Több kutyát tartó gazdik. Több kutya, több szőr, több kosz? Hogy viselik a vendégeitek? Hosszú lesz?
Sziasztok
Mióta az eszemet tudom, gyerekkoromban mindig voltak kutyáink, akik kinti-bentiek voltak. (még a bernát hegyink is)
Anyám tisztaság mániás volt. Napi porszívózás, felmosás stb... A házunkon bent, nem igazán látszott, hogy bejárnak akutyák. Minimális kutyaszőrtől és kissebb rongálásoktól eltekintve persze.
Mikor kertesbe költöztünk a párommal és a főbérlő engedte a kutyát. Repdestem örömömben.
Egyszerre vigyorogtam és voltam bosszús, amikor a fehér ágytakarón otthagyta a lábnyomait. És mérgelődtem a páromra is, aki fehéret vett, kutya mellé. :-) Azóta persze megszokta, h mancstörlés van mikor beengedem.
Idő közben csapódott hozzánk még egy kutya. Még ez sem volt gond. Aztán egy harmadik is.
Bármennyit fésülöm őket, minden csupa szőr. 2 naponta porszívózásnál már nem marad szép tiszta minden. Már nem 2 hetente húzok ágyat, hanem hetente. Vettem nekik másik fésűt, aminek sűrűbbek a fogai, de nem szeretik.
Én már megszoktam. Nem vagyok elégedett így, de megszoktam. Igyekszem tisztán tartani a házat. Amit egy vadidegen laikus szerintem nem így látna.
Lényeg:
És igen. Ettől félek, hogy egy idegen laikus, aki nem tart otthon állatot nem így látja.
Voltunk sógoroméknál nyaralni külföldön. Ők nem tartanak állatot. Sógornőmnek van egy kutyája a munkahelyén, de nem viheti haza, mert a férje azt mondta, h állat nem a lakásba való. Valami spani keverék, szóval nem nagy kutyus.
Náluk minden olyan szép, tiszta és újszerű. Jönnek hozzánk karácsonyra, mert náluk nincs hó.
Őszintén szólva nagyon félek, hogy mocskosnak fognak minket elkönyvelni. Meg engem trehány házi asszonynak.
Vettem nekik új ágyneműt és tervezem lefesteni a falakat, ott ahol a kutyák össze lábnyomozták, amíg megtanulták, hogy nincs ugra-bugra. (Az egyikük még az ablakpárkányra is fel ugrik helyből, ha elmegyek dolgozni és onnan nézelődik. Szóval ott is lábnyomos, hiába mosom a falat, lassan nincs rajta festék.) Meg a ház is régi.
Sógorom volt nálunk januárban egy hétig,de akkor költöztünk be, előtte 2 nappal és az első kutyám is kicsi volt még. Szóval elfogadható volt, hogy szedett-vetettek vagyunk.
De azóta eltelt egy év.
Ha ide jönnek nem tudom mit fognak szólni. Főleg ha esetleg megtalálnak reggel egy csontot, ajándékként a párnáik között.
Ti mit és hogyan csináljátok az ilyesmit a hasonló rokonokkal?
Olvasom itt néha, hogy van akiknek 5-7 kutyája is van és kinti-bentiek.
Van valami megoldás?
Jó, persze, sokakkal én is így vagyok. "Nem tetszik? Nem kell jönni." Vagy: "Az állat nem bentre való. -Akkor te mit keresel idebent?"
De ők a párom rokonai és szeretném ha jól éreznék magukat amennyire lehet. Mikor mi ott voltunk, szinte kinyalták az alfelünket.
Vagy kutya, vagy tiszta lakás. :)
Nekem is kettő van, nem vagyok tisztaságmániás, de kétnaponta porszívózok, felmosok.
Vendégek nem jönnek, max keresztszüleim, de ők imádják a kutyáimat, nem foglalkoznak a kosszal, ha van.
Ahogy előttem is írták: csinálj nagytakarítást, szánj rá egy hetet a házra.Ha elmentek, mehet minden a régiben. :)
Köszönöm a válaszokat.
Természetesen a nagytakarítás alap dolog minden várt vendégünk előtt.
Ajtók is vannak minden helyiségben, be lehet zárni, de ez sokszor nem tartja vissza őket. A baba rács sem akadály. Helyből át ugorják.
Inkább csak attól tartottam/tartok, hogy aki egy kutyát sem tűr meg a lakásban, hogyan fog elviselni 3-at.
Majd alvás közben rájuk zárom az ajtót.
A textil frissítő jó ötlet. Veszek majd.
Most hogy olvasom a ti véleményeteket, kicsit megnyugodtam. Köszönöm.
Ui.:
Tyűha 6-os!!!! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!