Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Manapság tényleg minden szülő...

Manapság tényleg minden szülő gyűlöli a gyerekét?

Figyelt kérdés

Nap mint nap több ilyen kérdés is előjön, és értetlenül állok fölötte. Egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy a tizenéves gyerekeket gyűlölik a szüleik, és csak azon vannak, hogy megkeserítsék az életüket.

Annak idején tinikoromban nekem is voltak sírásba fulladó vitáim a szüleimmel, én is írtam kétségbeesett naplóbejegyzéseket, én is zokogtam a párnámba esténként, hogy engem gyűlöl az anyám, utólag felnőtt fejjel viszont belátom, hogy én sem viselkedtem kisangyalként, és néha igen durván vissza tudtam szólni anyámnak... Ha nekem lenne gyerekem, és ilyeneket szólna be, kb. én is azt csinálnám vele, mint anyám velem (nem állnék vele szóba, megvonnám a zsebpénzét, elvenném a kütyüit).

Nem lehet, hogy ez az egész "utálnak a szüleim"-mizéria csak egy érzékeny tini túlreagálása bizonyos dolgokra, amiket egyelőre nem ért? Nem lehet, hogy a tinik csak nem képesek a szüleik szemszögéből nézni a világot? Vagy a mostani szülők tényleg kollektíven felesküdtek volna arra, hogy a gyerekeik életét tönkretegyék?

2009. nov. 12. 20:05
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
tegnap 9:12-nél a pont =)
2009. nov. 15. 18:41
 32/37 anonim ***** válasza:

sajnos van eset,amikor igaz.

apám alkoholista,vert mikor bekattant.

anyám számítógépfüggő,és üvöltözik velünk.

nem foglalkozott,csak magával,ő bulizott,mi meg nem ettünk.

16 éves vagyok,és fél éve elköltöztem.

persze az se volt jó mindenütt feljelentett,de végül a családsegítősók leállították,hogy elég volt most már.

szóval párommal élek.

anyám most lopott meg minket,megfenyegetett és mindenkinél(pl. öcsémnél aki 11 éves és akivel nem foglalkozik,és aki utálja anyámat).

mindent megtett,hogy kikészítsen.mikor még otthon laktam,tett egy kijelentést: vedd tudomásul,hogy a pasidat börtönbe juttatom,téged meg intézetbe!(párom 28 éves).ennek oka:nem adtam neki oda a fizetésemet.

szóval,ha az ilyen szülő szereti a gyerekét,megeszem a laptopot.

16L

2009. nov. 15. 21:36
 33/37 anonim ***** válasza:
Idióta
2009. nov. 16. 15:25
 34/37 A kérdező kommentje:
Egyéb vélemény, kedves utolsó? Esetleg bővebben kifejtve az "idiótaság" fogalmát? Vagy erre szellemi képességeidből már nem telik?
2009. nov. 17. 11:37
 35/37 anonim ***** válasza:
Szerintem az ember a gyerekkorából hozza, hogy fog viselkedni a saját gyerekével ha ő felnőtt lesz. Nem hiszem , hogy úgy állnak hozzá, hogy majd ha gyerekem lesz széjjel dolgoztatom. Nagyon sok gyereket bántalmaznak, és nem tudnak kihez fordulni, ki vannak szolgáltatva, férjem is ilyen közegből jött. És a nevelőapja nem érti miért nem segiti őket anyagilag. Mintha elfelejtette volna hogy szijjal verte, és anyósom nem állt ki a fia, a férjem mellett. Most elvárnák hogy segitsünk, de nem tudjuk őket eltartani, mikor ott 4 felnőttből három kereső. Nálunk meg a férjem kereső, mivel engem most épitettek le. Mindegy. Tőlem sose szedte el apukám a fizetésemet , sőt arra ösztönzött hogy tanuljam beosztani. Életem során egyszer verte el a fenekem, úgy 10 évesen mert hazudtam, és egyszer 17 évesen amikor én nagyon okosnak gondoltam magam, de persze neki volt igaza. De én elvakult voltam. Aznap éjjel elrohantam otthonról nagybátyámékhoz és ő egész éjjel aggódott, mert tél volt. A nagybátyám pedig ellene hangolt és én akkor még ezt nem láttam. Édesanyám 12 éves koromban elhunyt, a nagybátyám az ő öccse volt. Azóta volt alkalmam megismerni az igazi arcát, és sajnálom azt az éjszakát hogy nem hittem édesapámnak. Ha visszapörgethetném az időt nem igy tennék, de már el se mondhatom neki, mert 19 éves koromban ő is elhunyt, már csak a bátyám maradt. Normális szülők mellett a gyerekek burokban élnek, próbálják a szülők távoltartani a rosszat, hogy ártatlanságuk minél tovább megmaradjon. A szabályok azért kellenek, hogy a gyerek tudja hol a határ, ez biztonságot ad, mert tudja meddig mehet el. Attól hogy nevelnek, tiltanak, elkobóznak nem azt jelenti hogy utálnak minket.
2009. nov. 25. 22:53
 36/37 anonim ***** válasza:

nem olvastam el mindet,mert túl sok idő....

a szülőknek: nem hiszem,hogy minden tini túlreagálná ezt a dolgot...írta v.ki még az elején h. bottal ütötték.ezen mi van túlreagálva?!(igaz lehet megérdemelte de akkor is)

azért az sok...

meg h. le k*rvázzák a saját gyermeküket.ez milyen dolog...

tudom,hogy ide rendes szülők írnak,mert aki nem rendes az miért is írna...

szval nemtudom...

2010. aug. 12. 20:24
 37/37 anonim ***** válasza:
Ahogy én látom, inkább fordítva van. Sokkal több gyerek gyűlöli a szülőjét /többnyire ok nélkül/, mint ahány szülő a gyerekét.
2010. aug. 13. 09:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!