Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit mondjak majd a kisfiamnak...

Mit mondjak majd a kisfiamnak ha megkérdezi, hogy hol van az apja?

Figyelt kérdés
A kisfiam apjával "futó" szerelem volt a kapcsolatom, de már vége. Tudja, h övé a gyerek, de nem akarja vállalni és én ezt tiszteletben tartom. Már akkor megmondta ezt, amikor terhes lettem, de én ennek ellenére is szerettem volna a babát és nem is bántam meg, mert imádom nagyon.
2009. nov. 13. 19:28
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
5%

mond neki, hogy spermabankból termékenyültél meg. Végülis ez igaz is, hisz összefeküdtél vkivel végülis a gyerekért. Amikor nem védekeztetek akkor ez nem jutott eszedbe, hogy 1-2hónap után nem kéne és ha különmentek akkor mi lesz a gyerekkel?

nm tudsz mondani neki semmit. jó nehéz élete lesz apa nélkül, gratula.

2009. nov. 13. 19:40
 2/18 anonim ***** válasza:
93%
Az igazat, a gyerek szintjén, egyszerűen, de az igazat.
 3/18 anonim ***** válasza:
19%
Erre mondjuk gondolhattál volna akkor, mikor vállaltad egyedül a gyereket...
 4/18 anonim ***** válasza:
78%
Én elmondanám neki az igazságot persze csak akkor, és olyan szinten, ami az ő értelmével felfogható. Hozzétenném viszont, hogy előbb-utóbb lehet egy másik apukája, aki remélhetően nagyon fogja őt szeretni. Ezzel tudatosithatnád benne, hogy ő is egy szerethető, aranyos kisfiú, de még várnia kell az új apukájára.
2009. nov. 13. 19:44
 5/18 anonim ***** válasza:
75%

Most miért bántjátok a kérdezőt?! Annyit kérdezett szegény, hogy mit mondjon neki. És képzeljétek, az egyik barátnőm jóval benne van a korban, nem találta meg a párját, és egy pasival összefeküdt a gyerek miatt, csak mert szinte ez volt már az egyetlen lehetősége, hogy babája legyen. Igen tudom, nem lesz apaképe a gyereknek, stb, de a barátnőm örök életére legyen boldogtalan? Most azthiszem ő a legboldogabb ember.

mit mondjál? Az igazat. Nem érdemes hazudgálni, összezavarod a gyereket, meg ha nagy lesz haradugni fog rád.

Sok boldogságot.

2009. nov. 13. 19:45
 6/18 anonim ***** válasza:
78%

most miért kell bántani a kérdezőt? Ő legalább nem erőlteti rá a gyereket az apára, annak az akarata nélkül.

egyébként én is csak azt tudom tanácsolni, hogy az igazat elmondhatod neki, persze úgy hogy meg is értse

2009. nov. 13. 19:46
 7/18 anonim ***** válasza:
84%
csakis az igazat. Egy ismimnek 18 éves korában vallotta be az anyukája, hogy egy rokonuk bizony nem távoli nagybácsi, hanem az apja, aki mégsem halt meg autóbalesetben... 3 hónapig gyógyszerekkel kezelték, mert összeroppant.
2009. nov. 13. 19:49
 8/18 anonim ***** válasza:
94%
Az igazat. Az én fiam is megkérdezte, hogy neki van-e apukája. És mondtam, hogy van kisfiam, csak nem él velünk. Megkérdezte, hogy miért, mondtam neki, hogy azért mert amikor megismerkedtünk egymással, akkor úgy hittük, hogy jó lesz nekünk együtt, de aztán kiderült, hogy csak bántjuk egymást, ezért megbeszéltük, hogy az lesz a legjobb, ha többet nem lakunk már együtt. Ezt szó szerint így mondtam a fiamnak. Megkérdezte még, hogy ugye azért egyszer majd megmutatom neki, hogy ki az apukája, mondtam, hogy majd egyszer igen, de már régen láttam, nem tudom, hogy hol lakik. Megkérdeztem tőle, hogy ő szomorú-e azért, mert csak ketten vagyunk, és azt mondta, hogy nem, hiszen igazából neki így a természetes, így szokta meg. Neki a keresztapja a pótapukája szinte, ő az ilyen férfi példakép, én nem érzem úgy, hogy bármi hátránya lenne. Nyilván majd nagyobb korában megint meg kell ezt beszélnünk, amikor már jobban érti a dolgokat, most ennyi volt az, amit megérthetett a dologból.
2009. nov. 13. 19:52
 9/18 anonim ***** válasza:
89%
Nekem mindig azt tanította az anyám hogy igazat kell mondani, soha nem is hazudott nekem, talán ezért ilyen jó a kapcsolatunk. Te se hazudj sose a saját gyerekednek.
2009. nov. 13. 19:53
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

lehet 1-2 éven belül megtalálod a párod, és akkor már lesz is apakép a gyerek előtt.

Nem kell annyira túlbonyolítani, nekem sem volt apám, és soha nem kérdeztem anyámat róla, és azóta sem, pedig van saját családom, valahogy soha nem foglalkoztatott.

Majd az idő eldönti, hogy a gyereked érdekli-e. Ha igen, akkor természetesen az igazat, ha nem, akkor "megúsztad".

2009. nov. 13. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!