Tényleg nekem kellene átvinnem hozzájuk az unokát?
Anyósomék 8 háznyira laknak tőlünk. A férjemmel a közös gyermekünk 6 hónapos. A férjem és szülei még májusba összevesztek, nem beszélnek. Apósom, anyósom nem hív, hogy mi van velünk stb. A gyerek után sem érdeklődnek. Kb. 2 hónappal ezelőtt felhívtak, hogy itt vannak a dédik, menjek már át a gyerekekkel hozzájuk. Mondtam nekik, hogy miért nem jönnek át ők..stb. Jött a dadogás, hogy fáj a dédik lába....stb. Pedig a fiúk nem volt itthon, dolgozott. Ezt ők pontosan tudják, hiszen minden nap itt mennek el kocsival a ház előtt. Ha van autó itthon van, ha nincs, akkor dolgozik. a párom 24-48-ba dolgozik. Összeszedtem minden energiát és átmentem. Kb. voltunk 30 percet, amit a kislányom végig ordított. Mikor hazajöttünk este felhívtam anyósomat és megkérdeztem, hogy miért nem tud átjönni, hiszen itthon vagyok, nyugodtan jöhetne unokázni. Közölte, hogy ő ide nem jön. Ha viszem a gyereket sétálni, menjek felé, adjam be az ablakon, megpuszilgatja és mehetünk is tovább. Meg szívesen lejön a játszótérre, ami a házuk előtt van. Ez így normális? Felhívtam a párom ex feleségét már kínomban, hogy náluk is így volt, vagy csak én érdemlem ezt. Mondta, hogy hozzájuk sem ment, ő mikor mentek sétálni, beadta az ablakon 2 perc és mentek tovább. Akár minden nap ezt eljátszotta. Ezen meglepődtem. Az én gyerekem nem "véres kard", hogy mutogassam. Szerintem az a normális, hogy ha látni akarja átjön, nem és cipelem. A történethez hozzátartozik még, hogy mikor a férjem az exével volt, akkor sem jött..az volt az indok, hogy kosz van, meg macska. Most nincs állat, rend és tisztaság van, és így sem. Az én szüleim akik 30 km-re laknak, ha látni akarják a gyereket, akár munka után beülnek az autóba és eljönnek. Múltkor elég szarul voltam, este ügyeletre kellett mennem. Hívtam anyukámat, hogy mit csináljak, erre közölte, hogy azonnal jönnek. Másnap valamiért hívtak anyósék, és direkt megemlítettem neki, hogy szarul voltam és ügyelet stb. Még csak meg sem említette, hogy miért nem neki szóltam. Hogy a történet kerek legyen: Nekem és férjemnek is van az előző kapcsolatából gyerekünk, akik 4 évesek, 2 nap különbséggel születtek. Együtt tartjuk a szülinapjukat. Mivel ma jön hozzám a párom kislánya, hívtam az anyát, hogyan legyen a mai nap. Erre közölte, hogy majd após hozza..mivel ma tartják ott a szülinapját. Nagyon rosszul esett, hiszen az én fiamnak küldtek egy üzit, hogy boldog szülinapot. Ez is milyen már? Legalább hívott volna fel, hogy személyesen mondja el neki. Szóval ma van a köszöntés, de még csak fel sem hívtak, hogy a fiam itthon van-e..stb. Egyébként az apukájánál van, de még is csak gesztus lett volna. De nem. Fáj, mert érzem, hogy nem szeretik. Tudom, hogy nem az unokájuk, de akkor sem ilyen hozzáállás kellene.
Most, hogy volt ez az esős idő, a szomszéd nénit kellett megkérnem, hogy jöjjön fel vigyázzon az kislányra még a gyerekkel elszaladok az oviba:(
Szerintetek ez így normális?! Vagy fogadjam el, hogy ők ilyenek. Ja, szülinapomra is csak egy üzi, meg a fiam névnapjára is. Mit is várhatnék ha a saját unokájukkal nem törődnek. Ha meg hívnak ma, hogy menjek át tuti, hogy nem viszem át a gyereket. Majd valamit kitalálok, vagy mondjam meg a dolgokat keményen?
