A keresztszülőséget hogyan lehet töröltetni?
Nem hallottam róla, hogy lehetne töröltetni viszont nem is jár olyan kötelezettségekkel, mint egy házasság vagy bármi.
Az már teljesen a te dolgod, hogy mennyire veszed komolyan és mennyit teszel a kereszt gyerekedért. Ha úri kedved úgy tartja nem is kell vele tartanod a kapcsolatot semmi előírás nincs rá, nem kényszer.
Ez inkább csak egy lelkiismereti, vallási dolog. Kinek mennyire fontos.
"Az, hogy a házasságokhoz hasonlítjátok hülyeség. Azért nem lehet eltörölni, mert olyan, mint egy rokoni szál, rokonai lettetek egymásnak az egyház előtt, és az rokonságot nem lehet eltörölni."
Hát te nagyon vagy tévedésben élsz! :D
nagyon is jól teszik a többiek, hogy a házassághoz hasonlítják, ugyanis mindkettő szentség. 7 szentség van ugye, ezeket nem lehet törölni.
A rokonisághoz egyébként semmi köze.
"Az, hogy a házasságokhoz hasonlítjátok hülyeség."
Nem hülyeség. Mindkettő szentség, és törölhetetlen. Mellesleg az egyházban mindenki felebarátja a másiknak, olyanról még nem is hallottam, hogy egyházi rokoniság, pedig teológus vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!