Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A "származásom" miatt lenéznek...

A "származásom" miatt lenéznek az emberek és azt hiszik, hogy olyan vagyok mint a többi. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Gondolom fogok kapni megjegyzéseket de most szólok, hogy nem érdekel. Nem fogom magamra venni mert nem vagyok olyan.

Szóval anyám roma származású, apám nem. Én inkább apámra hasonlítok, szóval szinte egyáltalán nem látszik rajtam. Nem olyanok az arcvonásaim, a hajam barna, talán annyi, hogy a bőröm egy picit barnább. Anyukámnak van 2 diplomája, mindig is dolgozott és iskola mellett gyereket is nevelt (2 testvérem van), mindannyian normális nevelést kaptunk, viszont rajtuk már jobban meglátszik. Én már rég elköltöztem otthonról és ezen a környéken elég sok cigány van (akik nem nagyon élnek normális életet) és amikor megtudják akkor velem is másképp kezdenek bánni. Az egyik szomszédom megmondta őszintén, hogy sajnálja, de szerinte mind egyforma és megbízhatatlan. Megismertem egy lányt szerelmesek lettünk, bemutatott a szüleinek és nem sokkal később megtudták, hogy az egyik szülőm cigány és azóta nagyon nem szívesen látnak sőt, el is akarták tőlem tiltani a lányukat. Tudom, hogy sokan lopnak meg hazudnak, nem élnek tisztességesen stb. hát én is látom nap mint nap, hogy mi folyik itt. Szóval megértem... de én becsületes vagyok, tanultam (mentőtiszt vagyok) és próbálok normális életet kialakítani csak ilyen emberek mellett nem fog menni. Legtöbbször nem érdekel amit mondanak de előfordul, hogy nagyon a szívemre veszem. Nem jó állandó piszkálódásban élni. A barátaim szerint a legjobb az lenne ha elköltöznék de jelenleg nem vagyok olyan helyzetben meg nem is akarok elmenekülni. Vagy mégis költöznöm kellene? Tanácstalan vagyok. Van még valaki ilyen vagy hasonló helyzetben? 27/F

2013. nov. 1. 15:31
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
76%

Jajj, Kérdező, nagyon megértelek! Ugyanez a helyzet: roma anya, nem roma apa.

Én is találkozom sajnos az előítélettel, és nem lehet vele mit csinálni. Iszonyú nehéz még munkát is találni, ne tudd meg.

Pedig rendesek és tiszták vagyunk, tanulunk... (Én jogász vagyok, apukánk is)

Nem tudom, mit lehetne tenni.

Igazából valószínűleg külföldre fogok menni, mert úgy érzem, hogy itt esélytelen, hogy normális életet éljek!

28/N

2013. nov. 1. 18:15
 12/38 anonim ***** válasza:
100%
Hát biztosan a származásod miatt is utálnak, biztos hogy ha meg se szólalsz nem teszel semmit már csak azért mert félcigány vagy leírnak. Be kell vallanom én is utálom a cigányokat addig a pontig amíg nem képes emberhez méltóan viselkedni, ezt te is tudod hogy a nagy részük ilyen. Azért írtam így mert én ismerek olyat aki egyáltalán nem félcigány és nagyon is látszik rajta, ő maga mondta hogy ő nagyon szégyelli a származását a többiek miatt. De akik ismerik azok egyáltalán nem előítéletesek vele a származása miatt, pont a masszív jelleme miatt. Nem lehet hogy valami más is közrejátszik a te esetedben ami nem a cigány mentalitásról szól, hanem mezei jellemhiba? Na jó tudom hogy sokat hozzátesz a dologhoz, de hát a fene tudja.
2013. nov. 1. 18:20
 13/38 anonim válasza:
95%

Mondhatni ugyan ez a helyzet velem is...

munkahelyen,suliban ezerszer többet kellett bizonyítanom mint másnak!Volt ,h eltünt az osztálypénz és tanár finom megjegyzése ,h te mentél ki utoljára a teremből (mert ő az asztalon hagyta) nem láttad véletlenül? Persze késöbb kiderült ,h ki volt el is ment a suliból...Ma már eljutottam oda ,h pont lesz*rom.nem foglalkozom ezekkel.