Bocsi, a hosszúságért.
A végére már kicsit elvesztettem a fonalat, de igazából azt nem értem, hogy azt írod, hogy sosem hívnak és közben meg leírsz egy csomó sztorit, amikor hívtak, meg írtak, meg hogy mára sem hívtak, de ha hívnak, akkor lemondod?! Miért? Azt sem értem, hogy miért nem lehet a nagymamával a játszótéren találkozni?
Az, hogy ő hozzátok nem megy gondolom (ezek szerint) nem miattad, nem a gyerek miatt, nem kosz vagy állat miatt van, hanem gondolom azért, mert a saját fiával összeveszett. Ezt meg szerintem nekik kell lerendezni, dehát az sem jó, ha a saját gyerekedet meg sosem viszed oda, mert "nem véres kard". Hát ez ok, hogy nem az, de ha ilyen közel laknak, akkor tényleg elmehettek sétálni is együtt és akkor senkiben sem marad rossz érzés, hogy miért neki kellett menni.
Szia! A második vagyok megint.
Én megértem, hogy sok minden rosszul esik neked, de én a helyedben akkor is inkább engednék. Idővel ők is jönni fognak, ha látják, hogy te is mész. Nem mondom hogy jó ötlet az ablakon át adogatni a gyereket, de hát akkor menj be, ülj le náluk, igyál meg egy pohár vizet és aztán mentek tovább. A gyerekekenek mindenképp az lesz a jobb, ha vannak nagyszülők és látják a dédiket is! Szerintem nagyon szerencsések vagytok, hogy mindenkinek élnek még a szülei! Használjátok ki az időt amíg lehet, a kis vitákra úgysem fogtok később emlékezni és nem lesz jelentősége, hogy ki hányszor ment át a másikhoz!
Huuu jo bonyolult,szerencsére nekem se anyos,se senki a közelbe,ugyhogy nem is làtogat minket senki.Nem kell zokon venni,ha nem làtogat.Menj te.Na és?Legalàbb a kicsi babàd levegön van.Nem kell anyosnak jàtszania a jàtszotéren,az böven elég ha egyàltalàn ott ül.Ha meg a fiadat csak sms.be köszöntötték,te is ezek utàn csak köszöntö sms-t irj.Ennyi.Tudom,rosszul esik,de gondolj bele,mennyivel könnyebb vendégségbe meni,mint vendégeket fogadni.Ha meg csak ablakon keresztül kommunikàltok,akor felesleges odamenned..
Egyszerüen tudod hogy nem lehet ràjuk szàmitani,ezt megkell emésszed.
Fogadd el, hogy ez a helyzet. Nincs ezzel mit csinálni. Nem kell helyeselned, de hagyd őket békén és ne izgasd magad miatta.
Apósom is kényelmes ember volt, nem jött volna hozzánk soha, évente egyszer esetleg kétszer fordult meg nálunk, ha nagyon muszáj volt. 5 percre lakott tőlünk, tök egyedül. De mivel akkor mosakodni, borotválkozni, átöltözni kellett volna, na ez túl sok fáradság volt neki. (Ő mondta.) Mi mentünk minden hétvégén 2-3 gyerekkel, míg élt, akkor is 10 percre, mert ő luxusnak tartotta leülni beszélgetni, időpocsékolás.
Örülj, hogy nem piszkálnak. Légy boldog a családoddal.
Az, hogy a te gyerekedhez úgy érzik, semmi közük, az is a általuk fel nem fogott bunkóság jele. De legalább nem képmutatók, nem alakoskodnak. Természetesen viselkednek, nem hazudnak. Fogadd el hogy ilyenek, ne haragudj rájuk magadban, hogy nem felelnek meg az elvárásaidnak.
Minél kevesebbet tartsd velük a kapcsolatot, csak amennyit muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!