Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A "származásom" miatt lenéznek...

A "származásom" miatt lenéznek az emberek és azt hiszik, hogy olyan vagyok mint a többi. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Gondolom fogok kapni megjegyzéseket de most szólok, hogy nem érdekel. Nem fogom magamra venni mert nem vagyok olyan.

Szóval anyám roma származású, apám nem. Én inkább apámra hasonlítok, szóval szinte egyáltalán nem látszik rajtam. Nem olyanok az arcvonásaim, a hajam barna, talán annyi, hogy a bőröm egy picit barnább. Anyukámnak van 2 diplomája, mindig is dolgozott és iskola mellett gyereket is nevelt (2 testvérem van), mindannyian normális nevelést kaptunk, viszont rajtuk már jobban meglátszik. Én már rég elköltöztem otthonról és ezen a környéken elég sok cigány van (akik nem nagyon élnek normális életet) és amikor megtudják akkor velem is másképp kezdenek bánni. Az egyik szomszédom megmondta őszintén, hogy sajnálja, de szerinte mind egyforma és megbízhatatlan. Megismertem egy lányt szerelmesek lettünk, bemutatott a szüleinek és nem sokkal később megtudták, hogy az egyik szülőm cigány és azóta nagyon nem szívesen látnak sőt, el is akarták tőlem tiltani a lányukat. Tudom, hogy sokan lopnak meg hazudnak, nem élnek tisztességesen stb. hát én is látom nap mint nap, hogy mi folyik itt. Szóval megértem... de én becsületes vagyok, tanultam (mentőtiszt vagyok) és próbálok normális életet kialakítani csak ilyen emberek mellett nem fog menni. Legtöbbször nem érdekel amit mondanak de előfordul, hogy nagyon a szívemre veszem. Nem jó állandó piszkálódásban élni. A barátaim szerint a legjobb az lenne ha elköltöznék de jelenleg nem vagyok olyan helyzetben meg nem is akarok elmenekülni. Vagy mégis költöznöm kellene? Tanácstalan vagyok. Van még valaki ilyen vagy hasonló helyzetben? 27/F

2013. nov. 1. 15:31
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és normális magyar emberek elfogadják a rendes romákat, legalábbis a fővárosban én ezt láttom, vidéken lehet más a helyzet, ahol a bünözés is nagyobb.

Amugy ne hogy azt hidd , hogy külföldön jobb, ott is imserik a roma bünözést, szóval az olyan emberek , ott is itélkezni fognak. Legfeljebb nem mondják a szemedbe. Másrészt nagyon nehéz barátokra lelni, ja és ki fog vigyázni a gyerekre amikor te dolgozol, anyukád ugye messze lesz..

Szóval ne legyenek illuziód a külfölddel kapcsolatban, hogy ott majd tejjel mézzel folyó Káánán lesz.

De szerintem ha több ilyen embert ismernének meg az emberek, akkor rájönnének, hogy attól még, hogy valaki roma képes rendes életet élni.

2013. nov. 1. 20:00
 22/38 anonim ***** válasza:
86%

Ha az ember elvből nem szereti a cigányokat, akkor lehetsz bármi, akár egy orvos aki megmenti az életét, akkor is el fog ítélni, és ez nem fog változni. Ezek az emberek nem nem tudnak, hanem nem akarnak elfogadni akkor sem, ha a szívük mélyén tudják, hogy jó vagy. Kérdezem én, ők ezzel mivé válnak? Tán jobbak, mint a legalja cigányok? Nem.

Hova költöznél? Mindenhol lesz valaki, aki utálni fog, szidja az anyádat, szóval kérlek, az összes normális cigány nevében, állj ki magadért, és légy boldog.

2013. nov. 1. 20:01
 23/38 anonim ***** válasza:
Szerintem is igaza van a barátaidnak. És én a helyedben városba költöznék, nem faluba, mert szerintem városban sokkal nyitottabbak az emberek és több a lehetőséged megtalálni a helyed. Vidéken amúgy már sokaknak meggyűlt a bajuk a cigányokkal és még azokat is kiközösítik, aki nem olyan, mint a többi. Sőt, sajnálatos módon pont, hogy a magad fajta normális emberek húzzák a rövidebbet mások hülyesége miatt, aki meg tényleg hibázik, vagyis a többi cigány, ellenük ugye nem tesznek semmit. Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy és együtt érzek. Így tényleg nem könnyű.
2013. nov. 1. 20:36
 24/38 A kérdező kommentje:
Hm.. szerintem az embereknek nem a bőrszínnel van bajuk a mi esetünkben, hanem a viselkedéssel ami végül is neveltetés és személyiség kérdése, nem bőrszín vagy származás. Sajnos rengetegen azt látják otthon, hogy anyuka pénzért szül, apuka elfelejt fizetni a boltban és ez milyen jó. Amikor ilyeneket mondok akkor sokan meglepődnek vagy éppen megsértődnek de sajnos tényleg ez az igazság és az ilyenek miatt ítélnek el engem/minket is, holott az én családom egyáltalán nem ilyen. Én Borsod megyében élek egy kis városban, innen mindkenképpen el akarok majd költözni mert ami itt van az katasztrófa és itt a normális emberek szinte esélyt sem adnak (mint pl a barátnőm szülei). Rájöttem, hogy a felnőttek buták, mert amikor suliba jártam soha nem piszkáltak emiatt. Vagyis ha éppen összekaptunk valamin akkor lecigányoztak, máskor viszont nem. Én mindig is kiálltam magamért de az a baj, hogy itt 10-ből talán 1 normális és ezt így nem lehet, ha minimum a fele normális lenne akkor jobb lenne a helyzet.
2013. nov. 1. 21:17
 25/38 anonim ***** válasza:

