Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felelőtlenség így keresztszülő...

Felelőtlenség így keresztszülőséget vállalni?

Figyelt kérdés

21 éves lány vagyok, a párom 29, 1,5 éve vagyunk együtt. A húga kért fel minket, hogy legyünk a lánya keresztszülői.

Bár jelenleg nagyon jól megvagyunk, sosem veszekedtünk még úgy igazán, kisebb összezördüléseink voltak pár óra mosolyszünettel, ez is talán háromszor fordult elő. Viszont sosem tudni, mi lesz 2-3, de akár fél év múlva. Tudom, egy 10-20 éves házasság esetén sem, de azért ez mégis másabb, remélem, értitek. Fiatalok vagyunk még, ő is, én meg végképp. Szerintetek? Köszi előre is!

2013. ápr. 11. 16:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%
legalább nem valami látszat izének tartod a keresztszülőséget, és ez így normális ... ha véletlen szétmentek, akkor nem lesz keresztanyja a gyermeknek, mert nonszensz szituációt eredményezne ... felelőtlenség
2013. ápr. 11. 16:49
 2/13 anonim ***** válasza:
88%
Mi a felelőtlenség? Én a volt vőlegényemmel "kereszteltem" egy gyereket, de 10 év után szakítottunk. Megnősült és a felesége a gyerek "új" keresztanyja. Nincs ebben semmi felelőtlenség, ha így hozza az élet, ez van.
2013. ápr. 11. 16:50
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Úgy csinálsz, mintha örökbe kellene fogadotok azt a gyereket. A keresztszülőség csak egy szimbólum. Elvállalod, és ha esetleg szétmentek, akkor te döntöd el, hogy akarod-e továbbra is tartani a kislánnyal a kapcsolatot. Hidd el, ők sem hülyék, tisztában vannak azzal, hogy nem biztos, hogy örökre együtt maradtok.

Ha majd a párodnak lesz új bnője, lehet, hogy nem is fognak meghívni a családi eseményekre, hogy ne legyen kellemetlen a csajnak találkozni a pasija exével.

2013. ápr. 11. 16:51
 4/13 anonim ***** válasza:
50%
A keresztszülőség nem csak egy szimbólum, szerintem igenis felelőtlenség.
2013. ápr. 11. 16:53
 5/13 A kérdező kommentje:
És ha esetleg szétmennénk, a keresztanyai szerep átruházódik az esetleges jövendőbeli barátnőre, feleségre? Szerintem nem csak szimbólum. Szeretnék a keresztgyerekemmel nagyon sok időt eltölteni, vigyázni rá, programokat szervezni vele/neki, ajándékokat adni neki, ilyesmik. Mintha a lányom vagy kései húgom lenne.
2013. ápr. 11. 16:58
 6/13 anonim ***** válasza:
59%
#5 jól gondolkodsz (mondom annak ellenére, hogy nem vagyok vallásos)
2013. ápr. 11. 17:05
 7/13 anonim ***** válasza:

"Szeretnék a keresztgyerekemmel nagyon sok időt eltölteni, vigyázni rá, programokat szervezni vele/neki, ajándékokat adni neki, ilyesmik."

Ha a jövőben szétmentek a pároddal, akkor ezt majd a kislány szülei döntik el. Nem biztos, hogy utána szívesen látott vendég lennél ott. (Ne feledd, nem minden szakítás békés...)

2013. ápr. 11. 17:10
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem értem ezt a "keresztanyai szerepet". Volt vőlegényemet felkérték, elvállalta, és mivel akkor velem volt, így automatikusan Én lettem a keresztanya. De mivel szétmentünk, Ő megnősült, Én férjhez mentem, ez a "szerepem" véget ért, és a felesége lett az. Nincs ebben semmi. A férjem családjában közben született gyerek, és a férjemet kérték fel keresztapának, és így megint csak lett keresztgyerekem, de közben öcséméknél is lesz baba, és Ők meg engem szeretnének. Úgyhogy lehet még annyi keresztgyereked, meg is unod.
2013. ápr. 11. 17:10
 9/13 anonim ***** válasza:
Tegyük fel, hogy elvállalod a keresztszülőséget, együtt lesztek még a pároddal 5-6 évig, aztán szétmentek. Te közben sokat törődtél a gyerekkel, de utána nem szívesen látnának a családban (nem biztos, de ez is egy lehetőség). Mi lesz szegény gyerekkel?
2013. ápr. 11. 17:40
 10/13 anonim ***** válasza:
64%

Az én keresztszüleim is szakítottak kb. 7 éves koromban. Nagybátyám a keresztapám, anya öccse. Nem az új női lettek a keresztanyáim, hanem ugyanaz maradt, aki megkeresztelt, most is tartjuk a kapcsolatot, jóban vannak keresztapámmal is. Elég érdekes lett volna, ha évente lett volna új keresztanyám, csak azért mert a nagybátyám sűrűn váltogatta a 12 éves kapcsolata után a nőket. De nálunk eleve fel sem merült, hogy megfosszuk keresztanyaságától a keresztanyám. Ő keresztelt, ő az igazi.

Ha a mi családunkból indulsz ki, nem felelőtlenség, semmi garancia nincs a halálig tartó szerelemre a másikkal, ilyen indokkal, akkor kb. csak 60-70 évesen lehetnének keresztszülők, mert náluk a legkisebb esély a válásra.

2013. ápr. 11. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!