Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki vagyok akadva. Mit csináljak?

Ki vagyok akadva. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Apósom, mióta együtt vagyunk a párommal, folyton baxtat a párom exével. (Nem voltak házasok, nincs gyerek!) Mikor összeköltöztünk, és pakoltunk, boldog voltam, após direkt elkezdett róla beszélni, hogy mikor itt lakott az XY. Úgy igazából már akkor tele volt a padlás az exes történetekkel. Már előtte mondtam a páromnak is, mert ő is gyakran beszélt róla, hogy elég, most már én vagyok. Ha meg ő is van, akkor megyek a csába.

Most megint boldog vagyok, sikerült eladni a lakást, venni egy családi házat, erre jön após és elkezdi az XY-t, hogy látta, meg a páromat faggatni, hogy mi van vele, ott -e dolgozik még... stb. Mindig akkor csinálja, mikor végre minden jó, és lehervasztja az arcomról a mosolyt.

Most nagyon pipa vagyok. Igazából volt az az időszak, mikor örök másodiknak éreztem magam miatta, hogy gyakori téma az ex, majd önbizalom hiányos lettem, féltékeny. Szenvedtem. Végre kezdem össze szedni magam, minden ok, erre megint kezdi.

Párom most haza vitte, nemsoká jön. Bennem tombol az ideg. Legszívesebben megmondanám neki, hogy elegem van, de nem akarok veszekedni. Viszont ha benyelem... így fogok megöregedni, hogy mindig téma lesz az ex?

2013. okt. 22. 18:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ne veszekedj és ne nyeld be.Szépen is meglehet mondani a dolgokat.Persze ezt most,ha felcukkoltad magad nehéz.

Ha olyan jó az ex akkor kezdjék újra,vagy pedig szedjék össze magukat és lépjenek túl rajta.Ennyi.

2013. okt. 22. 18:48
 2/8 anonim ***** válasza:
Ez az ex téma ismerős nálam is, de szerencsére nem ilyen szinten...csak nálam azért volt rosszabb, mert tönkre akarta tenni a kapcsolatunkat sokáig a csaj, ezért még jobban ugrottam, ha szóba jött. Én is megmondtam, hogy ha olyan jó volt, hogy szóba kell hozni akkor húzzon vissza hozzá....megmondtam, hogy rosszul esik, ha szóba jön ő vagy akár a családja. Én se beszéltem semelyik exemről meg a családjukról. Szerencsére már nem téma. Én is azt tudom tanácsolni, hogy szépen adagold be neki, hogy neked ez már sok és változtatni kéne.
2013. okt. 22. 19:08
 3/8 anonim ***** válasza:

Igazából a pasidnak kéne az apját ilyen helyzetben kiosztania, magától, nem kérésre.

Az önbizalom pedig nem másoktól függ! Annak meg kéne lennie Benned akkor is, ha mások így viselkednek. Én tuti kikérném magamnak. Nem jó megoldás, ha sose szólsz majd semmiért, mert félsz a veszekedéstől. Legyen tartásod!!

2013. okt. 22. 19:22
 4/8 anonim ***** válasza:

Finom is meg mondhatod neki.

Én fapofát vágnék, elkezdeném kérdezgetni az exről: Jé tényleg, és ha mondd valamit jaj én exem is ilyen volt. Mindig ha mondd valamit az exről, te mondasz valamit exedről, vagy ha nem vág témába akkor a barátnődről. Jaj ő is ott dolgozik, vagy ismerősömnek is ez volt, az exem is így csinálta.

Nincs veszekedés, és elöbb utóbb bitztos megunja hogy állandóan megfurod a témát.

2013. okt. 22. 23:17
 5/8 anonim ***** válasza:

Az elözö válaszomhoz még:

Vagy ha ilyenek mondd, hogy az ex pakolt össze vagy így surolt fel.

Akkor: _tényleg , ez nagyon jó ötlet, én is így fogom ezentúl .Megkérném hogy magyarázza el hogy volt és el kezdeném csinálni. Utánna hát ez tényleg nagyon jó ötlet. Köszönjük szépen az észrevételt.

2013. okt. 22. 23:28
 6/8 anonim ***** válasza:

Ezek az érzéseid a belső világoddal jobban összefüggnek, mint a külső történésekkel. Én például imádok az exekről beszélgetni, egyike a számomra legérdekfeszítőbb dolgoknak.

Te ezt a fiút kompletten választottad, és neki része az is, hogy volt valakije, XY. Nem vághatod ki őbelőle.

Kereshetsz olyan embert is, akinek Te leszel az első barátnője vagy első élettársa vagy első felesége, viszont az olyannak is biztos van viszonzatlan ovis szerelme, stb., akiről fog majd beszélni.

Ezért mondom, hogy a saját lelkedet kell gyógyítani, önbizalmat trenírozni, stb. (pl. terápiákkal), mert azon múlik, hogyan érint téged az ügy.

2013. okt. 23. 07:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Egyébként lehet, hogy a papa jobban szerette az előző "menyét" és azt forszírozza a fiánál, hogy újra ő legyen... nem?
2013. okt. 23. 07:06
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Végre megnyugodtam.

Megkérdeztem a páromat (szépen), hogy mi van azon az exen annyira szuper, hogy állandóan emlegeti a kedves apuka...

A válasz az volt, hogy az ex az piált vele. Ja, hát én nem öntök, mikor ide jön. Én nem iszom, és nem is fogok csak azért, hogy jó fej legyen a papánál.

2013. okt. 23. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!