Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogyan reagálnátok arra,...

Ti hogyan reagálnátok arra, ha a "párotok" azt mondaná a 4 éves (közös) gyermeketeknek, hogy a lakás, amiben laktok, az övé (mármint a gyereké), és te csak vendég vagy?

Figyelt kérdés
tény,hogy a páromé a lakás,de miért kell ezt nekem is mindig a képembe vágni és a gyerekbe is belenevelni???
2013. okt. 29. 23:08
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
91%

Na, mintha csak a noveremeket látnám. Ott egy 6,5 éves gyerek van, akinek ugyan nyiltan ezt nem tagolják, de o tobbszor tesz olyan kijelentést, hogy csak a fiúknak lehet lakásuk. Megkérdeztük, hogy miert, mire Közölte, hogy igy hallotta az apjától. Tud,i kell, hogy a nővérek párjáe a lakas, amiben laknak.

ez a szitu meg akkor jött fel, amikor a férjemmel mi lakást vettünk.

unokaöcsém osszevolt zavarodva, nem értette, nekem hogy lehet lakásom. Nehez volt elmagyarázni neki, mert o ragaszkodott az állításához.

A nővéremnek semmilye nincs, Max.a közösen vásárolt dolgok, amikről be se tudna bizonyitani, hogy együtt vettek,a lassan 12 ev alatt.

Mindig azt tapasztalom es hallom, hogy a párja közli, hogy osszelehet pakolni es ellehet menni. Na, én ivy nem,tudnek együtt élni senkivel sem.

Szeretnének nagyobb lakasba költözni (venni), de a párja nem nagyon szeretne, ha tulajdoni joga lenne benne a tesomnak, hiaba van öröksége a bankba, amihez csak lakasvasarlaskor vagy felujitaskor nyúlhat hozza.

arrol nem is beszelve, hogy konkretan a tesóm tartja el a családját, mert a párja nem hajlandó normális munkat keresni a bejelentett 4ora helyett vagy melle, mert o délben mar otthon akar lenni!!!

Mellette megy a dugikereskedelem...aztan majd koppan, ha elkapják.

2013. okt. 30. 03:32
 32/41 anonim ***** válasza:
73%

Hát nagyon szíven ütne. Nekem csak barátom volt ilyen, de már akkor elhatároztam, hogy forduljon föl a lakásában egyedül, mert egyfolytában azt éreztette, hogy az Ő LAKÁSA! Mindennek helye volt és idegesített vele, ha valamit másként csináltam, mint ahogy ő megszokta, és még csak nem is laktam ott!

Beszéld meg vele, hogy te nem cseléd és megtűrt személy vagy, hacsak nem akarja, hogy lelépj. Nem kell a gyereknek a rossz viselkedést mutatni. Ha csak viccel, akkor igen rossz vicc. Ha meg nem érti meg, akkor meg mondd a gyereknek hasonló esetben, hogy igen kicsim, a tiéd LESZ a lakás, ha apád meghal. Bizony, addig nem.

2013. okt. 30. 07:44
 33/41 anonim ***** válasza:
79%
Mondd meg neki,hogy ha csak vendégnek tekint,akkor inkább keresel jobb vendéglátót,a gyerekkel együtt.
2013. okt. 30. 07:57
 34/41 anonim ***** válasza:
84%

Uhh, egy barátnőm barátja volt ilyen. Amikor egy vita alkalmával egy erősebb ajtóbecsukásra közölte, hogy ne csapkodja az ő ajtaját... Na másnap csomagolt.

Ez nem lesz jobb, csak rosszabb. Főleg, hogy a gyerek előtt is ezt mondja. Én biztos nem maradnék ott, elköltöznék gyerekestül. Gondolom ez nálad nem opció, mert már rég megtetted volna, és nem tűrnéd ezt. De szerintem mondd meg neki, ha továbbra is ezt csinálja, könnyen egyedül maradhat.

2013. okt. 30. 08:49
 35/41 anonim ***** válasza:
100%
akkor ne moss, ne főzz, ne takaríts, ne csinálj semmit, mindek? én sem takarítok vendégségben....
2013. okt. 30. 09:19
 36/41 anonim ***** válasza:
47%

Nem tudnék mit reagálni rá, mert eleve nem sodornám magam ilyen helyzetbe. Ha olyan pasival jönnék össze, akinek már saját tulajdonú lakása van, akkor ha komolyra akarná velem fordítani a kapcsolatot (összeköltözés, gyerek), eleve rendezném vele az anyagi kérdést. Ilyen esetben vagy eladnánk a lakást és vennénk egyet közösen vagy belevetetném magam a tulajdonba és kifizetném neki a részt. Így vagy úgy de "legalizálnám" a dolgot. Elsősorban magam miatt, másfelől, hogy később ne legyen félreértés.

Szóval ha csak kényelmesen beköltöztél a tutiba minden egyeztetés vagy hozzájárulás nélkül, akkor ne csodálkozz hogy ezt megteszi veled. Mindenkivel csak azt lehet megtenni amit hagy a másik embernek. És még mindig nem késő rendeznetek ezt a dolgot. Állj a sarkadra. Nem csak az ő párja vagy, vagy a gyereked anyja, hanem önállő ember is aki a saját útját is járja egyben!

2013. okt. 30. 15:25
 37/41 anonim ***** válasza:
25%

Ezért kellett volna közösen venni egy lakást, nem beülni a készbe. Bunkó a párod, de amióta női életforma lett beleszülni egy gyereket a pasi lakásába, aztán válásnál vinni az egészet, azóta érthető, hogy óvatos.

És a "fogd a gyereket és vidd" válaszokra ne hallgass, mert sikerült figyelmen kívül hagyniuk, hogy a lakással ellentétben a gyermek közös...

2013. okt. 30. 23:36
 38/41 anonim ***** válasza:
38%

" női életforma lett beleszülni egy gyereket a pasi lakásába,"

A pasi húzzon gumit, ha nem akar gyereket.

És milyen női életforma? Hidd el, a legtöbb nőnek több célja van annál, minthogy egy degenereált pasinak szüljön.

2013. okt. 30. 23:41
 39/41 anonim válasza:
54%
Mondd neki,hogy az ő lakásában mosogasson,mosson,takarítson,főzzön.El van szállva magától,így szerintem azt gondolja ő itt az úr mivel lakást ad.Mondd neki ,hogy nem akarod a lakást,meg semmi ilyesmi,de álljunk már meg egy szóra mert ez így nem működik..
2014. jan. 5. 19:56
 40/41 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem a pasi olvasott valamit az öröklés rendjéről. Én is úgy tudom, hogy a feleség csak akkor örökölheti a férj lakását, ha nincs gyerek. Ha van gyerek, akkor a gyerek örököl az anyja meg holtig tartó haszonélvezeti jogot kaphat. De attól hogy valaki telekkönyvi tulajdonos nem csak jogok, hanem kötelezettségek is következnek.

Válás esetén apucinak kell elmenni, de a lakás a nevén marad , így a gyermektartáson kívül a lakás fenntartási költségek is aput terhelik.

2017. aug. 3. 09:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!