Mit lehet kezdeni azzal a családtaggal, aki képtelen rendet tartani maga körül?
19::) ez a csapásokon át, ez ismerős, mert nálam is ez van!:) De ez nem csak az én gyűjtögetésem miatt van, hanem mert a felmenőim ide hordták, ami nekik nem kellett, azonban eladni, kidobni nem engedik. Én már kezdem lebontani.:)
Meg én is bele vagyok szeretve abba a lakásba, ami az Égig érő fű c. gyerekfilmben van, hogy csak a zongora tetejére fér a szék, amire le lehet ülni.:D
Nálam is van komód, aminek a tetején van asztal, azon meg a cipők.:)
no, de viccet félretéve, el tudsz jutni vele odáig, hogy a saját cuccaidat kimentsd, és ebben együttműködjön, de akkor Neked is fel kell vállalnod a projektet, hogy elviszed mindenedet egyszer s mindenkorra, ami kell Neked.
Ez az egyik. A másik, hogy nagypapámnál is kosz és rendetlenség van, hát nem pisilünk nála, evőeszközt meg edényeket (tisztát) hozni szoktunk magunkkal, és el is visszük piszkosan, otthon mossuk el.
Az, hogy őneki mennyire kell aztán a saját világában segíteni, beleszólni, amikor már a fentiek elvégzése után NEM ÉRINT Titeket, az meg egy harmadik projekt.
25: Ismerem a problémát magamról, én írtam a 23-mast is.
A problémák ezek:
1. Nem tudom eldönteni, kell-e, nem kell-e.
2. Nincs helye, ahova tudnám téma szerint szelektálni.
A megoldás:
Doboz, dosszié vagy fiók, de inkább fiók.
Így már lehet szelektálni, majd javaslok, hol, milyen szelektáló bútorokat találtam, amik segítettek nekem ebben.
A szeletálás menete: háromfelé osztja az ember a kupacait:
1. kupac: nem tudom eldönteni 10 másodperc alatt, hogy kell-e vagy sem, továbbra is félreteszem.
2. kupac: nem kell, szemét - kidobom.
3. kupac, ilyenből több is van, tegyük ezeket mindig ugyanabba a fiókba, amit kinevezünk annak a témának. Ez lehet egészen apró téma is, pl.: emlék mozijegyek.
De idővel átszerkeszthetjük, amikor látjuk, hogy valamiből több volt vagy kevesebb, mint először saccoltuk, és összevonhatunk meg széttaglalhatunk témákat menet közben.
Az 1. kupacban csak az eredetinek a harmada marad tapasztalataim szerint.
Egyébként most jutott eszembe, mivel én ezt már magamon kitapasztaltam, szívesen vállalok segítséget ebben annak, akinél esetleg ez kivitelezhető.
Kupacharmadolási és szelektálási szolgáltatás.:)
És segítek beszerezni, kihordani a szemetet, konzultálni a segítségre szoruló emberrel, stb.
Budapesten vagyok a belvárosban.
Hidd el, ismerem a problémát. Így nőttem fel, egy szemétdomb volt a lakás.
A szüleimnek semmilyen pszichés problémájuk nincsen, nem volt, szimplán igénytelenek.
A papírfecni fölött merengéssel próbálja leplezni a lustaságát. Még a szemetet is megtűri a lakásban, csak meg ne kelljen mozdulni.
Így akarja felmenteni magát, hogy elhiteti a környezetével, már akivel tudja persze, hogy ő szegény nem azért él így, mert egy tohonya, mocskos disznó, hanem mert lelki beteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!