Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem a tartozását kellett...

Nem a tartozását kellett volna előbb megadnia? Mit csináljon most az ismerősöm?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm megkért, hogy írjam ki a kérdést.

Szóval, adott ez az ismerős, X. Kölcsönadott egy rokonának, Y-nak 200 ezer ft-ot, még nyáron. Y 1 millió forintot nyert. (Nem tudom hol, az ismerősöm nem árulta el). Büszkén hívta fel X-et, elújságolta neki, hogy X irigykedjen. 1 hónap múlva X találkozott Y-nal, aki elmesélte, hogy elfogyott a pénz, mert vett mosogatógépet, új szekrénysort csináltatott (a régi, ami 3 éves volt, kidobta), vett a feleségének egy aranyláncot, és elmentek egy wellness hétvégére is. Persze a gyerekének laptop kellett, mert a számítógép nem jó mert azzal nem lehet az ágyon internetezni, és persze az egész család lecserélte a mobiltelefonját. X kiakadt, hogy miért nem adta meg a tartozását neki, hiszen július óta tartozik neki. (X azért adott kölcsön Y-nak, hogy ne kelljen hitelt felvennie).

2009. nov. 14. 12:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
25%

Kaphattok itt kismillió véleményt, mit értek el vele? Kettőjüknek kell lerendezniük, nem vadidegeneknek..

Off: Nehezen képzelem el,hogy valaki kiirattat egy kérdést, ahelyett,hogy lépne..

2009. nov. 14. 13:00
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
volt papír erről az összegről? Mert ha nem, az is lehet hogy bottal ütheti a nyomát X...
2009. nov. 14. 13:06
 3/15 A kérdező kommentje:

Off: nem tudja mit lépjen.

Nincs róla papír, de volt 2 tanú, mikor megbeszélték, és mikor átadta a pénzt. (1 tanú X barátja, egy Y-é)

2009. nov. 14. 13:08
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nekem az a véleményem, hogy Y egy tuskó!

Még szép, hogy az az első, hogy az adósságot lerendezem, aztán a maradékból dőzsölök...

2009. nov. 14. 13:22
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Hàt én màr akkor kértem volna a pénzt.amikor Y dicsekedett a nyereséggel...

Màsrészt én most követelnöm,lakàsàn,nem egyedül,pàrommal,vagy hasonlo.Ha nem adja,akkor feljelentéssel fenyegetem,ha erre se hajlando,egy nap becsengetnék,és elhoznàm a laptopot a 200 000 forint àrban,vagy a msosogépet.Ö feljelent lopàsért,te ugyanugy öt!!!!nEM A LEGSZEBB UT,DE ÉN EZT TENNÉM.

2009. nov. 14. 13:22
 6/15 anonim ***** válasza:
63%
:) nem lehet csak úgy elmenni Yhez, hogy elviszem alaptopot meg a mosógépet, mert az kb. 200 ezer! Bírósági útra lehet terelni, de hosszú idő, és az nem 200 ezer... Egy megoldás lenne jó, Xnek elbeszélgetni Ynal, hogy mikor fizeti ki a tartozását, merthogy neki esedékes lenne... Erre találták ki azt is, hogy előre megállapodnak, hogy havonként pl. ennyi meg ennyi összeget fizet vissza valaki.Ez itt nem történt meg. Y nagy svihák, de nem egyedül van ezzel... ezért nem adok kölcsön senkinek sem .
2009. nov. 14. 13:28
 7/15 anonim ***** válasza:
82%
Csak ha nem hozza el a laptopot,akkor sose làt semmit belöle.Ugyanis julius ota tartoznak,màig egy forintot nem adtak meg.Gondolod ezek utàn megadja.Legalàbb törmellékét adnàk.Birosàgi ügybe belefolyni nem egyszerü.Kemény pénz,hosszu idö.
2009. nov. 14. 13:30
 8/15 anonim ***** válasza:
hát igen... van az a "megoldás" is, hogy X visz magával két nagydarab szekrényt, akik szépen megkérik hogy adja vissza a 200 ezret.... De ez már szerintem túlontúl nagy "balhé" forrása lehet!!
2009. nov. 14. 13:37
 9/15 anonim ***** válasza:
:)Jo lehet a fantàziàm kicsit szines,de ha valaki ilyen pofàtlan,én is az lennék.Sorry,nincs jobb ötletem.
2009. nov. 14. 13:39
 10/15 A kérdező kommentje:
Szerintem is Y egy tuskó. De mégis csak X rokona. Nem szeretne bírósághoz fordulni. Azt beszélték meg, december 10.-éig visszafizeti a pénzt. (Azelőtti nap, hogy Y eldicsekedett X-nek).
2009. nov. 14. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!