Manapság tényleg minden szülő gyűlöli a gyerekét?
Nap mint nap több ilyen kérdés is előjön, és értetlenül állok fölötte. Egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy a tizenéves gyerekeket gyűlölik a szüleik, és csak azon vannak, hogy megkeserítsék az életüket.
Annak idején tinikoromban nekem is voltak sírásba fulladó vitáim a szüleimmel, én is írtam kétségbeesett naplóbejegyzéseket, én is zokogtam a párnámba esténként, hogy engem gyűlöl az anyám, utólag felnőtt fejjel viszont belátom, hogy én sem viselkedtem kisangyalként, és néha igen durván vissza tudtam szólni anyámnak... Ha nekem lenne gyerekem, és ilyeneket szólna be, kb. én is azt csinálnám vele, mint anyám velem (nem állnék vele szóba, megvonnám a zsebpénzét, elvenném a kütyüit).
Nem lehet, hogy ez az egész "utálnak a szüleim"-mizéria csak egy érzékeny tini túlreagálása bizonyos dolgokra, amiket egyelőre nem ért? Nem lehet, hogy a tinik csak nem képesek a szüleik szemszögéből nézni a világot? Vagy a mostani szülők tényleg kollektíven felesküdtek volna arra, hogy a gyerekeik életét tönkretegyék?
sajnos van eset,amikor igaz.
apám alkoholista,vert mikor bekattant.
anyám számítógépfüggő,és üvöltözik velünk.
nem foglalkozott,csak magával,ő bulizott,mi meg nem ettünk.
16 éves vagyok,és fél éve elköltöztem.
persze az se volt jó mindenütt feljelentett,de végül a családsegítősók leállították,hogy elég volt most már.
szóval párommal élek.
anyám most lopott meg minket,megfenyegetett és mindenkinél(pl. öcsémnél aki 11 éves és akivel nem foglalkozik,és aki utálja anyámat).
mindent megtett,hogy kikészítsen.mikor még otthon laktam,tett egy kijelentést: vedd tudomásul,hogy a pasidat börtönbe juttatom,téged meg intézetbe!(párom 28 éves).ennek oka:nem adtam neki oda a fizetésemet.
szóval,ha az ilyen szülő szereti a gyerekét,megeszem a laptopot.
16L
nem olvastam el mindet,mert túl sok idő....
a szülőknek: nem hiszem,hogy minden tini túlreagálná ezt a dolgot...írta v.ki még az elején h. bottal ütötték.ezen mi van túlreagálva?!(igaz lehet megérdemelte de akkor is)
azért az sok...
meg h. le k*rvázzák a saját gyermeküket.ez milyen dolog...
tudom,hogy ide rendes szülők írnak,mert aki nem rendes az miért is írna...
szval nemtudom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!