Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem gps jeladót akar a...

A férjem gps jeladót akar a leendő gyerekünkre, ez szerintetek is ésszerű?

Figyelt kérdés

Még csak tervezzük a babát és a férjem ennek kapcsán azt mondta, hogy a gyerekre születése után gps jeladót akar. Állítólag már van ilyen szolgáltatás, van egy pici jeladó, amit a ruhájára kell tenni. Ha jól olvastam már ilyen cégek foglalkoznak ezzel, mint akikhez házak vannak beriasztva és pl akkoris jelez a jeladó, ha x távon kívül van a viselője. Tőlem némileg idegen az ötlet, nemigen hallottam még ilyet. A férjem szerint a mai világban ő nagyobb biztonságban érzi így a gyerekét és hogy csak addig, amíg kicsi, ő sem nyomozgatna egy tinédzsert. Mert hogy naponta hallani gyerekrablásokról és egyebekről és nem csak gondatlan szülőktől visznek el gyereket.

Mit gondoltok erről? Nem azt mondom, hogy nincs benne ráció, de mégiscsak jeladót a gyerekre...

Élnétek ilyen lehetőséggel?

2013. okt. 23. 17:19
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
Szerintem ha nem gyerekököl méretű, akkor hasznos lenne mondjuk egy kis karkötő vagy nyaklánc formájában. Esetleg tényleg a cipőjébe téve. Mindig eszembe jut a kétkedők kapcsán az a sok elrabolt gyerek (Madeleine McCann akit már 6 éve keresnek, vagy Natascha Kampusch aki ugye 8 év után tudott megszökni) hát a fene se tudja. Szerintem ha már van elköltendő pénz, akkor van haszna egy ilyennek.
2013. okt. 23. 18:46
 32/43 anonim ***** válasza:
Na meg jobb félni mint megijedni!
2013. okt. 23. 18:48
 33/43 anonim ***** válasza:
Szerintem jo otlet... En is elgondolkodom rajta.
2013. okt. 23. 19:03
 34/43 anonim ***** válasza:
Én egy kicsit h.lye vagyok, és/de szerintem jó ötlet. Nem csupán a gyerekrablás miatt, hanem bármikor jól jöhet. Nekem van olyan angol ismerősöm,aki bőr alá is berakatta, mielőtt elköltöztek Indiába. Az biztos, hogy nyugodtabb lennék, vesztenivaló pedig nincs. SZerintem.
2013. okt. 23. 19:11
 35/43 anonim válasza:
0%
Biztos microcsippre gondol---egy picit nem züm-züm??
2013. okt. 23. 19:18
 36/43 anonim ***** válasza:
100%

Én dolgoztam olyan cégnél, ami ilyesmikkel foglalkozik, igaz kocsikba. Ugyan nem a lopás/rablás miatt hasznos elsősorban, de tény, hogy nem egy kocsi került meg így. Olyan is, amit egyébként a gyakorlott csapat átnézett, amikor elkötötte.

Innen nézve azt gondolom, egy gyereknél is hasznos lehet. És biztos, hogy meg lehet oldani úgy, hogy ne legyen látványos.

Anno anyukám szerintem örült volna, ha létezik ilyen: az első ősz hajszálait akkor szerezte, amikor háromévesen megszöktem hajnalban, és csak késő délutánra tudtak hazavinni a rendőrök. Állítása szerint a poklok poklát járta meg, és el is hiszem neki. Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha ránéz az okostelefonjára és látja, hogy a gyerek a Fő téren van :)

2013. okt. 23. 19:32
 37/43 anonim ***** válasza:
22%

Igen, egy gyerek elcsatangolhat. De aki szülő, az ezt vállalta. Tanítsa meg a gyereket. Ha meg egyszer elvész egy boltban, hát úgy befosik, hogy többet nem fog.

Így csak még több felelősséget veszünk le a gyerekekről. Nyugodtan csatangolj el, ne figyeld anyádat, úgyis megtalálunk.

2013. okt. 23. 21:32
 38/43 anonim ***** válasza:
95%

Kertszomszédunk 4 éves (amúgy alapvetően normális és jól nevelt gyereke) elunta a játékot délután az ovi udvarán, kijutott valahogy a kiskapun, és hazaindult.

Egy utcával arrébb találkoztam vele, és nyilván hazavittem.

A szülei akkor már félőrülten keresték, mert szóltak az oviból, hogy baj van, nincs bent a kisfiú.

Én nem tudom a szomszédcsaj telefon számát, úgyhogy amíg én hazaballagtam a kisfiúval, fogalma sem volt, hogy merre lehet.

Nyilván az ügyeletes óvónénit felelősségre vonták, de nekem mindig az jut eszembe, hogy ez nem lett volna vigasz, ha a kiskölyök nem velem, hanem vmi beteg emberrel fut össze és sosem látják többet.

És lehet itt lehúzni szülőket, hogy meg kell nevelni a gyereket, akkor nem csatangol el, de bizton állítom, hogy ez a kisfiú sem egy rosszcsont, neveletlen kis hüle. Ha megkérdezed tőle, hogy szabad-e szóba állni idegennel, azt mondja, hogy nem, mert az anyukája azt mondta, hogy nem szabad. Mégis lelépett az oviból is, mert hiányzott az anyukája és unta a játékot.

Úgyhogy igen, van olyan eset, ami nem krimi történet, nem gyerekrablás, mégis jól jönne egy kis jeladó.

2013. okt. 23. 23:02
 39/43 anonim ***** válasza:
96%

38: Itt még jó,hogy ismerőssel ment el.

Én tavaly egy 5 éves kisfiút találtam az utcán kódorogva (kisváros), odamegyek hozzá,simán válaszolt minden kérdésemre,kiderült,hogy 2 utcával arrébb laknak tőlünk,simán beült a kocsimba.Sose felejtem el az anyukája arcát,amikor meglátta,hogy veszem ki a kocsiból a gyerekét...A kisfiú kirándulásról szökött meg.

Még nem most tervezünk gyereket,de ha lesz rá lehetőségünk,simán ráakasztok egy jeladót.A kocsinkon is van,jól jött amikor unokaöcsém elcsórta...

2013. okt. 24. 08:46
 40/43 anonim ***** válasza:

Egy pillanatra kapod le róla a szemed és már el is tűnt, és ehhez nem kell plázacicának vagy felelőtlen szülőnek hívni valakit.

Egyre inkább terjednek a GPS-es telefonos nyomkövetők is, lehet ezeket a dolgokat ésszerűen is használni, a gyermek közreműködésével, persze ez már nagyobb gyerekekre vonatkozik.

2013. okt. 24. 12:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!