Nekem az édesanyás, és az édesapám is roma, de rajtam nem látszik meg, mivel én a nagymamámra hasonlítok, aki hófehérke volt még fiatal korában, és nem látszódtak meg rajta a népcsoporthoz kötődő vonások. Öcsémen se látszik meg (annyira),külföldön (Olaszország, Törökország, Egyiptom) általában olasznak szokták hinni.

De ez sem segít a helyzeten, mivel a szüleimen észrevehetők ezek a vonások, hiába nem olyan emberek, akiket a hírekben szoktunk látni. (20#-s: NEM, nem járnak színházba minden héten, tehát épp ezért nem írom, hogy jómódú emberek, csak a te kedvedért.) Nálunk is volt egy olyan tanár, aki amíg meg nem tudta fogadóesten, hogy hogyan néz ki az anyám, addig úgy kezelt mint egy hétköznapi diákot. Utána már nem, jöttek a célozgatások a származásomra. Meg az osztálytársak! Ha valakivel összevesztem, az mind a "büdös cigány" sértéssel céloztak meg.

Én is teljesen megértem, hogy miért vannak ilyen véleményen az emberek a cigányokról, bevallom, hogy én se vagyok azokért akiket felemlítettél. Én tervezem a kiköltözés, nem sokára leteszem az angol felsőfokú nyelvvizsgámat, és új életet kezdek jó távol.

De, egyszerűen megfogalmazva, igaz, én úgy hiszem, te is tudod a választ: Igen, a származásod miatt ítélnek el.

23/l

2013. nov. 1. 21:44
 26/38 anonim ***** válasza:

Tisztelet, alázat, becsület! Sajnos neked még pluszba rengeteg türelem és kitartás.

Vannak, akik sohasem fognak elfogadni téged, de az elveidhez tarsd magad valamint a barátaid véleménye legyen mérvadó, ne azoknak próbálj megfeleni, akik nem ismernek!

Üdv, egy bajtárs!

ui.: amúgy én sem vagyok odáig a romákért (munkahelyi és élettapasztalat), ettől függetlenül én is ismerek párat, akik különbek, mint a magyarok. Sajnos kevesen vagytok ilyenek!

2013. nov. 1. 23:01
 27/38 anonim ***** válasza:
0%
Na egyre valaszoljatok okos magyarok:) ha igy jobban tetszik... miert alltalanosittotok?? Ezzel tudjatokhogy.magatokat jarassatok le,nem a ciganyokat?!
2013. nov. 2. 01:53
 28/38 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hívom cigánynak aki normális, viszont azt is észrevettem, hogy egy olyan cigány, aki kiküzdötte magát a többi közül, jobban lenézi a saját fajtáját, mint a magyarok.
2013. nov. 3. 09:33
 29/38 anonim ***** válasza:

van egy két értelmes cigány, de én rettegek tőlük, vernek ütnek ölnek...indulatosak ingerületek agresszívak

érzékeny lány vagyok de félek nagyon.

mivel 100ból 1-2 normális van.

de mind a segélyből él. rémes. szülik sorra a gyerekeket.

áh hosszú lenne leírni a tapasztalataimat

2013. nov. 7. 21:35
 30/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Hát nem érdemes kimenni egyedül az utcára, főleg ha lány vagy. Számtalanszor belém kötöttek már fényes nappal is, egyszer éjszaka vonattal jöttem haza és végig követtek, aztán az utcán leszólítottak és kicsit megvertek. Persze csapatban voltak, egyedül félnek. Ilyenkor szoktam kiakadni, hogy nem kapnak olyan büntetést amit megérdemelnének mert akkor egyből az van, hogy rasszisták. Esküszöm, hogy néha már én is annak érzem magam, #28 nem írsz hülyeséget.
2013. nov. 7. 22:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!