Felelőtlenség így keresztszülőséget vállalni?
21 éves lány vagyok, a párom 29, 1,5 éve vagyunk együtt. A húga kért fel minket, hogy legyünk a lánya keresztszülői.
Bár jelenleg nagyon jól megvagyunk, sosem veszekedtünk még úgy igazán, kisebb összezördüléseink voltak pár óra mosolyszünettel, ez is talán háromszor fordult elő. Viszont sosem tudni, mi lesz 2-3, de akár fél év múlva. Tudom, egy 10-20 éves házasság esetén sem, de azért ez mégis másabb, remélem, értitek. Fiatalok vagyunk még, ő is, én meg végképp. Szerintetek? Köszi előre is!
Úgy csinálsz, mintha örökbe kellene fogadotok azt a gyereket. A keresztszülőség csak egy szimbólum. Elvállalod, és ha esetleg szétmentek, akkor te döntöd el, hogy akarod-e továbbra is tartani a kislánnyal a kapcsolatot. Hidd el, ők sem hülyék, tisztában vannak azzal, hogy nem biztos, hogy örökre együtt maradtok.
Ha majd a párodnak lesz új bnője, lehet, hogy nem is fognak meghívni a családi eseményekre, hogy ne legyen kellemetlen a csajnak találkozni a pasija exével.
"Szeretnék a keresztgyerekemmel nagyon sok időt eltölteni, vigyázni rá, programokat szervezni vele/neki, ajándékokat adni neki, ilyesmik."
Ha a jövőben szétmentek a pároddal, akkor ezt majd a kislány szülei döntik el. Nem biztos, hogy utána szívesen látott vendég lennél ott. (Ne feledd, nem minden szakítás békés...)
Az én keresztszüleim is szakítottak kb. 7 éves koromban. Nagybátyám a keresztapám, anya öccse. Nem az új női lettek a keresztanyáim, hanem ugyanaz maradt, aki megkeresztelt, most is tartjuk a kapcsolatot, jóban vannak keresztapámmal is. Elég érdekes lett volna, ha évente lett volna új keresztanyám, csak azért mert a nagybátyám sűrűn váltogatta a 12 éves kapcsolata után a nőket. De nálunk eleve fel sem merült, hogy megfosszuk keresztanyaságától a keresztanyám. Ő keresztelt, ő az igazi.
Ha a mi családunkból indulsz ki, nem felelőtlenség, semmi garancia nincs a halálig tartó szerelemre a másikkal, ilyen indokkal, akkor kb. csak 60-70 évesen lehetnének keresztszülők, mert náluk a legkisebb esély a válásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!