Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet kezdeni azzal a...

Mit lehet kezdeni azzal a családtaggal, aki képtelen rendet tartani maga körül?

Figyelt kérdés
A háza egy szemétdomb. Szó szerint. Semmit nem dobott ki kb. 10 éve. Kosz, mocsok és penész van nála. Ha nem megyünk át megsértődik, ha átmegyünk meg az a baj, hogy szóvá tesszük a ház állapotát. Teljesen mindegy, hogy hozzuk fel a dolgot (szépen vagy csúnyán), támadásnak veszi és végigsértődik, nem hajlandó róla beszélni. Mindig fogadkozik, hogy összepakol és kitakarít majd, ha... Kb. 10 éve kezdődött, az elmúlt 2-3 évben mérgesedett el a dolog.
2013. okt. 25. 00:33
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Én tudom hogy milyen helyzettel van dolgod. Mintha csak az öreganyámat látnám magam előtt, vele is ugyan ez a helyzet. De mi nem nagyon mondjuk neki hogy dobálja ki a cuccait, mert az ő dolga. Nem egy lakásban vagyunk vele, szóval azt csinál amit akar. Amúgy ez egy pszichés eredetű betegség, a spektrum tv-n is megy egy műsor, ahol az ehhez hasonló embereken próbálnak segíteni.
2013. okt. 25. 13:47
 22/31 anonim ***** válasza:
0%
Ez nem psziches problema, hanem lustasag, igenytelenseg.
2013. okt. 25. 15:36
 23/31 anonim ***** válasza:

19::) ez a csapásokon át, ez ismerős, mert nálam is ez van!:) De ez nem csak az én gyűjtögetésem miatt van, hanem mert a felmenőim ide hordták, ami nekik nem kellett, azonban eladni, kidobni nem engedik. Én már kezdem lebontani.:)

Meg én is bele vagyok szeretve abba a lakásba, ami az Égig érő fű c. gyerekfilmben van, hogy csak a zongora tetejére fér a szék, amire le lehet ülni.:D

Nálam is van komód, aminek a tetején van asztal, azon meg a cipők.:)

no, de viccet félretéve, el tudsz jutni vele odáig, hogy a saját cuccaidat kimentsd, és ebben együttműködjön, de akkor Neked is fel kell vállalnod a projektet, hogy elviszed mindenedet egyszer s mindenkorra, ami kell Neked.

Ez az egyik. A másik, hogy nagypapámnál is kosz és rendetlenség van, hát nem pisilünk nála, evőeszközt meg edényeket (tisztát) hozni szoktunk magunkkal, és el is visszük piszkosan, otthon mossuk el.

Az, hogy őneki mennyire kell aztán a saját világában segíteni, beleszólni, amikor már a fentiek elvégzése után NEM ÉRINT Titeket, az meg egy harmadik projekt.

2013. okt. 25. 16:17
 24/31 anonim ***** válasza:
50%
22-es, járj kicsit utána a dolgoknak, mert ez pszichés probléma.
2013. okt. 26. 13:40
 25/31 A kérdező kommentje:
Néha van, hogy elkezd pakolni, és hosszasan ül egy-egy papírfecni felett is, hogy mi is az, mire lenne jó, stb. Pl. új egy ruháról levágott címkén is mereng ennyit. Aztán persze mivel nem halad sehova, inkább süt egy rakás süteményt. Talán a sütés az, ami még örömet okoz neki.
2013. okt. 26. 22:47
 26/31 anonim ***** válasza:

25: Ismerem a problémát magamról, én írtam a 23-mast is.

A problémák ezek:

1. Nem tudom eldönteni, kell-e, nem kell-e.

2. Nincs helye, ahova tudnám téma szerint szelektálni.

A megoldás:

Doboz, dosszié vagy fiók, de inkább fiók.

Így már lehet szelektálni, majd javaslok, hol, milyen szelektáló bútorokat találtam, amik segítettek nekem ebben.

A szeletálás menete: háromfelé osztja az ember a kupacait:

1. kupac: nem tudom eldönteni 10 másodperc alatt, hogy kell-e vagy sem, továbbra is félreteszem.

2. kupac: nem kell, szemét - kidobom.

3. kupac, ilyenből több is van, tegyük ezeket mindig ugyanabba a fiókba, amit kinevezünk annak a témának. Ez lehet egészen apró téma is, pl.: emlék mozijegyek.

De idővel átszerkeszthetjük, amikor látjuk, hogy valamiből több volt vagy kevesebb, mint először saccoltuk, és összevonhatunk meg széttaglalhatunk témákat menet közben.

Az 1. kupacban csak az eredetinek a harmada marad tapasztalataim szerint.

2013. okt. 27. 01:31
 27/31 anonim ***** válasza:

Egyébként most jutott eszembe, mivel én ezt már magamon kitapasztaltam, szívesen vállalok segítséget ebben annak, akinél esetleg ez kivitelezhető.

Kupacharmadolási és szelektálási szolgáltatás.:)

És segítek beszerezni, kihordani a szemetet, konzultálni a segítségre szoruló emberrel, stb.

Budapesten vagyok a belvárosban.

2013. okt. 27. 01:34
 28/31 anonim ***** válasza:
0%

Hidd el, ismerem a problémát. Így nőttem fel, egy szemétdomb volt a lakás.

A szüleimnek semmilyen pszichés problémájuk nincsen, nem volt, szimplán igénytelenek.

2013. okt. 27. 02:34
 29/31 anonim ***** válasza:
0%

A papírfecni fölött merengéssel próbálja leplezni a lustaságát. Még a szemetet is megtűri a lakásban, csak meg ne kelljen mozdulni.

Így akarja felmenteni magát, hogy elhiteti a környezetével, már akivel tudja persze, hogy ő szegény nem azért él így, mert egy tohonya, mocskos disznó, hanem mert lelki beteg.

2013. okt. 27. 02:39
 30/31 A kérdező kommentje:
Ő nem hiszi, hogy ez betegség. Mindig azt mondja, hogy bármikor össze tudna pakolni, ha lenne rá ideje. Régen nem ilyen volt, a gyerekkorom nem mocsokban telt, hanem egy tiszta, rendezett házban. A válása óta vannak ilyen problémái. Annak, aki írta, hogy segítene, nem pestiek vagyunk, de köszönjük.
2013. okt. 28. 06:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!