, sok a cigany, ugyanazok a problémák. Inkább Anglia, Amerika. Persze lehet lokálpatrióta valaki, vivhat szelmalomharcot, mar pici kora óta ugyis tudja, hogy neki ketszer kell letenni valamit az asztalra, hogy ugyanannyira észrevegyék, mint mondjuk egy szőke, kék szemu gyerek tetteit. Én nem vagyok részben sem cigany, pont szőke, kék szemű gyerekként kezdtem, felnott koromra bebarnult a hajam, de ez mit sem változtat a helyzetemen. Vannak viszont cigany barátaim, es tudom, hogy én feleannyi elutasatastol is összetörtem volna, pedig nem vagyok gyenge lelkületű. Persze lehetne mondani, hogy"Ember, küzdj, es bizva bizzal", de ha mar igy, akkor is inkabb egy olyan orszagban küzdj, ahol értelme is van.
2014. júl. 3. 07:11
 38/38 anonim válasza:
53%
Lehet te kivétel vagy, de én még normális romával életemben nem találkoztam. És le lehet pontozni, de érdekes módon csak romák fogták meg indokolatlanul a fenekemet az utcán, csak ők aláztak, loptak meg...stbstb. Sajnálom, hogy előítéletesek az emberek, de nehogy azt hidd, hogy ez alaptalan. Kevés olyan ember van, akit ne ért volna roma támadás.
2014. júl. 3. 11:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!