2013. nov. 1. 18:22
 14/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos, hogy ez rajtad segít, de a mi településünkön is élt (vagy még él?) egy cigány aki rendes. És róla tudják is az emberek, hogy az.

Szóval idővel lehet, veled megbékélnek, de addig sok víz le fog folyni a Dunán.

2013. nov. 1. 18:24
 15/38 anonim ***** válasza:

"Gondolom fogok kapni megjegyzéseket de most szólok, hogy nem érdekel. Nem fogom magamra venni mert nem vagyok olyan. "

Tök jól kezdted!Szerintem legyél ilyen magabiztos az életedben is!Hajrá!

2013. nov. 1. 18:33
 16/38 anonim ***** válasza:
Nem könnyű helyzet
2013. nov. 1. 18:45
 17/38 anonim ***** válasza:
100%

... Tudom, hogy sokan lopnak meg hazudnak, nem élnek tisztességesen stb. hát én is látom nap mint nap, hogy mi folyik itt...

Ezért a mondatodért külön respect, hogy beismered, hogy a többség hogy viselkedik!

Téged nagyon sajnállak, ne törődj a rosszindulatú emberekkel. Nekem is van több roma munkatársam, rendesen dolgoznak, jól eltudunk beszélgetni egymással. Csak sajnos több olyan ember kéne, mint Te is, mert nagyon sokan vannak, akik viselkedni sem tudnak, pl. ha bemész a 8. ker-be tele van velük a kerület, és tényleg elviselhetetlenek. És nem azért, mert barnábbak, hanem mert neveletlenek, kötekedőek, az utcán élik az életüket.

2013. nov. 1. 19:10
 18/38 anonim ***** válasza:
Szia! Én hallottam olyat, hogy a szülők egy idő után elfogadták a lány cigány barátját, amikor látták, hogy rendes ember, csak ehhez nagyon meg kellett küzdenie szegénynek. Szerintem téged is elfogadnak, ha jobban megismernek. Sok sikert! (Több ilyen cigány kellene, mint te, és kevesebb a putris fajtából, akkor senki nem utálna titeket.)
2013. nov. 1. 19:18
 19/38 anonim ***** válasza:

Sok az előítélet, és nem teljesen alaptalanul.

Szerintem akkor is ha meg kell elöbb ismerni valakit, nem lehet ismeretlenül helyből elutasítani valakit.

Gyerekkoromban nekem is volt egy barátomnőm, aki félig roma volt. Ők teljesen rendesek voltak, a lány azóta elkeveredett sajnos.

De szerintem ha látják, hogy dolgozol rendesen, és megbizható vagy akkor nem lesz semmi baj.

A legtöbb szülő félti a gyerekét mert a vegyes házassáogok nem igazán müködnek, eltérő érték rend és szokások miatt. Persze a magyar romák , nem különböznek annyira mint egy arab. De akkor is vannak különbségek, ami lehet , hogy idő után problámakat okoz. Szóval ez is lehet ok.

2013. nov. 1. 19:47
 20/38 anonim ***** válasza:
31%

"magyarok között is van annyi primitiv ember, a jómódu romákhoz nem is lehet hasonlitani õket"

Hát nem is!!! Nem is szeretném, hogy ilyenekhez hasonlíts.

[link]

[link]

Nekünk nincs se X6osunk, se 6 kiló aranyunk mint ezeknek a jómódu romáknak. Viszont mi szoktunk szinházba járni, könyveket olvasni stb.

A jómód még semmit nem jelent önmagában. Bár olyannak aki Győzikén szocializálódott hiába mondom ezt. Mindene megvan, jómódban él mégis képtelen normálisan köszönni az embereknek, normálisan viselkedni.

2013. nov. 1. 19:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!