Ha egy 30 éves férfihoz fiatalkorú (legalább 14éves) lányok járnak szexért, abból lehet jogi probléma, bonyodalom?
Ha nincs mit elvesztenem, mert semmi sem fontos, akkor jöhet bárki/bármi :)
Másrészrõl nyilván nem érdemes a helyi maffiavezér lányát k.rogatni...
Észnél kell lenni aztán minden rendben lesz.
1)"Ha egy 14 évest kettyint meg Tóni bácsi, és másnap reggel a lány megy a rendõrségre, hogy õ ezt ne, akarta, akkor az miben más bírósági szempontból, mint ha Tóni bácsi az 50 éves Etust kettyinti meg, és aztán Etus megy feljelentést tenni? "
- az hogy a 14 eves kiskoru, azon belul fiatalkoru, etus neni meg nem
2) te itt onaigazolast keresel hoy kurogathatod a kilanyokat? igen lehet nevelni, h ne szalljon be idegen kocsiba de ha megis megteszi akkor mar mindent szabad annak aki felvette? szerinted egy 14 eves gyerek tud realisan gondolkodni? es hiaba nevelnek egy gyereket akarhogy, mivel meg gyerekek, ezert konnyen meg lehet oket vezetni, plane egy felott ferfinek amilyen te vagy.
velemenyt ritkan szoktam mondani, de szerintem te beteges vagy es csak onigazolast keresel itt. ha torveny tiltana akkor nem vonzodnal hozzajuk? minden szavadbol sut h gerjedsz rajuk, csak fosol h lebuksz es bajod lesz belole. naugye.
summa summarum: te beteg, vagy kezeltesd magad.
Köszönöm az újabb véleményeket!
Már csak egy kérdésem van, a Tóni bácsi hamis megvádolásával kapcsolatban.
Tehát emlékeztetõül: Tóno bácsi hétfõ este megkettyinti a 14 évet betöltött Hajnalkát. Másnap reggel Hajnalka felöltözik és egy forró csók után hazasétál.
Tóni bácsi este átcsalja a szomszéd Etust és õt is megkettyinti ugyanúgy.
Másnap reggel Hajnalka éppen Tóni bácsi háza elött sétál el és látja, hogy éppen Etustól köszön el Tóni bácsi, egy csókkal. Hajnalka ezen berág és bosszút forral. Elmegy a rendôrségre és feljelenti Tóni bácsi hogy akarata ellenére közösült vele....
Namost. Ha Tóni bacsit ezért lesittelik, mert Hajnalka apucija gazdag és sikerül a bosszú, akkor várhatóan több büntit kap Tóni bácsi hôsünk, mint ha az 50 éves Etus jelentette volna fel erôszakért. Ez vili.
A kérdésem az az, hogy van-e a jogszabályban bárhol kitétel arra, hogy fiatalkorú ezetén súlyosabb bûntetést illik kiszabni mint felnõttnél szexuális bûntény esetén? Vagy semmi hivatalos szabályozás nem tesz ebben különbséget, hiszen mindetten a beleegyezési korhatárt betöltötték?
Esetleg kívancsiságból megkérdezem, hogy ha gyõz az igazság, és nem sikerül Hajnalka hamis vádját bizonyítani Tóni bácsi ellen, akkor azzal mennyire jár pórúl Hajnalka?
Köszi szépen még1x, sokat segítetek!
Illetve csak
A jogszabályban vam bárhol ki
Btk.
"198. § (1) Aki mást erőszakkal, avagy az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel fajtalanságra, vagy ennek eltűrésére kényszerít, vagy másnak a védekezésre, illetőleg akaratnyilvánításra képtelen állapotát fajtalanságra használja fel, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) az erőszakkal, avagy az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel fajtalanságra, vagy ennek eltűrésére kényszerített sértett a tizenkettedik életévét nem töltötte be,
b) a sértett az elkövető nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt áll,
c) a sértettel azonos alkalommal, egymás cselekményéről tudva, többen fajtalankodnak.
(3) A büntetés öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha a (2) bekezdés a) pontja szerinti szemérem elleni erőszak a (2) bekezdés b) vagy c) pontja szerint is minősül."
azaz
etus neni: 2-8 ev
kislany: 5-10 ev alapesetben sulyosbitva 5-15ev
ket perc se volt kiguglizni....
Valamokka
tök jó h így kampányolsz ez ellen, de én pl 14 évesen a 30as pasikhoz vonzódtam, és tudod kicsit zokon veszem h azt mondod h ha valakinek még kellettem is volna az hűderosz lett volna....
kérdező bocs az offért
32-es
"szerinted egy 14 eves gyerek tud realisan gondolkodni? "
igen tud.
és tudod ezek a dolgok mindig is kiakasztottak, mikor 14 voltam, egy évfolyamba sikerült járnom egy 18 éves kölyökkel...tudod érettebb is és okosabb is voltam nála, na neki lehetett jogsija, mert betöltötte a 18 at. száguldozott is az általános előtt 60nal. én aki felelőséggel tudtam volna vezetni, de csak 14 voltam, meg nem vezethettem mert hogy gyerek...tudod megítélni valakit az életkora alapján az egyik legnagyobb éretlenség amit elképzelni tudok.
Missi_Key, igenis valami defektje van az olyan 30 éves embernek, aki 14 éves kislányokra bukik. Főleg aki "komoly" kapcsolatra is elképzel ilyen kislányt. Mert nincsenek egy szinten. Lehet, hogy a társaihoz képest, vagy korához képest érettebb. De még akkor is fényévekre van egy 30 éves, felelősségteljes, felnőtt férfitől.
Az a 30 éves férfi pedig nem felnőtt, és valami gond van vele, ha egyenlő partnerének képes tekinteni egy 14 éves kislányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!